Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U mně se osvědčilo jíst po soustech, ale pořád. prostě si kousnout rohlíku a za chvíli znovu. Bylo mi zle z hladu. Úbytek váhy vliv na mimčo nemá. Já jsem zhubla v druhém těhu 16 kilo a dcera měla 3,4 kg.
A hodně mi pomáhala studená cola. Jenom malý lok a žaludek si dal říct. ![]()
Ať je ti brzo líp. ![]()
Klementýnko já si tím prošla u obou těhotenství.A přešlo mě to tak okolo 4.měsíce,ale ne úplně.Taky mi pomáhalo jíst po malých porcích a často.Jinak jsem zkoušela ty zázvorový lízátka a taky nic moc.A úbytku váhy se neboj,na mimčo to nebude mít vliv.Přeju ať je brzy líp ![]()
Ahojky, já měla maligní zvracení. První 3 měsíce jsem zvracela i 2× za hodinu celý den, t.j. i v noci. 2 týdny jsem byla pouze na kapačkách. Žaludek se mi zvedal i z vody, žádné lízátka, čaje ani jiné babské rady mi nepomohli. Ke konci I. trimestru jsem byla ráda, že udržím 1 suchar denně. Čúrala jsem snad čistý aceton (maximálně 1× za 1-2 dny) a radši jsem si krevní testy nedala dělat, protože jako zdravotník vím, že by to byla hrůza. Pak se to zlepšilo a zvracela jsem jen 5-6×denně a kolem 20 t. jenom 1×denně. Zhubla jsem 13kg, ale je pravda, že patřím k prostorově zdůrazněným a měla jsem rezervy. Všichni čekali, že potratím a sama jsem se toho i bála, ale vydrželi sme to.
Zkoušej, co můžeš, třeba nějaké polévky, nebo kaši. Držím ti palce, ať ti to rychle přejde. Moc jsem neporadila ![]()
Barča ![]()
Baruš
takhle přesně jsem to měla při druhém těhotenství, to bylo něco neskutečnýho. Pro tebe jako lékařku navíc gynekoložku, to muselo být ještě horší. ![]()
Jenom jsem se divila jak je možné, že se z jednoho rohlíku denně to mimčo dokáže vyvinout.. ![]()
peggy.sl píše:
Baruš
takhle přesně jsem to měla při druhém těhotenství, to bylo něco neskutečnýho. Pro tebe jako lékařku navíc gynekoložku, to muselo být ještě horší.
Jenom jsem se divila jak je možné, že se z jednoho rohlíku denně to mimčo dokáže vyvinout..
Tak tak, já doufám, že druhé těhu bude lepší
Mně nazabrala ani Coca-cola, nakonec jsem si na noc píchala Degan, i když by se v těhu neměl, ale alespoň jsem ěkolik hodin neobjímala kýbl.
Barča
arcanobacterium píše:peggy.sl píše:Tak tak, já doufám, že druhé těhu bude lepší
Baruš
takhle přesně jsem to měla při druhém těhotenství, to bylo něco neskutečnýho. Pro tebe jako lékařku navíc gynekoložku, to muselo být ještě horší.
Jenom jsem se divila jak je možné, že se z jednoho rohlíku denně to mimčo dokáže vyvinout..Mně nazabrala ani Coca-cola, nakonec jsem si na noc píchala Degan, i když by se v těhu neměl, ale alespoň jsem ěkolik hodin neobjímala kýbl.
Barča
Já jsem měla druhé těhotensví ještě horší než první.. ![]()
V prvním jsem zhubla 14 kilo, ve druhém 16 - věčně jsem byla na kapačkách. Nerada na to období vzpomínám. Těhotenství s dvojčaty bylo oproti těm předchozím úžasné. Zvracela jsem jenom jednou, ale pro změnu jsem omdlívala z nízkého tlaku. ![]()
Barčo
proč to někdo snáší tak špatně a někdo ani neví, že je těhotný? Omlouvám se, že tě takhle vyzpovídám… ![]()
Nečetla jsem diskuzi, třeba už to tu někdo psal.. - pomáhala mi trochu cola, ale jen po lžičkách, bála jsem se, když by se neměla.., dále voda se šťávou z citronu a (hlavně do auta) zázvorová lízátka.. to všechno mi ale vždycky pomohlo jen na chvilku..
Hlavně pořád něco jíst, pže blbě mi kolikrát bylo právě z toho, že jsem třeba dvě hoďky nejedla, pže jsem prostě neměla chuť, když jsem si představila nějaké konkrétní jídlo, bylo mi ještě hůř, chce to se překonat.. Já jsem ráda, že to mám za sebou, sice jsem zvracela jen asi 2×, ale blbě mi bylo pořád, bylo to šílený, jen jsem ležela a byla jsem nepoužitelná a všechno mi smrdělo, nákup v supermarketu byl pro mě utrpení.. Držím moc palce, ať tě to brzy přejde a začneš si těhu pořádně užívat
![]()
Kupodivu mi pomáhal studený jablečný džus a studené mandarinky.
Mně pomohly takový ty těhotenský lízátka a vůbec cokoliv sladkýho, ale jenom po tu dobu, co jsem to sladký cucala/jedla/pila jakmile jsem přestala, tak to bylo zpátky
a celých 5 měsíců trvalo než to přešlo, pak zase přišlo pálení žáhy
ale trošičku té coly fakt pomáhalo nejvíc.
Lolinka79 píše:
Kupodivu mi pomáhal studený jablečný džus a studené mandarinky.
Já jsem jedla ovoce,ale jen bez slupek,jsem snědla jablko ze slupkou,a podráždilo mi to žaludek.
Já trpěla taky nevolností a to celý den. Myslela jsem, že umřu. Pomáhalo mi, když jsem cucala zázvorová lízátka, ale to byla šílená spotřeba. Potom mi pomáhala vychlazená kofola nebo coca cola. A taky kvašák. Do 4 měsíce jsem nepřibrala nic, ale naštěstí ani neshodila. Vše jsem zvracela. Nevolnosti mi zmizely kolem 14 týdne. To jsem se konečně mohla normálně najíst.
ahoj já sem 6tt a je mi teda hrozně zle, pomáhá mi cola po douškách a čerstvý vzduch
ale je to utrpení, třeba ted v práci ![]()
Ahoj děvčata,
jsem v sedmém tt a trpím silnými nevolnostmi, trvají celý den, občas zvracím, když mi nějaké jídlo (třeba jogurt) nesedne, občas ani nevím proč. V podstatě jím jen sušenky typu bebe, bílé pečivo a včera jsem s velkým překonáváním zvládla pár těstovin. Ale bylo mi po nich hodně špatně. Po heřmánkovém čaji se mi zvedá žaludek, zkusím ještě zázvorový …
Jak to řešíte Vy?
A jak řešíte úbytek váhy? Nevíte, jak velký úbytek je ještě bezpečný a jak velký už je pro mimi rizikový ..... já v podstatě moc velké zásoby nemám.