Listerie - kdo měl v těhotenství?

418
6.12.11 19:15

Listeriee !!

Ahojky, chtěla jsme se zeptat jestli někdy nekdo si prosel ze mel listerii zacinam se toho bat cim dal vic cetla jsem priznaky a nastydla jsme byla ale nemela sem horecku mela sem 2 dny prujem je mi kolikrat tak divne od zaludku a o bolestech hlavy ani nemluvim, a tohle vsechno josuu priznaky listerie je pravda ze kdyz si neco prectete mate pak vsechno ale ja uz na to trpela predtim nevite nekdo jak to presne probiha nebo nemel jste to nekdo v tehotenstvi??..nejim vsechno viz treba hermelin ale ostatni veci si klidne dam i kdyz to nejim samozrejmne v kilech ale tak trochu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
dalusa
6.12.11 20:59

Moje kamarádka měla v těhotenství listeriozu, měla střevní potíže, ale hlavně měla pořád teplotu, určitě víc než týden kolem 38 a víc. Nakonec ji hospitalizovali na infekčním., kde až po delší době nějakého doktora napadlo, že by mohlo jít o listerie. Říkala, že i když jí bylo líp, tak se jí pořád držela ta teplota

• Citovat
  • Upravit
121
11.4.14 09:48

Ahoj maminy, najde se tu mezi vámi některá která v těhotenství listerii měla? já si tím prošla, málem jsem o dítě přišla, vše bylo dost děsivé a o této infekci jsem se dozvěděla až v porodnici, neměla jsem o ní ani tušení a jak může být pro těhotné nebezpečná. ráda bych si o tom s někim popovídala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.18 17:07

@martina2322 ahojky , můžu se zeptat jaké jsi měla příznaky a jak na to doktoři přišli? Já se jí také obávám, protože jsem jedla třeba několikrát pochoutkovy salát na váhu, smaženku… To ale u nás, kde mi nikdy nic nebylo :( četla jsem právě, že saláty by se neměly. Uvažovala jsem, že si i skočím na krev jako samoplatce. Jsem v 8tt 8o :?

• Citovat
  • Upravit
121
10.11.18 21:20
@Anonymní píše:
@martina2322 ahojky , můžu se zeptat jaké jsi měla příznaky a jak na to doktoři přišli? Já se jí také obávám, protože jsem jedla třeba několikrát pochoutkovy salát na váhu, smaženku… To ale u nás, kde mi nikdy nic nebylo :( četla jsem právě, že saláty by se neměly. Uvažovala jsem, že si i skočím na krev jako samoplatce. Jsem v 8tt 8o :?

Příznaky jsem měla běžného nachlazení,bolest hlavy a únava, celkově mi nebylo dobře… Bylo štěstí že jsem pár dní na to šla na kontrolu,tam zjistili špatně ozvy tak mě okamžitě poslali do nemocnice kde mi udělali akutní císař(36.tyden)bylo to doslova za 5 minut 12. Z krve pak diagnostikována listerie otrava krve nás obou.. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.18 21:26

@martina2322 hrozné :( naštěstí na to přišli a miminko v pořádku. Já jsem právě teprve v 8tt. Vůbec nevím kdy jit na krev , jestli to neopakovat. Občas jsem si dala i mc donald ale to jsem byla tak 4-5tt . Vážně jsem netušila, že se tolik věcí nesmí. Mám klasické nevolnosti od toho 5tt, žaludek na vodě, zvracení, zácpa, jinak se cítím v pohodě 8o

• Citovat
  • Upravit
9035
10.11.18 21:49
@Anonymní píše:
@martina2322 hrozné :( naštěstí na to přišli a miminko v pořádku. Já jsem právě teprve v 8tt. Vůbec nevím kdy jit na krev , jestli to neopakovat. Občas jsem si dala i mc donald ale to jsem byla tak 4-5tt . Vážně jsem netušila, že se tolik věcí nesmí. Mám klasické nevolnosti od toho 5tt, žaludek na vodě, zvracení, zácpa, jinak se cítím v pohodě 8o

Pak nechápu, proč se nechat testovat 8o Nečti internet a nehledej příznaky ničeho. Na konci těhotenství zjištíš, že je tisíce věci, co můžeš mít a že je lepší si je nepřivolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.18 05:53

@alisekR Ahojky, já teď četla o 2 holkach co o miminko přišli, právě kvůli tomu :( bojím se hlavně kvuli tem salatum na váhu, nebyl to teda salát z tesca, před tehu jsem ho občas normálně jedla, syn občas taky , nikdy nám z toho nic nebylo. Je to taková klasická česká jídelna, kde i vaří. Byli jsme párkrát i v čínské restauraci, kde jsem měla i ženy salát. :? No , kdybych to věděla 8o u syna jsem takové věci nejedla 8o
Navíc to prý může probíhat bez priznaku :?

• Citovat
  • Upravit
9035
11.11.18 08:29

Těhotenství je plné hormonů a strachu. Bohužel ti můžu říct, že existuje x pravděpodobnějších scénářů, jak přijít o miminko a nebo ho ohrozit na životě. Takže bych fakt byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.18 08:47

@alisekR já kdysi prodelala i toxoplazmozu , nebyla jsem ale těhotná, bylo to šílené, horečky, zvracení, spatne vidění. Nechápu, te listerioza může probíhat bez příznaků :think:
Nejhorší je že už 3 týden mám šílené nevolnosti , žaludek na vodě a zvracení, tak jsem si právě říkala, kdoví jestli to není spíš ta listerka :pocitac: :?

• Citovat
  • Upravit
53
21.10.24 13:18

Zkouším obnovit téma, nemáte někdo zkušenost s listerii v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.1.25 19:06

@pajulepajule, já jsem měla, kvůli tomu předčasně porodila, naštěstí jsem z toho obě s dcerou vyšly zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
31.1.25 20:20

@Iris1984 Děkuji za odpověď :srdce:. Já před dvěma týdny porodila a naštěstí z toho dcera vyšla v pořádku. Ale byl to teda velký stres. Jelikož jsem si vydupala test krve, tak se na to přišlo včas a brala jsem antibiotika. Ale i tak mi pak celou dobu hrozil předčasný porod a měla jsem klidový režim. Myslím, že je ta listerie doktorama dost podceňovaná, nechápu proč se na ní taky nedělají automaticky testy, když se chodí v tehotenstvi na krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.2.25 07:32

Aha, tak. u mě to zjistili vlastně až po porodu z odběru malé, měla tu svini i v mozkomisnim moku, takže jsme 14 dní čekali, jestli to přežije a nebude mít následky, hrůza..
A jak vás napadlo vyžádat si testy? Tušíte, kde jste k tomu přišla?

Já jsem jako věděla, že se nesmí syrové maso, hermelín atd, ale popravdě jsem netušila proč a kdybych věděla, co hrozí, tak daleko víc sleduji, co jim. Máte pravdu, že je to podceňované :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
1.2.25 11:26

@pajulepajule protože ji můžete dostat kdykoli v průběhu a muselo by se to dělat co týden třeba? Asi nejde ohlídat úplně vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí