Nezakysaný jogurty

39
30.3.23 10:04

Nezakysaný jogurty

Dobrý den, všem 😇 prosím vás potřeboval bych poradit mám dost rád jogurty ale poslední dobou mi dělají problém a hlavně ty zakysaný a podobně 😞 vždycky mám po ní takovou vyrážku na dekoltu vypadá to normálně jako akné s bílou čepičkou :( proto bych se chtěl zeptat jsou nějaké zdravé jogurty třeba smetanové nebo normální ale hlavně nezakysaný? Nebo prostě ty který nejsou fermentovaný 😞 budu moc rád za vaše odpovědi a omlouvám se takovou kravinu 😂 přeji krásný zbytek dne děkuji Robin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
30.3.23 10:20

Jogurt je vždycky zakysaný/fermentovaný. Pokud není, tak to není jogurt, ale třeba smetanový krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
30.3.23 10:22
@Jahru píše:
Jogurt je vždycky zakysaný/fermentovaný. Pokud není, tak to není jogurt, ale třeba smetanový krém.

i já mám tuto představu o definici jogurtu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.3.23 10:29
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.3.23 10:38

Jogurt je kysaný mléčný výrobek.
Takže to nevymyslíš ;)

Můžeš projet v obchodě regál a hledat nějaké smetanové krémy, nebo tvarohové dezerty, případně si dělat domácí (smíchat třeba tvaroh se smetanou, je to jako pribiňák).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
30.3.23 10:40

Tak asi to vadí laktóza nebo mléko jako takový. Tím že budeš hledat nezakysany jogurt, což neexistuje, to nevyřešís
Neříkej že ti vadí jogurt a mlíko je v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.3.23 10:56

„Podle současně platné legislativy je jogurt definován jako kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi pomocí dvou živých mikroorganizmů“ atd.
Takze ne, nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
30.3.23 11:03
@aleba píše:
Tak asi to vadí laktóza nebo mléko jako takový. Tím že budeš hledat nezakysany jogurt, což neexistuje, to nevyřešís
Neříkej že ti vadí jogurt a mlíko je v pohodě :nevim:

To může být asi u histaminové intolerance :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.3.23 11:50

@Mar__tanka1983 takže třeba například lipánek tvarohový bílý by měl být v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.3.23 11:51

@aleba právě že je to tak.. normální smetana mi nic nedělá ale zakysaná už ano. 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.3.23 12:25
@Robin2d3 píše:
@Mar__tanka1983 takže třeba například lipánek tvarohový bílý by měl být v pořádku?

mrkni na složení. V tvarohovém lipánku je enzym laktáza, těžko říct, jestli to by už byl nebo nebyl problém.
Normální lipánek je jen smetana, tvaroh, cukr, mléko a aroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí