Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, já tedy beru jinou nízkohormonální antikoncepci na kojení ale kdyz vysadim a začínám pak brat mimo ms tak v příbalovým letáku mi psali, že jsem chráněná až po týdnu, ale pro jistotu čekám i 14dní. ![]()
Budeš muset začít brát jakoby úplně od znova, tzn. první den další menstruace. Mezitím logicky chráněná nejsi.
Zdravím a zároveň si přicházím pro radu.
Beru antikoncepci Velmari a v pátek jsem dobrala platíčko a v sobotu jsem měla začít nové a nezačala jsem ho. Teď 5 dnů potom bych chtěla v braní pokračovat, ale tím, jak jsem jí přerušila, tak jsem ms měla jen dva dny a ne jako obvykle, když jsem jí brala, takže teď nevím, jestli jí můžu začít brát hned teď nebo jestli mám počkat na ms, ale ta nevím, kdy teď přijde a hlavně se mi několikrát stalo, že po dobrání ha, kdy jsem v braní pak už nepokračovala, tak jsem třeba jeden den krvácela a pak nic, takže pak nevím, kdy to bude opravdu ms, abych jí mohla užít hned ten první den ms.
Zajímalo by mě, kdybych jí začala brát hned od zítřka, za jak dlouho budu chráněná? Nemáte někdo s podobnou situací zkušenost? V příbalovém letáku je v téhle situaci, že se mám poradit s lékařem, ale moje doktorka má volno. A prosím neřešte, proč jsem jí takhle blbě vynechala (sama si teď mlátím hlavou o zeď) a prosím o zachování anonymu, děkuji
.