Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, všem 😇 prosím vás potřeboval bych poradit mám dost rád jogurty ale poslední dobou mi dělají problém a hlavně ty zakysaný a podobně 😞 vždycky mám po ní takovou vyrážku na dekoltu vypadá to normálně jako akné s bílou čepičkou
proto bych se chtěl zeptat jsou nějaké zdravé jogurty třeba smetanové nebo normální ale hlavně nezakysaný? Nebo prostě ty který nejsou fermentovaný 😞 budu moc rád za vaše odpovědi a omlouvám se takovou kravinu 😂 přeji krásný zbytek dne děkuji Robin
Jogurt je vždycky zakysaný/fermentovaný. Pokud není, tak to není jogurt, ale třeba smetanový krém.
@Jahru píše:
Jogurt je vždycky zakysaný/fermentovaný. Pokud není, tak to není jogurt, ale třeba smetanový krém.
i já mám tuto představu o definici jogurtu ![]()
Jogurt je kysaný mléčný výrobek.
Takže to nevymyslíš ![]()
Můžeš projet v obchodě regál a hledat nějaké smetanové krémy, nebo tvarohové dezerty, případně si dělat domácí (smíchat třeba tvaroh se smetanou, je to jako pribiňák).
Tak asi to vadí laktóza nebo mléko jako takový. Tím že budeš hledat nezakysany jogurt, což neexistuje, to nevyřešís
Neříkej že ti vadí jogurt a mlíko je v pohodě ![]()
„Podle současně platné legislativy je jogurt definován jako kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi pomocí dvou živých mikroorganizmů“ atd.
Takze ne, nejsou.
@aleba píše:
Tak asi to vadí laktóza nebo mléko jako takový. Tím že budeš hledat nezakysany jogurt, což neexistuje, to nevyřešís
Neříkej že ti vadí jogurt a mlíko je v pohodě
To může být asi u histaminové intolerance ![]()
@Mar__tanka1983 takže třeba například lipánek tvarohový bílý by měl být v pořádku?
@aleba právě že je to tak.. normální smetana mi nic nedělá ale zakysaná už ano. 😕
@Robin2d3 píše:
@Mar__tanka1983 takže třeba například lipánek tvarohový bílý by měl být v pořádku?
mrkni na složení. V tvarohovém lipánku je enzym laktáza, těžko říct, jestli to by už byl nebo nebyl problém.
Normální lipánek je jen smetana, tvaroh, cukr, mléko a aroma.