Nezapsání otce do RL

81
15.6.15 19:33

Nezapsání otce do RL

Dobrý den :kytka:
Chtěla bych se zeptat, když neuvedu otce do RL mám právo na nějaký příspěvěk na dítě nebo nejakou podporu? Vím, že když bude otec uveden a soudně stíhán ale přesto platit nebude, tak nárok na něco mám, ale nevím jak to je když ho neuvedu, jestli mi na uřadě řenou, že to je moje chyba, že jsem ho neuvedla, že jsem mohla mít alimenty.. vůbec si nevím rady jak se tedy zachovat, zase ale nechci aby měl otec na dítě právo protože mě ted posílá na potrat a je nepříčetnej :pocitac:
Děkuju za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
15.6.15 19:42

Otec není v RL = nejsou alimenty. Ale je nárok na dávky hmotné nouze nebo státní sociální podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
15.6.15 19:45

@Hadumi To není tak úplně pravda, na státní sociální podporu ano, ale na dávky hmotné nouze povětšinou ne, protože nebyly vyčerpány všechny možnosti jak přijít k penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.6.15 19:46

@Hadumi Děkuju, takže pokud uveden nebude mohu si jít zažádat o nějakou podporu.. to jsem chtěla slyšet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.6.15 19:47

@j.a.n.i1 a jsem zase tam kde jsem byla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.6.15 19:57
@Barus21 píše:
@j.a.n.i1 a jsem zase tam kde jsem byla :lol:

to je jednoduché - neuvedeš otce, musíš se zajistit sama, uvedeš otce - souhlasíš s jeho rodičovskými právy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
15.6.15 20:05

Tak to dite jste si udelali spolu takže by jste se o nej meli postarat oba, pokud te otec posila na potrat mas se chranit! A pokud se rozhodnes vychovavat dite sama musis se taky sama postarat a ne spolehat na to co ti stat da a neda. A druha vec)NEPREJI TI NIC ZLEHO ale myslela jsi na to ze kdyby se ti nahodou neco stalo tak by dite melo byt zabezpecene druhym rodicem? V mem okoli je par ktery jen kvuli tomu ze chteli porodne nenapsali otce do rodneho listu a 4 mesice po porodu zena zemrela a dite putovalo do kojenaku a 3 mesice cekalo nez se vyridi papiry to chces?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.6.15 20:11

@barca.hrosik Otěhotněla jsem přes HA.. Ano na to právě také myslím.. jenže otec opravdu zájem nemá a myslím, že kdyby se mě něco stalo on by ho nechtěl že by stejně bylo nakonec u mojí mamky.. je to težké pro mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
15.6.15 20:14

Na rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
15.6.15 20:45

@Barus21 já bych ho uvedla a pěkně hned začátku bych řešila na ospodu, že nemá zájem aby pak za 5 let nepřišel, že chce dítě na tejden o prázdninách.
Ty jsi se chránila stane se, že HA selže nic není 100% jak se chránil on když nechtěl dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.6.15 20:51

@LuckaPt to máš určite pravdu :) ale zase co tak slýchám a čtu tak že když si otec nechá udělat testy DNA tak má prostě na to dítě právo kdykoliv :roll: taky se trochu bojim, že když ho uvedu bude mi dělat peklo :zed: a nevim zda mi to za to stojí ale zase jak píšu ono ta finanční pomoc by se mi hodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
15.6.15 21:12

„@Barus21“ od kamarádky sestra také nezapsala, žádný problém s tím nikde neměla.. i přesto, že nikde nikdy nepracovala i ve třech letech dítěte dostává se všemi příspěvky (nevím které nevyznám se) přes 10 tis měsíčně.. takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.6.15 21:21

@smada ale právě :zed: nikdy nepracovala, skolu nemá..tihle lidé to mají jednodušší.. Jenze já když jsem pracovala brala jsem cca 17tis cistého ted jsem na nemocenské a to budu brát tak 12tis.. a oni chtejí dokládat přijmy za poslední rok a tak.. no nebo tedy nevim o jaký příspevky žádala a ráda bych to věděla :) protože mě bylo řečeno že pokud otce neuvedu bude to braný tak, že jsem nevyčerpala tu možnost a dostanu bud velký h… a nebo fakt jen nějakou almužnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
15.6.15 22:15

@Barus21 ty příspěvky vážně nevím.. jen ti ale můžu potvrdit, že nezapsání tě doopravdy nemusí zruinovat (ta sestra není nijak výřečná a hlučná, takže si to tam určitě nevyřvávala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
15.6.15 22:30

Nárok budeš mít na mateřskou to by mohla být ještě pěkná částka, pak rodičák do 3 let cca 7 tis. přídavky na dítě jsou 500 to nevím přesně jak se počítá, ale myslím, že z minulého roku. Možná příspěvek na bydlení.

Jak dlouho jsi těhotná a jak dlouho to přítel ví? Třeba vychladne a bude všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna