Listerie - kdo měl v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
2.2.25 00:44

@Iris1984 Ježíši to muselo být strašné. Ještěže je malá bojovnice a zvládla to. Jojo, já jsem 6 měsíců prozvracela, takže počítám, že v tu dobu to nebylo z čeho chytit. No a pak měl manžel posezení a já snědla jedno kolečko klobásy z A maso. Říkala jsem si že jó to je Ambiente, vyhlášená značka, ti to mají kvalitní.. No a pak jsem se dočetla, že státní veterinární správa v těch klobasach našla listerii. A jelikož jsem na sobě v tu dobu cítila, že nejsem úplně ve své kůži, tak jsem si ty testy vyžádala. Moc mi je nikdo dělat nechtěl, že to je zbytečný, ale nekonec mě obvoďačka poslala a ona se mi ta mrcha v krvi našla. Takže hned antibiotika a pak před porodem ještě kontrolní stěry. No a pak po porodu malou hlídali, měla jsem to zvýrazněné v průkazce.

Podle mě je to smůla, když na to člověk narazí. Někdo se cpe vším možným a nechytí to. A pak třeba já 6 měsíců pomalu jen na Cole a rohlících si dám jedno kolečko klobásy a hned listerie :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.2.25 00:55

@janulak1990 To ano, ale drží se v krvi dlouho, takže by to kolikrát šlo včas podchytit. Volala jsem si i s docentkou z lékařské fakulty a ta sama říkala, že sice mají malý počet nahlášených nakažených, ale že je to prostě tím, že se na to netestuje. Neříkám dělat testy pořád, ale na krev vás posílají kvůli jiným nemocem, tak by v tom ta listerie mohla být zahrnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.25 10:48

Zdravím. Udělala jsem blbost. Snědla jsem ve 12. týdnu syrového lososa, jsou to dva dny. Servíroval se jako předkrm na oslavě a já nepřemýšlela. Vyčítám si to strašně, ale je už pozdě. Má někdo zkušenosti, jak teď postupovat? AI radí sledovat příznaky a pokud se neobjeví, nepanikařit, jen informovat lékaře. Na gyndu jdu za týden na první screening ke své lékařce. Pokud se mi do té doby neobjeví podezřelé příznaky, stačí ji informovat až za týden? Přeci jen je nějaká inkubační doba… vyžádám si krevní test, klidně ho zaplatím. Nebo mám postupovat jinak? Díky za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.25 22:38
@Anonymní píše: Více
dobry den, jak to popadlo?
  • Citovat
  • Upravit
201
20.1.26 17:49
@Iris1984 píše: Více

Dobrý den, já jsem snědla nemytý pórek a čínské zelí… A mám menší průjem a pálí mě v krku.. jak to mám říct doktorce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.26 18:37

@Rena7819 Rekla bych ze to bude v pohode, to by tam muselo byt velke mnozstvi listerie, me se to stalo behem tehotenstvi nekolikrat, doktorka na infekcnim rikala, ze se strachuju zbytecne, musela by to byt extremni smula…

• Citovat
  • Upravit
201
20.1.26 19:10

Snědla jsem tak list toho čínského zelí a kus pórku… Úplně mi kručí střeva… No řeknu zítra u doktorky a doufám, že se tam neposeru…taky jste snědla nemytou zeleninu? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.26 20:18

@Rena7819 Ano, nekolikrat. Kdyz jsem byla na zacatku tehotenstvi, ani jsem nevedela, ze nejaka listerie je. Kolikrat jsem jedla porek a citila hlinu v puse. Ja bych rekla, ze ty priznaky budou spis z toho, ze jste proste snedla zeli a porek, je to drazdive, to z toho jste se “posrala”. Priznaky listeriozy rozhodne nejsou ze dne na den. Na 99.9 % jste v pohode ;). Listeriozu ma asi 30 lidi v CR rocne, to by byla velka nahoda…

• Citovat
  • Upravit
201
20.1.26 20:43

To jsem snědla tak 14 dní zpět a kolem Vánoc dokonce krvavý steak.. no sem zvědavá co mi na řeknou zítra..si budou myslet, že jsem blázen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.26 21:02

@Rena7819 myslim, ze vas uklidni…a jestli si budou myslet, ze jste blazen tak at… vy a miminko jste nejdulezitejsi. Ja ani nedokazu spocitat, kolikrat meli za blazna me s myma obavama a otazkama…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky