Nezaplacená celá mzda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
21.9.21 13:12

@unuděná ona už tam nepracuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
21.9.21 13:44

@Gwivenet jestli to je mzda za srpen, tak muzes skoncit 16.rijna. Mzda ma splatnost do konce nasledujiciho mesice a pokud zamestnavatel nezaplati ani do 15 dnu po splanosti, tak muzes okamzite skoncit dle paragrafu 56 zakoniku prace. Chce to mit tedy nejaky dukaz - ofotit tu knihu, svedectvi kolegyne, pripadne tech klientu o ktere se starate…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.9.21 13:49

@zelfka není, byla to mzda za červen, takže to musím podat do 15.10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
21.9.21 13:55

@Gwivenet jestli to byla mzda za cerven, tak si mohla skoncit od 16.8 kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.9.21 14:01

@zelfka jj, já vím, jsem teď na nemocenské, tak se mi to rozleželo v hlavě a rozhodla jsem se s nima skončit. Mají příšerné chování. Jednají s námi jako s odpadem a tak už se tam nechci po nemoci vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
21.9.21 14:09
@zelfka píše:
@Gwivenet jestli to je mzda za srpen, tak muzes skoncit 16.rijna. Mzda ma splatnost do konce nasledujiciho mesice a pokud zamestnavatel nezaplati ani do 15 dnu po splanosti, tak muzes okamzite skoncit dle paragrafu 56 zakoniku prace. Chce to mit tedy nejaky dukaz - ofotit tu knihu, svedectvi kolegyne, pripadne tech klientu o ktere se starate…

dočetla bych předmětný paragraf do konce: "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti "
On jí nezaplatil pouze jednu směnu, zbytek ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
21.9.21 14:13

@Keyllah no vždyť ano, i kdyby nezaplatil jen jednu hodinu, tak má právo skončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
21.9.21 14:15
@zelfka píše:
@Keyllah no vždyť ano, i kdyby nezaplatil jen jednu hodinu, tak má právo skončit.

já bych v tomto byla opravdu opatrná. Podle docházky jí zaplatil celou výplatu, protože oficiálně tam ona přece nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.9.21 14:19

@Keyllah byla jsem tak i oficiálně, jsem napsaná v knize záznamů jako přítomná příslužba. Oni neměli ani snahu zjišťovat jestli jsem tam byla. A když někdo na směnu nepřijde tak se to vedení dozví ještě na té probíhající směně a nebo ráno na poradě a řeší to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.9.21 14:22

Navíc to není zanedbatelná částka, je to 7,5 hodiny +příplatek za noční + příplatek za neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
21.9.21 14:24
@Gwivenet píše:
@Keyllah byla jsem tak i oficiálně, jsem napsaná v knize záznamů jako přítomná příslužba. Oni neměli ani snahu zjišťovat jestli jsem tam byla. A když někdo na směnu nepřijde tak se to vedení dozví ještě na té probíhající směně a nebo ráno na poradě a řeší to.

ale v evidenci příchodů a odchodů nejsi, že? Tu knihu záznamů máš? nebo její kopii? Ta co by to mohla dosvědčit, tam už nepracuje? :think:
než rychlé pálení mostů, nebylo by vhodnější podat normálně výpověď? ať ti pak zaměstnavatel nedělá problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat