Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, taky se vam nekomu nevyvedla dovolena? Jeli jsme na tyden k mori do Bulharska, dva dny si uzivali, pak jeden den prselo, coz bych prekousla. Ale pak syn ulehl s 39 horeckama, bolesti v krku, zvracenim. Privolali jsme lekare, nasadil ATB, ktere jsem nemohla sehnat, po celem dopolednim litani ve vedru sehnala!!! Pak ulehl manzel. 4 dny jsme lezeli na pokoji. Prijeli jsme z dovolene a s anginou jsem ulehla ja. Takze cela dovolena stala za velky kulovy. Rikala jsem si, ze urcte nejsme jediny, komu se neco takoveho stalo… Vim, svet se nezboril, ale nastve to, ze jo.Meli jste raky nekdy takovy zazitek? Jen tak pro moje uklidneni… Diky ![]()
Ježiš
Naštěstí se nám nikdy nic takovýho nestalo, ťuk ťuk. Mě by asi kleplo a byla by to moje poslední dovolená ![]()
Zemětřesení. 3 den z 10 denního pobytu. Byla jsem vylekaná a už jsem si ani neužila slunce ani skvělé jídlo. Byla jsem protivná tím jak jsem počítala dny do odjezdu.
@Indiansummer je to mi povídej taky mám zážitek, našla jsem si manžela, byli jsme moc zamilování a jeli jsme na Kanáry, naše první a asi na dlouho poslední dovolena (plánovali jsme mimi a koupili byt) chtěli jsme si to užit, no a Já hned první den dostala menstruaci, druhý den jsem se u more tak spálila ze se mi loupal obličej a mela ho nateklej
fakt krása v tech nových satech
no a aby toho nebylo málo do toho jsme dostali prujem z nějakého jídla ![]()
@Indiansummer Letěli jsme letos poprvé k moři s dětma, do Španělska. Hned první den, prakticky ještě na cestě, se starší syn vysypal neštovicema. Takže vždycky jeden z nás musel s ním zůstat na pokoji, druhý zabavoval mladšího, na střídačku na jídlo, no relax jak sviň
Pak k doktorovi, aby nás vůbec pustili do letadla. Týden po příjezdu je dostal mladší syn, v červenci je to fakt „super“.
@bublinek píše:
Zemětřesení. 3 den z 10 denního pobytu. Byla jsem vylekaná a už jsem si ani neužila slunce ani skvělé jídlo. Byla jsem protivná tím jak jsem počítala dny do odjezdu.
No tak to je jeste horsi, uff!!!
@Indiansummer na pokoji, to je ještě dobrý. Leta zpátky jsem jela se švagrovou a tehdy 5-ti letým synovcem na Mallorcu. Druhý den mladej horečky, nešly srazit, tak nás převáželi do nemocnice - oboustranný zánět středního ucha. Je alergik, tak si ho nechali v nemocnici. švagrová s ním na pokoji, já denně ráno vyzvedla balíček s jídlem ( měli jsem tehdy all in. - 20 let zpátky ) a hurá do nemocnice na rozptýlení nálady a na večeři zpátky. Byl týden v nemocnici na kapačkách, pak jim ještě prodloužili pobyt, protože nechtěli riskovat, aby mu v letadle popraskaly bubínky a já se musela vrátit, tak si týden dovče musel vzít brácha dojet na ten druhý týden za nima. Moře jsem viděla tak z hotelového balkonu, ale dokonale jsem poznala místí mhd
Ale aspoň z pokoje byl výhled na katedrálu. Na další dovolené měl manžel epi záchvat, tak jsme jeden den strávili na pozorování v nemocnici - prozměnu Francie, takže máme takové tématické dovolené po zdravotnických zařízeních…
beru to tak, že se to může stát a pokud to kryje pojištění a člověk "vyvázne " zdravej, tak je to život.
V loni jsme jeli na Mallorcu na dovolenou a dělali jsme si srandu, co tentokrát…
@Indiansummer podobný scénář měla naše první letní dovolená se synem 1,5 roku, venku vedro, uvnitř klima, malej měl horečku a bylo mu zle, nechtěl ani do moře a byl poštípaný od komárů…stálo to za pytel, ještě jsme tenkrát pořídili 14 dní za nižší cenu než 10, které jsme chtěli původně…no odpočítávala jsem hodiny do odjezdu.
Jediné velké pozitivum bylo, že jsme na dovče vyrobili malému bráchu
já ale první dny těhotenství prostonala, protože jsem to chytla od syna. Nenechali jsme se odradit a příští dovolená byla už se dvěma dětmi a super.
@Indiansummer píše:
Ahoj, taky se vam nekomu nevyvedla dovolena? Jeli jsme na tyden k mori do Bulharska, dva dny si uzivali, pak jeden den prselo, coz bych prekousla. Ale pak syn ulehl s 39 horeckama, bolesti v krku, zvracenim. Privolali jsme lekare, nasadil ATB, ktere jsem nemohla sehnat, po celem dopolednim litani ve vedru sehnala!!! Pak ulehl manzel. 4 dny jsme lezeli na pokoji. Prijeli jsme z dovolene a s anginou jsem ulehla ja. Takze cela dovolena stala za velky kulovy. Rikala jsem si, ze urcte nejsme jediny, komu se neco takoveho stalo… Vim, svet se nezboril, ale nastve to, ze jo.Meli jste raky nekdy takovy zazitek? Jen tak pro moje uklidneni… Diky
Tak já jsem si dovolenou užila. Přiletěli jsme a… zánět dutin.
Klimatizovaný bus, hala, letadlo
Takže teploty a veškerý odpočinek pryč.
Ale to tvoje je horší.
@bublinek zemětřesení, tak to nic příjemného být nemohlo… zlatá horečka a nemocné dítě
U nás takhle letos lehlo pár sousedních apartmánů. Jednoduchá diagnoza, přehnali to s klimatizací.
@Indiansummer Jo stane se
. Mě se to stalo na kanárech, po dvou dnech teplota, bolest v krku, šel jsem k místnímu doktorovi a prý že dáme antibiotika a ať si stihnu užít zbytek dovolené, tak po tři dny silnější. Prdnul mi do zadku penicilin a byla to taková dávka, že jsem byl na pokraji alergické reakce na něj, dostal hrozný průjem, nemohl jsem opustit záchod, nic sníst atd. což trvalo až do návratu domů. Nejvíce jsem se bál letu domů, protože pos.at se v letadle se mi nechtělo. Tak tak jsem vydržel z letiště na letiště… ![]()
My zažili požáry - úžasný fakt - veceris a svítí ti oranžový obzor od plamenů. Nakonec nás museli stěhovat, ale aspoň bylo vzrušo
nemoc je horší, ale naštěstí se nic takového nestalo. Jen jednou v Bulharsku synovi začaly růst zuby a porad priserne slintal, jedl a trousil za sebou vlhkou stopu drobku
@Premek_Orac píše:
@Indiansummer Jo stane se. Mě se to stalo na kanárech, po dvou dnech teplota, bolest v krku, šel jsem k místnímu doktorovi a prý že dáme antibiotika a ať si stihnu užít zbytek dovolené, tak po tři dny silnější. Prdnul mi do zadku penicilin a byla to taková dávka, že jsem byl na pokraji alergické reakce na něj, dostal hrozný průjem, nemohl jsem opustit záchod, nic sníst atd. což trvalo až do návratu domů. Nejvíce jsem se bál letu domů, protože pos.at se v letadle se mi nechtělo. Tak tak jsem vydržel z letiště na letiště…
V letadle jsou taky záchody, ne?