Nezaplacený odpad

Anonymní
1.9.20 12:20

Nezaplacený odpad

Zdravím… teď jsem zjistila, že přítel nemá už několik let placený odpad. Když odešel na vysokou tchýně ho platit přestala i když u ní má stále trvalý pobyt a on si ho ve městě, kde bydlel na studentském bytě neplatil… Teď se budeme stěhovat do vlastního, tím pádem i měnit trvalá bydliště a přihlašovat se k placení odpadu… Nemáte někdo zkušenost co a jak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
406
1.9.20 12:28

Nevím o jaké město se jedná a kolik je to let, ale dá se většinou s nima domluvit. Otec neplatil taky odpad - několik let, teď začal, takže nebyl problém to doplatit.

Každopádně zajít na úřad, tam zjistit kolik dluží, třeba se poptat na nějakém splátkovém kalendáři nebo jiná domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
1.9.20 13:13

Taky jsem neplatila, zapomněla jsem na to.. No po 4 letech jsem došla na úřad a vše doplatila. Byli tak hodní, že jsem neplatila ani pokutu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
1.9.20 13:50

Zašla bych na úřad a poptala se, jak jsem na tom a kolik dlužím, to bych pak doplatila. Možná bych zkusila hrát na „moc se omlouvám, byl jsem přesvědčen, že to platí maminka“, kdyby viděli snahu a iniciativu z vlastní strany, mohli by být ochotni nedávat moc velkou pokutu. Ale ty poplatky nejsou tak šílené, aby ho to finančně položilo i vzít to několik let zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.9.20 19:26
@Anonymní píše:
Zdravím… teď jsem zjistila, že přítel nemá už několik let placený odpad. Když odešel na vysokou tchýně ho platit přestala i když u ní má stále trvalý pobyt a on si ho ve městě, kde bydlel na studentském bytě neplatil… Teď se budeme stěhovat do vlastního, tím pádem i měnit trvalá bydliště a přihlašovat se k placení odpadu… Nemáte někdo zkušenost co a jak?

Ať se informuje na úřadu a doplatí, co dluží.. Jinak to za roky hodně naroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
1.9.20 19:34

U nás když doložíš potvrzení o studiu v jiném městě, tak platíš polovinu…možná by to šlo zpětně i u vás, jestli to tam máte taky tak…jinak prostě zajít na úřad a zaplatit, domluvit se na splátkách…co jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
1.9.20 19:36

Souhlasím s předchozími příspěvky. Pokud se s nimi zajdeš poradit (v Brně v tomhle ohledu dobře funguje i ten jejich mail) a vysvětlíš situaci, je možné, že mu i odpustí penále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
1.9.20 21:40

Jinak díky za připomenutí :lol: U nás město poplatky odpouští, pokud se doloží, že se platí jinde. Leto jsem to v tom covidovém šílenství nějak zazdila, tak jim posílám potvrzení až dnes a „odměnou“ mi budiž odpověď, že změnili vyhlášku a odpouštět už nic nebudou, tak že mám urychleně zaplatit šest stovek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová