Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím o jaké město se jedná a kolik je to let, ale dá se většinou s nima domluvit. Otec neplatil taky odpad - několik let, teď začal, takže nebyl problém to doplatit.
Každopádně zajít na úřad, tam zjistit kolik dluží, třeba se poptat na nějakém splátkovém kalendáři nebo jiná domluva.
Taky jsem neplatila, zapomněla jsem na to.. No po 4 letech jsem došla na úřad a vše doplatila. Byli tak hodní, že jsem neplatila ani pokutu
…
Zašla bych na úřad a poptala se, jak jsem na tom a kolik dlužím, to bych pak doplatila. Možná bych zkusila hrát na „moc se omlouvám, byl jsem přesvědčen, že to platí maminka“, kdyby viděli snahu a iniciativu z vlastní strany, mohli by být ochotni nedávat moc velkou pokutu. Ale ty poplatky nejsou tak šílené, aby ho to finančně položilo i vzít to několik let zpětně.
@Anonymní píše:
Zdravím… teď jsem zjistila, že přítel nemá už několik let placený odpad. Když odešel na vysokou tchýně ho platit přestala i když u ní má stále trvalý pobyt a on si ho ve městě, kde bydlel na studentském bytě neplatil… Teď se budeme stěhovat do vlastního, tím pádem i měnit trvalá bydliště a přihlašovat se k placení odpadu… Nemáte někdo zkušenost co a jak?
Ať se informuje na úřadu a doplatí, co dluží.. Jinak to za roky hodně naroste..
U nás když doložíš potvrzení o studiu v jiném městě, tak platíš polovinu…možná by to šlo zpětně i u vás, jestli to tam máte taky tak…jinak prostě zajít na úřad a zaplatit, domluvit se na splátkách…co jiného…
Souhlasím s předchozími příspěvky. Pokud se s nimi zajdeš poradit (v Brně v tomhle ohledu dobře funguje i ten jejich mail) a vysvětlíš situaci, je možné, že mu i odpustí penále.
Jinak díky za připomenutí
U nás město poplatky odpouští, pokud se doloží, že se platí jinde. Leto jsem to v tom covidovém šílenství nějak zazdila, tak jim posílám potvrzení až dnes a „odměnou“ mi budiž odpověď, že změnili vyhlášku a odpouštět už nic nebudou, tak že mám urychleně zaplatit šest stovek ![]()
Zdravím… teď jsem zjistila, že přítel nemá už několik let placený odpad. Když odešel na vysokou tchýně ho platit přestala i když u ní má stále trvalý pobyt a on si ho ve městě, kde bydlel na studentském bytě neplatil… Teď se budeme stěhovat do vlastního, tím pádem i měnit trvalá bydliště a přihlašovat se k placení odpadu… Nemáte někdo zkušenost co a jak?