Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mira16 : osobne bych ted pokračovala v dalším platicku. Pauzu bych nedělala. Sice budeš mít pauzu kratší, ale to nevadí. Chráněna jsi.
Jak uz tady v diskuzi nekdo psal - otehotnet pokazdy, kdy jsem udelala jednu chybu v uzivani, tak uz mam dneska pomalu skolku. Samozrejme je to u kazdyho jiny, ale byla bych v klidu. Chran se tyden jinak a je to vyreseny.
@myskalucka platíčko bych začala brát ale nemám na něj recept a na gynekologii se dostanu nejdříve v pondělí. Tudíž není problém, když jsem si dobrala se zpožděním poslední tabletku ale nenavazuju s dalším platem?
@mira16 : tak bych počítala tak, ze pauzu mám už od čtvrtka a další platicko bych začala příští týden ve čtvrtek. A možná bych se pro jistotu příštích 14 dni chránila ještě jinak, ale dle mého je male riziko otěhotnění.
Dobry den. chtela jsrm se zeptat zacala jsem uzivat uplne prvni baleni antikoncepce a zacala jsem uzivat ve stredu.ve ctvrtek jsem vecer zapomela tak jsem si ho v patek rano hned vzala dalsi dala v patek vecer a v sobotu mela pohlavni styk a pak si dala prasek. myslite ze bych mela myt obavy?
![]()
Spíš ne. Jinak tyhle otázky většinou dobře zodpoví příbalový leták ![]()
Dekuju.No tam je prave kontaktujte lekare tak zas nechci zbytecne vyvadet. nevim si rady
Pokud si zapomeneš tabletu vzít jeden den a druhý den vezmeš 2, tak se nic nestane. A hlavně pravděpodobnost otěhotnění na začátku cyklu je snad 0%. Takže bych byla rozhodně v klidu ![]()
Ja je zacala brat az skoro po menstruaci tak budu spolehat ze to dopadne v pohode
A mam napsane u antikoncepce ze prvnich 7 dni kdyz vynecham a vezmu si dalsi den a mam pohlavni styk mam kontaktovat lekare.ja prave anikoncepci jeste nebrala tak vubec netusim
Co je horsi vynechat antikoncepci stim ze dalsi den si ji da a po te pohlavi styk nebo po pohlavnim styku vynecha?
Zdravím!
Chtěla bych se zeptat na pár věcí. Už skoro druhým rokem bez HA Lunafem. 1.4. 2016 se mi stalo, že jsem zapomněla předposlední pilulku v 3. týdnu z posledního plata. Ten den jsem nebyla doma, tak jsem z toho byla značně na nervy, proto jak jsem se dostala domů (cca. po 14 hodinách, kdy by jsem měla prášek užít) jsem si ho hned vzala (což jsem v zápětí zjistila, že jsem udělala blbost). Ještě se mi totiž ve 3. týdnu nestalo, že bych zapomněla, tak jsem se ani nedívala na leták.
Takže po užití zapomenuté pilulky, jsem zjistila, že jsem buď neměla brát ani tu zapomenutou a udělat pauzu a nebo v mém případě začít bez pauzy s novým platem. To jsem ale bohužel udělat nemohla, protože to byla sobota a neměla jsem kde sehnat prášky nové bez receptu.
Tak jsem tedy dobrala předposlední i poslední a udělala pauzu, kdy přišla klasická ms a pak začala brát plato nové. Tudíž 10.4. jsem si vzala pilulku a začala brát normálně. Poté jsem 15.4. měla s přítelem nechráněný pohlavní styk, při kterém došlo k ejakulaci do pochvy. Sumasumárum, cca. 10 den od začátku menstruace, tedy den plodný. Nevěnovala jsem tomu velkou pozornost až do teď. Teď mám poslední týden před menstruací a já jsem včera lehce špinila a mám lehce nadmuté břicho. K mému „štěstí“ jsem i teď nachlazená, tak teď nevím jestli únavu, bolest hlavy i horečku, kterou jsem měla přisuzovat možným příznakům těhotenství nebo nemoci. Takže asi nejlepší bude počkat týden než přijde ms. ![]()
Ahoj, chtela jsem se zeptat. Vynechala jsem 5dni HA a měla jsem nechraneny styk pritel se do me udelal, jaká je tam pravděpodobnost otehotneni? Dalsi prasky uz jsem si nebrala a menstruaci mam dostat až za 14dni. Vubec žádné příznaky toho že bych těhotná byla, akorát mam už tak tyden strasnou bolest hlavy. Dekuji za odpoved
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor, zda je velká pravděpodobnost otěhotnění v mém případě. Dobrala jsem platíčko antikoncepce a klasicky dostala menstruaci v týdenní pauze mezi platíčky. Volala jsem na gynekologii, že mi došla antikoncepce, zda by mi mohli poslat recept. Tam mi řekli, že jelikož jsem dlouho nebyla na prohlídce, tak mi recept nedají dokud na prohlídku nedorazim. Jenže jsem potřebovala začít brát nové platíčko ve čtvrtek (7.3.) ale bohužel mě nemohli objednat dřív než v pondělí (11.3), tudíž jsem „vynechala“ antikoncepci 5 dní, hned v prvním týdnu. A v nedeli (10.3), tudíž v den, kdy už mi chyběli 4 prášky, byl pohlavní styk a přítel se udělal do mě
Zatím jsou testy negativní, ale MS má přijít až ve středu/čtvrtek, tak jsem celá nervozni a nedočkavá a proto se obracím aspoň na Vás
já nejdříve miminko vubec nechtěla, jsem ještě poměrně mladá, ale čím víc nad tím přemýšlím a čekám, tím víc si přeji aby tam ty dvě // byly ![]()
názor? jste obá nezodpovědní
ted musíš počkat nejspíš jsi neotěhotněla, ale náhoda je blbec a tvůj přítel taky když ví že nemáš antinu a nechráníte se