Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, potřebovala bych sestavit veganske menu na svatbu. Je tu prosím někdo kdo by mi mohl poradit a dát recepty na polévku a hlavní chod? Popřípadě kdyby to bylo ještě bez lepku bylo by to skvělé.
Moc děkuji
My toto řešili pro veganskou část hostů. Polévka brokolicový krém a hlavní jídlo šafránové rizoto.:) Oboje je i bez lepku. Zákusky byly bez lepku a veganské přímo na objednávku. Raut už si nevzpomenu, ale určitě jsme mysleli i na to a bylo tam něco zeleninového, zkusím pohledat jestli to nemám ještě někde v mailu a napíšu.
Jo a anonym, protože je to dost specifické a nikdo nemusí vědět, pod jakým nickem tu chodím) ![]()
Tak jsem to našla…raut, tam byly zeleninové špízy s uzeným tofu, to bylo opečené
pak šopák, tam se dal veganský sýr
a salát z červené řepy s ořechy, tam se také dá dát veganský sýr…samozřejmě i sýr veganský a bezlepkový zároveň.:) Přeju ať se svatba vyvede dle představ. ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem to našla…raut, tam byly zeleninové špízy s uzeným tofu, to bylo opečené
pak šopák, tam se dal veganský sýr
a salát z červené řepy s ořechy, tam se také dá dát veganský sýr…samozřejmě i sýr veganský a bezlepkový zároveň.:) Přeju ať se svatba vyvede dle představ.
Jste skvělá, moc děkuji ![]()
@Mišička090 píše:
Dobrý den, potřebovala bych sestavit veganske menu na svatbu. Je tu prosím někdo kdo by mi mohl poradit a dát recepty na polévku a hlavní chod? Popřípadě kdyby to bylo ještě bez lepku bylo by to skvělé.
Moc děkuji
Tohle by vam mela umet poradit redtaurace/penzion/catering, co budete mit na svatbe.
My nemeli veganskou svatbu, ale nektera jidla bez lepku ano. Ty byly vzdy oznacene.
A to si chystáte jídlo sami? Protože s tímhle by si každá restaurace, příp. catering měly poradit. Jinak takto z hlavy mě napadá polévka - zel. vývar, minestrone, jakákoliv smetanová krémová polévka (místo klasické smetany sójová/kokosová/ovesná/rýžová), pappa al pomodoro ( rozmixovaná rajčata + příp. další zelenina).
Hlavní chod může být defacto cokoliv, akorát se klasické „neveganské“ suroviny nahradí veganskými. Napadají mě bezvaječné těstoviny s rajčatovou omáčkou, veganský burger, houbové lasagne, již zmíněné rizoto, plněná pečená brambora/batát.
Recepty asi ne jen:
Minulý rok jsme jednu absolvovali měli rajcatovou polévku a těstoviny s rajcatovou omackou a sójové koule. Mrkvový dort, čokoládový dort, různé Vega pomazánky ( luštěniny, zelenina), ovocné skleničky s Vega jogurtem a sušenkami, Vega misi. ( Chuťovky, chlebíčky, salámu, sýry)
My jsme měli nějaké kari z tofu, veganske. Lidi jsme měli dost, přímo vegana asi ne, ale ruku do ohne bych za to nedala. ale zařadili jsme to i kvůli těm, co mají radi zdravou výživu nebo neji maso. Další jidla byla i pro vegany, třeba grilovana zelenina, čerstvá zelenina, ovoce, různé saláty, i něco lusteninoveho tam bylo. Menu nám navrhoval catering, bylo opravdu pestré a chutné, dobre kombinovatelne.
Ale teda já osobně bych se vyvarovala náhražek, pokud tam bude vetsina normálně se stravujicich lidi, a sestavila bych menu z běžných jidel tak, aby i vegani si mohli vzít.
Byli jsme na svatbě, kde byli dva blízcí příbuzní vegani a restaurace si s tím poradila. K rautum přibylo nějaké uzené tofu, plněné žampiony appd. Sladký raut byl taky dělaný z části vegansky. Ani to nebylo chuťově špatné. ![]()
@Mamhlucnehosouseda píše:
Chudáci svatebcane.
Možná jsou všichni vegani. Ale na druhou stranu o tom pochybuji. Za další je to svatba zakladatelky a hosté by ji měli respektovat.
@Mišička090 píše:
Moc děkuji
Veganské menu bych nedělala, udělala bych normální menu a veganské pouze pro dotyčné.
Budete to mít jednodušší a i levnější.
Jsem veganem ze zdravotních důvodu - maso jím, ale živočišné produkty nemohu. A přesto v budoucnu udělám normální menu a pro sebe jen veganské, které budu řešit přímo s personálem restaurace - abych to mohla jíst a pro ně to bylo jednoduché na přípravu.
Všem moc děkuji za rady. Vše jsem předala nevěstě a teď už to je na ní jak si s tím poradí. Každopádně menu chtějí normální + 1 veganske z důvodu že na svatbě budou mít vegany a několik lidí s intolerancemi.