Nestačí nám peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nevyžijete protože neustále musíte vrace co jste si napujčovali a každý měsíc vám to chybí tak si zase pujčíte. Tak se jeden měsíc uskrovněte a nepčujte si. Cigára jsou celkem položka, jestli na to nemáte tak nekuřte, nebo kupujte tabák.
Záleží kolik kouříte, ale u nás to na osobu dělá měsíčně tak 3000Kč když kouří dva tak 6000Kč. Pokud bych měla finanční problémy tak tohle je místo kde se dá ušetřit hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
???
Při takovém příjmu by mi zbylo ještě s dvěmi dětmi a k tomu by jsme 2× do roka jezdili na dovču.
A odkládáš si nějaké peníze bokem, když hned přijdou? Jakože poslat na spořící účet a vybrat jednou za rok??? U koho si pořád půjčujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kde si půjčujete??? Máte aspoň dlouhodobé rezervy? Těžko, že.
Prakticky - začala bych tím že bych každý měsíc umořila 2000 z toho dluhu, tedy si každý měsíc půjčíla míň a míń a za půl roku třeba budete začínat s čistým štítem.
Rozdělit po týdnech, něco vyčlenit na spoření, dlouhodobé, něco jako rezervu, co bude ihned po ruce. Nežít nad poměry, když na to nemáte.
Co jinýho??
My máme víc, ale máme víc dětí, dům, větší náklady, ale hospodařím tak, ať mám i rezervy.
Ok, nejezdím každoročně k moři, ale klidně spíme a máme všechno, co potřebujem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se tu řeší pořád dokola, piš si výdaje a pak si je projdi a uvidíš, kudy prachy mizej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha jenomže ten její se uskromnit v cigárách vůbec nebude chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vam zbyde 20 tis. na jidlo, drogerii, benzin, cigarety, obleceni, plenky apod. (vydaje spojene s bydlenim mate zaplacene), pak by nemel byt problem. Neni to na zadne vyskakovani, ale zit se z toho da.
Dulezite je dostat se z toho dluhoveho kolotoce. To je past ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je taky dotaz
prej co dělat, když prokuříme 6 -8 tisíc z výdělku a musíme si půjčovat, protože nevycházíme. A jak to děláte vy? ![]()
Tak si půjčujte a až přijdou naráz problémy typu odejde lednice, chlap bude nemocný, nebude žádný příjem, to teprv budete v pořádných srágorách… tak hlavně že vypalujete huby a 2 týdny pak škudlíte každou korunu, aby jste měli co jíst. A víš co?
Dobře vám tak. Kdo je hlupý, hlupý zůstane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice píše:
@Talitha jenomže ten její se uskromnit v cigárách vůbec nebude chtít.
Tak ať žije na dluh, no, bude se to kumulovat, stačí pár nenadálých výdajů, brýle, lednice, rovnátka, rozbitý auto, banka, lichváři, exekutor. ![]()
Každý ať se zařídí, jak uzná za vhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha píše:
Tak ať žije na dluh, no, bude se to kumulovat, stačí pár nenadálých výdajů, brýle, lednice, rovnátka, rozbitý auto, banka, lichváři, exekutor.
Každý ať se zařídí, jak uzná za vhodné.
Přesně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že zázrak ti tu nikdo naporadí
. Jestli potřebujete vyjít s penězi a máte slušný příjem (což podle toho, co píšeš, opravdu máte), chce to myslím dvě věci:
- rozhodnout se, že si prostě nebudu půjčovat a dodržet to,
- psát si pár měsíců veškerou útratu, abyste si uvědomili, za co vlastně utrácíte, pak se na to s přítelem podívat a dohodnout se, kde výdaje skrouhnete.
Podle mě prostě nejde, abyste si omlouvali třeba výdaje za cigarety (a omlouvali to tím, že to omezit nedokážete) a pak chybějící peníze doháněli půjčkami. To je prostě šílená nezodpovědnost (sorry, ale fakt to tak vidím).
Já to mám třeba tak, že jsem si nikdy nepůjčila (ani když byl manžel na civilce a nosil domů 4 tis. měsíčně). A mám zásadu, že pokud bych si někdy půjčila, pak jedině na něco totálně nezbytného (třeba bydlení). Ostatní věci prostě oželím. Mám svou domácnost už hodně let, dvě děti a jde to.
Prostě se musíte rozhodnout - buď chcete opravdu vyjít s penězi a něco pro to uděláte, nebo si budete žít nad poměry, budet si půjčovat a jednou na to hnusně dojedete. Držím palce, ať je to ta první možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bys měla uvést, kolik si půjčíte, protože to musíš do výdajů započíst taky. Hlavně si uvědomte, že pokud si půjčujete provident a podobně, platíte nemalá procenta navíc. A to je nejspíš setsakra znát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nekurte a nakupujte jenom nutne veci. Co vam na to rict jineho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radit kurakum, aby nekourili, je nesmysl. Mohou to omezit, ale ne vypustit.
Pro rejpalky: my s manzelem nekourime, presto kuraky a jejich zavislost chapu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Tak nekurte a nakupujte jenom nutne veci. Co vam na to rict jineho?
Zakladatelka čeká, až někdo napíše, jak jednoduše přijít k penězům, když už jsou prokouřené a promrhané a nutně další potřebují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuji poradit. Už dlouho nad tím přemýšlím a nemohu to dostat s hlavy.Jsme čtyřčlené rodina já přítel a dcery (tři roky a 2 měsíce) a nevyrdžíme s penězma na celý měsíc. Přitom máme na měsíc částku, se kterou mnozí nemají problémy a dokáží ještě něco ušetřit. Přitel přinese z práce tak kolem 23 tisíc já mám rodičák 6100kč a alimenty 2000 (nepravidelně).Takže máme dohromady 29 až 31 tisíc na měsíc. Byt máme vlastní, ale díky velké rozloze platíme vyšší zálohy jak na vodu tak elektriku a k tomu splácíme okna a internet dohromady tedy 8 tisíc jenom za služby. Zbyde nám nějakých 20 tis. My s tím ale vydržíme tak půlku měsíce. Další půlku si napučujeme, tak aby jsme vydrželi a vracíme, pak to chybí. Jsem totálně zoufalá a je mi trapně když si musíme půjčovat. Je to neustálí koloběh. Jsme oba dva kuřáci, takže nějakou částku dáváme do cigeret. Normálně vařím. Vím, že největší a nejblbější jsou výdaje za cigerety, ale ani já ani přítel s tím nědokážeme skoncovat. Kolik máte vy na měsíc a jak to děláte? Potřebuji nějak poradit. Pochopte prosím anonym