Nezapsání otce do RL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
16.6.15 11:45

@LuckaPt jsem v 8tt a přítel to ví uplně od začátku, a pořád mě nutil na interupci, já dlouho váhala ale nakonec jsme se rozhodla takto.. to se právě počítá z min. roku a min rok, tudíž tenhle jsme ještě chodila do práce a brala 17tis takže na ten nárok mít nebudu i když nechápu proč když v ten moment co bdu žádat budu brát už 7tis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.6.15 11:47

@smada mě to také kamarádka říkala, ale když jsem se šla včera zeptat na sociálku, tapaní mi řekla, že tim že nevyčerpám veškeré možnosti jak přijít k penezům, nebudu mít moc na nic moc nárok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.6.15 16:22

@j.a.n.i1 pokud zajde na ospod, situaci vysvětlí, tak povětšinou dostane „potvrzení“ a o dávky žádat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
16.8.16 19:24

Holky, nebudu uvádět otce v rl. Proč? Rozhodla jsme se tak. Moje otázka zní, jak postupovat co se papíru týče? Musím na matriku (někdo říká že ano a někdo že ne)? Nebo jaké doklady si musím před porodem zařídit a jak postupovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.8.16 19:56
@Barus21 píše:
@smada mě to také kamarádka říkala, ale když jsem se šla včera zeptat na sociálku, tapaní mi řekla, že tim že nevyčerpám veškeré možnosti jak přijít k penezům, nebudu mít moc na nic moc nárok..

Předně, neuvedením otce do RL upíráš dítěti jeho právo znát otce a právo na jeho péči.
Za druhé, jsi v pohodě s tím, že když budeš čerpat sociální dávky a otec bude zbaven tvým krokem povinnosti výživy, že kvůli tomuto rozhodnutí fakticky budou penězi přispívat všichni prostřednictvím dávek? To považuješ za slušné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
16.8.16 20:15
@canaglia píše:
Předně, neuvedením otce do RL upíráš dítěti jeho právo znát otce a právo na jeho péči.
Za druhé, jsi v pohodě s tím, že když budeš čerpat sociální dávky a otec bude zbaven tvým krokem povinnosti výživy, že kvůli tomuto rozhodnutí fakticky budou penězi přispívat všichni prostřednictvím dávek? To považuješ za slušné?

Některé dávky bez stanovení výživného nedostane. A když se bude tatínek bránit, tak mu stejně nezabrání a on se do RL dostane.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna