Nezaplacená celá mzda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gwivenet jestli to je mzda za srpen, tak muzes skoncit 16.rijna. Mzda ma splatnost do konce nasledujiciho mesice a pokud zamestnavatel nezaplati ani do 15 dnu po splanosti, tak muzes okamzite skoncit dle paragrafu 56 zakoniku prace. Chce to mit tedy nejaky dukaz - ofotit tu knihu, svedectvi kolegyne, pripadne tech klientu o ktere se starate…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelfka není, byla to mzda za červen, takže to musím podat do 15.10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gwivenet jestli to byla mzda za cerven, tak si mohla skoncit od 16.8 kdykoliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelfka jj, já vím, jsem teď na nemocenské, tak se mi to rozleželo v hlavě a rozhodla jsem se s nima skončit. Mají příšerné chování. Jednají s námi jako s odpadem a tak už se tam nechci po nemoci vracet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelfka píše:
@Gwivenet jestli to je mzda za srpen, tak muzes skoncit 16.rijna. Mzda ma splatnost do konce nasledujiciho mesice a pokud zamestnavatel nezaplati ani do 15 dnu po splanosti, tak muzes okamzite skoncit dle paragrafu 56 zakoniku prace. Chce to mit tedy nejaky dukaz - ofotit tu knihu, svedectvi kolegyne, pripadne tech klientu o ktere se starate…
dočetla bych předmětný paragraf do konce: "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti "
On jí nezaplatil pouze jednu směnu, zbytek ano…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah no vždyť ano, i kdyby nezaplatil jen jednu hodinu, tak má právo skončit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelfka píše:
@Keyllah no vždyť ano, i kdyby nezaplatil jen jednu hodinu, tak má právo skončit.
já bych v tomto byla opravdu opatrná. Podle docházky jí zaplatil celou výplatu, protože oficiálně tam ona přece nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah byla jsem tak i oficiálně, jsem napsaná v knize záznamů jako přítomná příslužba. Oni neměli ani snahu zjišťovat jestli jsem tam byla. A když někdo na směnu nepřijde tak se to vedení dozví ještě na té probíhající směně a nebo ráno na poradě a řeší to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc to není zanedbatelná částka, je to 7,5 hodiny +příplatek za noční + příplatek za neděli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gwivenet píše:
@Keyllah byla jsem tak i oficiálně, jsem napsaná v knize záznamů jako přítomná příslužba. Oni neměli ani snahu zjišťovat jestli jsem tam byla. A když někdo na směnu nepřijde tak se to vedení dozví ještě na té probíhající směně a nebo ráno na poradě a řeší to.
ale v evidenci příchodů a odchodů nejsi, že? Tu knihu záznamů máš? nebo její kopii? Ta co by to mohla dosvědčit, tam už nepracuje? ![]()
než rychlé pálení mostů, nebylo by vhodnější podat normálně výpověď? ať ti pak zaměstnavatel nedělá problémy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit