Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, obracím se na vás s prosbou. Opět mě celý den bolí pravý bok. Nemůžu skoro ani chodit a když potřebuji na velkou, nejde mi to. Mám dojem že mám ucpaná střeva. Většinou mi pomohly, probiotika, lněné semínko nebo chia semínka, ale vzhledem k tomu, že mě to trápí už delší dobu. Cítím, že bych měla změnit jídelníček. Mluvila jsem o tom s lékárnicí i s doktorkou. Prý je to normální, ale mě to štve a protože si uvědomuji, že nejím úplně zdravě, chtěla jsme se zeptat na pár dobrých receptů co by obsahovaly nějakou vlákninu, luštěniny nebo semínka.
Nejlépe jednoduší recepty a co jdou rychle připravit. Přeci jen nejsem typ co by rád trávil celé dny v kuchyni ![]()
No spíš klasická česká kuchyně. Občas si udělám salát. Jenže celkově mám lehkou intoleranci na mléko a bílou mouku. Ale kdybych to měla úplně vynechat, tak bych asi chcipla, protože se ta tmavá mouka nebo tmavá rýže se dlouho jíst nedá. Nebo já si to umím koupit, ale prostě to neumím pak zpracovat, aby to bylo dobrý. Většinou mi to pak straší ve špajzu třeba dva roky.. ![]()
Já ani nejsem pro radikální změnu jídelníčku, jen bych ráda nějaké typy, dezerty, jak si upravit přílohu, aby byla lépe stravitelná, ale zároveň dobrá a tak..
@Little Mouse tak pokud nesmíš mléko a lepek a nedržís dietu, tak jinou řadu nemám.
Já když si dám něco s mlékem, a to fakt stačí trochu, tak mám zácpu i týden.
ABKM plus celiake na dietě už dobrých 20 let
Dneska je velký výběr dietních potravin, tedy dietních ve smyslu vhodných pro zdravotní dietu…
Pokud si nevíš rady, tak navštiv výživového poradce…
A nastuduj si v čem je a není lepek ![]()
Tak já mám to stejné jako ty, bolí mě pravý bok, občas levý, někdy chytnu takovou křeč( bolest jak při kolice)a jiné zažívací potíže.
Omezila jsem mléčné vyrobky( nepůjdu žádné mleko, nejím jogurty, minimálně sýry, když si dám kefir nebo Activii to je jediné z čeho mi není blbě), přidala jsem více ovoce a zeleniny, na chuť si kupuje v rossmanu takové suchary s příchutí rajče nebo sýr a je to právě s vlákninou, minimálně 2 litry pití ( já teda piju převážně minerálky) ale každý den mám litr vody s citronem, bylinné čaje, žádné tučně a když už musím mít smažené tak to peču v troubě bez tuku.
Ale někdy se nehlidam a pak je to strašný. ![]()
Kolik toho za den vypijes a čeho? Jinak zařadit třeba hodně zeleniny, ta má vlákninu, mléčné výrobky, pokud ti nevadi, třeba takové ty jogutove nápoje jsou fajn.
@Kriss Tina píše:
Kolik toho za den vypijes a čeho? Jinak zařadit třeba hodně zeleniny, ta má vlákninu, mléčné výrobky, pokud ti nevadi, třeba takové ty jogutove nápoje jsou fajn.
Píše, že má intolerancí na mléko ![]()
Děkuji. No ta vláknina je skvělá. Asi se k ní vrátím. Já si právě myslím, že kdybych to mléko a bílou mouku jen trochu omezila a poupravila jídelníček, pomohlo by to. Jen vychytat ty recepty..
@Anais Brno ale lehkou.. a já si myslím že když někdo má lehkou nebo slabou tak to nic není a však záleží jak se cítíte třeba po vypití mléka a podobně.. a ono hlavně záleží kde si paní dělala testy 😇 já si je dělal v Synlabu 2× po půl roce abych zjistil co a jak nikdy jsem teda nezaznamenal že by mi dělalo mléko problém ale taky jsem ho vyřadil a na mléko mi vyšlo na první testu žádná intolerance ale na beta laktoglobulin slabá intolerance a teď v únoru skoro po půl roce možná i po roce jsem si dělal další a tam mi to vyšlo obráceně že mléko slabá intolerance a laktoglobulin nic ![]()