Zmražování jídla

1
17.3.23 17:51

Zmražování jídla

Ahoj všem,
rád bych se zeptal, jaký máte názor na zamrazování zapečených špaget, karbanátků z mletého masa krůtího a krůtích řízků, pečeného vepřového masa? Jsem mladý, bydlím čerstvě sám a udělal jsem si zásoby na mrazák, akorát nevím, jestli tohle všechno se vůbec do toho mrazáku může dávat :D A nějak se to nekazí.

Případně, jaký způsob byste doporučili při rozmrazování jednotlivých potravin to, že to bude mít třeba horší chuť mi nevadí, jen jestli se ze zdravotního hlediska vše tohle může mrazit :D Třeba ty špagety…

Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eustress
17.3.23 17:56

Mrazení je fajn, pokud je šokové. To znamená mrazení na min -60°C. Tak najdeš např šlehačkové dorty. V běžném mrazáku mrazíš pomalu, krystaly rostou, trhají vlákna, proto máš pak vše rozteklé. To mám jen profi zkušenost. Ženy Ti zde napíší určitě víc pozitivního.

• Citovat
  • Upravit
20904
17.3.23 18:07

@Standa21 všechno můžeš. A vyzkousis. Něco ti chutnat nebude, tak to tam podruhé nedáš no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.23 18:14

Téměř vše se dá mrazit. Kromě teda brambor. Můj muž za prací cestuje, když víme, že má v dosahu mrazák, tak mu taky dělám domácí hotovky. Protože on si tam nemá, kde uvařit. Ohřívat jo. Nebo někdy grilují, když třeba jim vyjde směna ve svátek. Ale běžně nemá, kdy vařit. A mi se nelíbí, že dva týdny je o studeném jídle. Takže co uvařím. Tak odeberou porci a zamrazím. Nakoupila jsem na to různé dělené misky. Že do jedné přepážky dám omáčku a maso. Do druhé třeba rýži nebo těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
17.3.23 18:16

Nejlepší na mrazení a následné ohřívání jsou různé guláše a polévky, kdy je pro ohřátí povaříš.

Zapečené těstoviny, řízky, karbanátky - taky podle mě úplně v klidu. Pro rozmražení bych je vytáhla z mrazáku několik hodin před jídlem, aby postupně povolily (nebo přes noc dát do lednice) a potom ohřát v troubě.

Co není dobré mrazit - vařené brambory, ty potom chutnají fakt hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
17.3.23 18:18

Vy máte chutě, že jde vše…

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
17.3.23 18:18

Hotovým jídlům bych se vyhnul, snad krom polévek a omáček. Takže zapečené špagety ne, karbanátky připravené v syrovém stavu, stejně jako řízky. Pečené vepřové maso snad jen z velké nouze, ale spíše ne.

@Standa21 píše:
Ahoj všem,
rád bych se zeptal, jaký máte názor na zamrazování zapečených špaget, karbanátků z mletého masa krůtího a krůtích řízků, pečeného vepřového masa? Jsem mladý, bydlím čerstvě sám a udělal jsem si zásoby na mrazák, akorát nevím, jestli tohle všechno se vůbec do toho mrazáku může dávat :D A nějak se to nekazí.

Případně, jaký způsob byste doporučili při rozmrazování jednotlivých potravin to, že to bude mít třeba horší chuť mi nevadí, jen jestli se ze zdravotního hlediska vše tohle může mrazit :D Třeba ty špagety…

Předem děkuji.
  • Citovat
  • Upravit
24993
17.3.23 18:36

Teoreticky jde vše kromě brambor a omáček se smetanou. Já bych uvařené špagety po rozmrazeni nejedla. Z hotových jídel nezamrazujeme nic. Nechutná nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
17.3.23 18:46

Asi krom příloh můžeš zamrazit všechno, ale většina jidel po rozmrazeni už nebude chutnat jako predtim, určitě se po tom neotravis, ale nějaký velký gastronomický zážitek bych od toho nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.23 18:46

Po rozmrazení omáčky nejsou žádná hitparáda. Já bych teda nevařila ve velkém a nebo pozvala nějaké kamarády. Polévku bych bez obav zamrazila na porce. Schovávám si tak vývar, pokud mi zbyde. Zapečené těstoviny jsem po rozmrazení normálně jedla a nic mi nebylo.

Když už to budeš cpát do mrazáku, tak do krabiček na to určených a mrazit po porcích. Nechat vychladnout před mražením. Popsat si krabičky datumem, ať víš, jako to tam leží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
17.3.23 18:48

@debra.morgan proč by nesly omáčky se smetanou? Třeba svíčkovou nebo kuře na paprice dávám do mrazáku běžně, sice to pak teda nechutna jako predtim, ale když se to prevari, tak to jedle je. To ty spagety budou podstatně hnusnejsi po rozmrazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
17.3.23 19:06
@Russet píše:
Po rozmrazení omáčky nejsou žádná hitparáda. Já bych teda nevařila ve velkém a nebo pozvala nějaké kamarády. Polévku bych bez obav zamrazila na porce. Schovávám si tak vývar, pokud mi zbyde. Zapečené těstoviny jsem po rozmrazení normálně jedla a nic mi nebylo.Když už to budeš cpát do mrazáku, tak do krabiček na to určených a mrazit po porcích. Nechat vychladnout před mražením. Popsat si krabičky datumem, ať víš, jako to tam leží dlouho.

Třeba rajská omáčka nebo omáčka na špagety se dá mrazit v pohodě.

S ostatním naprosto souhlasím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.23 19:21

I lasagne se dají mrazit. Dělám cíleně vždy dva velké brutvany. A jeden rozkrájím porce do alobalu zabalím a zamrazím. To pak většinou jí děcka. Že lasagne u nás jí nejraději oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
17.3.23 19:55

Z rozmrazeneho masa se může stát břečka. Karbanátky by ale přežít měly. Já mrazím rýži, vývar, možná rizoto by šlo.. Hlavně to chce zmrazit po porcich, ať nevyndavas obří ledovou hroudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.23 19:58
@Kelsey píše:
I lasagne se dají mrazit. Dělám cíleně vždy dva velké brutvany. A jeden rozkrájím porce do alobalu zabalím a zamrazím. To pak většinou jí děcka. Že lasagne u nás jí nejraději oni.

Brutvany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport