Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Me pomohlo na nevolnosti se najist… ano, taky jsem jen pomyslela na jidlo a nakopavalo me to, zvracela jsem az do 20.tt hlavne pred spanim, ale kdyz jsem se v normalni hodinu navecerela i pres prvotni odpor, bylo mi pak fajn… cim min se ji, tim mene pak clovek chce a ja za sebe tvrdim, ze mi k te tehotenske nevolnosti neprispela nevolnost z hladu… zatim jsem -1 kg od zacatku tehotenstvi, jim malo ale casto
Co jste měla za uplynulý týden ke snídani? (Nejde o legraci!)
U postele jsem mela piskoty, upecenou buchtu cokoli co jsem vedela, ze pozru. Jedla jsem v noci. Protoze jsem se budila a bylo mi zle. Snidala jsem kompotovany broskve. Nic jinyho jsem dlouho nepozrela.
@Verun83 píše:
U postele jsem mela piskoty, upecenou buchtu cokoli co jsem vedela, ze pozru. Jedla jsem v noci. Protoze jsem se budila a bylo mi zle. Snidala jsem kompotovany broskve. Nic jinyho jsem dlouho nepozrela.
Jde o vysoký dlouho trvající stres a patrně těžkou podvýživu některých živin ( oboje ohrožující i dítě).
Nejprve si kupte vitamín B5 (nebo Pantenol, totéž) a berte si ho po celý den, po cca 2 hod, v celkové denní dávce asi 500 mg. K tomu hned od rána malé kousíčky vajíčka natvrdo, tvrdého sýru, tvarohu. Co největší, ale tak malé aby je tělo přijalo.
Dejte vědět jak to pokračuje.
@Anonymní píše:
Jde o vysoký dlouho trvající stres a patrně těžkou podvýživu některých živin ( oboje ohrožující i dítě).
Nejprve si kupte vitamín B5 (nebo Pantenol, totéž) a berte si ho po celý den, po cca 2 hod, v celkové denní dávce asi 500 mg. K tomu hned od rána malé kousíčky vajíčka natvrdo, tvrdého sýru, tvarohu. Co největší, ale tak malé aby je tělo přijalo.
Dejte vědět jak to pokračuje.
Jako ja?
Jsem ta slunečnice, přesněji ten slunečnic. Jaksi jsem se asi zastyděl plést se do výhradně ženských problémů.
Pro Verun83 a pro zakladatelku: ve 13h:10 jsem to popletl, promiňte, patřilo to zakladatelce.
Ale i vám, Verun83, bych vřele doporučil pokaždé snídat vejce, nebo tvrdý sýr, nebo něco z ovesných vloček. A v jídeníčku zpočátku min. 150 (slovy: stopadesát) mg vitamínu B6, + trochu B2, min. 500 mg hořčíku, + tolik vápníku, a alespoň 3× týdně vydatně játra, kvasnice, pšeničné otruby - dát si tak do pořádku těhotenstvím vykolejené trávení - nevolnosti, křeče, nadýmání atd.). Nenastane-li po pár dnech žádné zlepšení, chybí i mnoho draslíku (2 gr.za den). Dokonale fungující trávení lze čekat až po několika týdnech!!
A totéž doporučuji zakladatelce,… ale… až toho bude schopna. Bylo by převelice užitečné s tím po troškách začínat hned, hlavně B6.
Aby byl výsledek jistý a dokonalý, bylo by potřeba seznam ještě doplnit. Bude-li zájem, budu se muset snažit. Protože jiná cesta k nápravě neexistuje. Problém začíná (i když nepozorován) nedostakem kompletních B vitamínů dlouho před otěhotněním.
Ahoj holky, jsem teprve v 2 měsíci těhotenství ale mám takový problém už asi 3roky zápasím s pocitem na zvracení a občasného bolení břicha. Byla jsem už na všelijakých vyšetření a doktoři na to nemůžou přijít proč se to stává, jen mi zjistili alergii na kravské mléko. No ale pojďme k věci, mé nevolnosti vždycky přichází okolo 23:00 a vážně se mi dost zvedá žaludek a mám jakoby kručení v břiše a bolení jenže při pomyšlení na jídlo je mi zle ještě vic. Vím že to prostě k těhotenství patří ale nejhorší je že to trvá až do 7:00 většinou mi přes noc padají šíleně oči ale spát se prostě nedá
jsem hrozně unavená jelikož už to takhle trvá asi 2 týdny
Proto jsem se chtěla zeptat stává se to taky někomu z vás? Nějaký rady po čem by se mi aspoň trošku ulevilo? Jinak moc děkuji za odpověď