Nežere a nežere

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
847
16.8.06 21:24

Nežere a nežere

Předem se omlouvám za poněkud vulgární označení mého problému, ale nejlépe to vystihuje situaci. Moje babička o mě říkala „ta holka nežere“ no a moje máma teď říká to samé o mojí dceři. Jsou jí skoro 3,5 roku (váží 14,5 kg) a strašně špatně jí už od mala. Jediný způsob jak do ní něco dostat a mít to trochu pod kontrolou je jí krmit. Kdyby jedla sama tak sní tři lžice polivky a to je vše. Sama ani pomalu z tohoto důvodu jíst neumí a ani moc nechce - v září má jít do školky. Pokud jí do jídla nutím, tak vím, že jí tím trápím (tak jako trápili mne) a je to na nic. Pokud ji nutit nebudu tak bude jak nitka a každá nemoc jí zkolí. Zkoušíme všechno možné - po dobrém, po zlém, pohybu má dost, vitamíny bere, doma všichni jedí rádi a s chutí, legraci děláme, pohádky slibujeme..... Tak nějak už nevím, jak na to a co s tím - nutit nebo nechat ať si jí jíst jak a kolik chce ?? A trochu doufám, že se to ve školce zlepší (a nebo tam umře hlady)

Díky a přeji papací dětičky Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
16.8.06 21:31

Bubino,stejný problém řeší kamarádka a bohužel na to jak donutit malou jíst ještě nepřišla.Krmí ji,vyvařuje to co má ráda.Za školní rok ji zhubla dvě kila,protože učitelky nedohlídly,aby vůbec jedla.
Holčička má 5let a váží 14kilo.

Zkoušela jsi vitamíny Picovit?A nepomůže občas nějaký kamarád na oběd,večeři?Když uvidí,že jí,tak si třeba taky něco dá.Tohle jediný na tu malou zabírá

Ať se to brzo spraví

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
16.8.06 22:02

Bubino, u nas se to zlepsilo prave ve skolce-jeslich. Dcera doma jedla strasne spatne, dodnes tomu moc neda, ale co je ve skolce, tak je to o dost lepsi. Jinak mama se usmiva, ze ja jsem byvala s jidlem uplne stejna. Pry si se mnou uzila :-(

Neptala ses na to doktorky? Treba ji tak maly prisun jidla staci.
Ja si pamatuju si, ze jsem ve 14 letech vazila jenom 34kg. Teprve potom s tim doktorka zacala neco delat a brala jsem nejake prasky, po kterych jsem mela vetsi hlad.

Asi jsem moc neporadila, ale ver, ze v tom nejsi sama :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
16.8.06 22:03

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D bubino, promin, ale ten název mě dostal.

mám doma něco podobného. s jídlem bojujeme.
Klárka měla třeba takové období, když jedla a nechtěla, tak se v židličce počurala a věděla, že já budu uklízet, řvát, ale nebudu jí už nutít jíst :roll:
dost se to zlepšilo, když s námi začala jíst petulka, která by za jídlo položila život, a klárka se taky začala snažit, a pak taky kupodivu ve školce, když viděla, jak ostatní děti jedí.
napadlo mě, jestli by třeba nepomohl pangamin a vitaminy skupiny B, ty podporují chut k jídlu.
v lékárně se prodává nutridrink, který zvyšuje kalorický příjem, ale nevím, jestli ho můžou i děti.

je fakt, že petula je puclík a má dobrou tělesnou stavbu. když ji skolí nějaká nemoc, třeba je obyčejná rýma, tak jen občas a má rychlejí průběh.
klárka je hubenina hubená a každá nemoc, která příjde, se jí drží dýl a taky je nemocná častěji :cry:
začaly jsme jezdit k homeopatce, ale to je samozřejmě běh na dlouhou trať. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
16.8.06 22:21

Kez bych JA nemela furt hlad! Holky klid, moje Terinka ma 3 roky a 2 mesice a vazi 12,5 kg a pan doktor je spokojeny, ze to neni zadna tlusticka. Neji zadne vele porce, ale pan doktor me uklidnil, ze zadne dite neumre dobrovolne hladem nad plnym talirem. Taky ji musim krmit, aby toho vic snedla, kdyz ji sama, ma plno jine prace. Ale mezi jidly sni nejake ovoce i zeleninku, tak jsem celkem v klidu. Nezapomente, ze dite ma tak velky zaludek, jako kdyz samo sevre rucicku v pest. Tam se toho proste tolik nenarve.
 MirusE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
16.8.06 23:08

Bubina tiez mame doma podobny „pripad“ :-((
teda on celkom aj je, ale je malinky.
V skoro 22m ma sotva 9,5kg a 80cm.
CO s nim ked vkuse beha a vsetko vylieta?? :-(
Jedine, coby mohol stale su kase a jogurty, syry, celkovo je taky „mliecny“ obcas nejake masko, ovocie len sklenicky, take ze kus banana?? co to je??? 8O :D
Aj na obed az teraz zacal trocha papat kusky a dokonca sam sa pokusa jest jogurt.
Doteraz kebyze ho nekrmim, tak umrie od hladu, lebo jemu jedlo nechyba!! Kludne 5h sa neozve, zeby nieco jedol. 8O
Mna najviac vytaca, ze robi hrozne sceny este skor, ako to vobec ochutna.
Takze u nas to funguje tak, ze prvu lyzicku narveme nasilu.
On sedi a zalostne vrti hlavou a celym telom dava najavo, ze NIE!! NECHCEM PAPAT (este nerozprava) no to mi je do placu, ale viem, ze to nesmiem vzdavat.
Dnes som na neho musela uz pouzit razny ton, ze kym to neochutna, tak z tej stolicky neodide.
Ochutnal a zrazu mnam a papal.
Fakt ho nechapem, akoby sme ho chceli otravit, tak sa boji ochutnat jedlo.
Krmim ho casto pred tv, pretoze inak mi neobsedi a nenaje sa proste. Jedine reklamy ho tak fascinuju, ze ani nevie ako a je najedeny (asi to nie je spravne, ale fakt sa blizime statisticky k podvyzive :-((
Snazila som sa o zdravu stravu, ale v poslednej dobe uz mu obcas doprajeme aj zmrzlinu, a pod. nech ma z coho priberat. :)
Ked som sa stazovala kamoske, tak mi povedala, ze hlavne, nech ho nenutim, ze ona ma dodnes najvacsiu traumu z detstva z toho, ze musela jest :(
Takze ked to jedlo ochutna a nechce, tak ho nenutim, ale nedostane nic ine. Potom pokracujeme podla planu, takze dalsiu davku ma povedzme ovocie a to uz potom zje. To co vylozene nema rad, to uz mu potom nedavam. Este skusim na dalsi den a ked nechce, tak mu to uz nekupujem. Snazim sa mu davat veci, co viem, ze ma rad. Napr. vecer chce len Milupu-hruskovo-broskynovu a tu uz papa rok. nemam dovod ju menit, inu proste nezje.
Obedy tam ma celkom dost toho, co ma rad, to iste mliecne vyrobky a tak isto zje celkom dost druhov ovocia.Ale napr. ananas neznasa, ten nechce a ja ho nenutim.
Mozno jeho organizmus vie, preco ho odmieta.
No ako tak pozeram, tak som ti moc nepomohla, mozno ti pomoze aspon vedomie, ze nie si sama.
Mne sa vaha tvojej dcerky nezda nejaka alarmujuca.
Aj neter je taka chuducka a v pohode, papa pritom celkom dost.
Ja som naopak citala, ze skor chudsie deti byvaju menej casto chore a chorobu znasaju lahsie ako oplacanejsie deti.
Moj syn mal antibiotika zatial raz, na anginu, inak je tuk tuk zdravy a to je pritom stale medzi detmi.
Z rad sa priklanam k vitaminom, skuste s nou vela chodit von (to u nas zabralo) dat jej od vas z taniera.
Skuste ju nechat o hlade (za tych par dni sa jej nic nestane, hlavne ked pije)
Dost dolezite je co pije????? dost som sa o to zaujimala a hlavna rada u deti s nechutenstvom je, aby pili len cistu vodu.
Ked piju sladky caj cely den (netvrdim, ze je to tak u vas) tak ich to zasyti a nemaju potrebu jest.
Tak skuste cistu vodu, nenutit ju, skusit jej dat na vyber, ci si povedzme prosi jablko, alebo hrusku a ked nebude chciet, tak si to nevsimat. Povedat ok. ale do dalsieho jedla uz nic nedostanes. A dodrzat to.
Moze to robit aj ako nastroj na uputanie pozornosti na seba.
Drzim palce, aby sa to v skolke zlepsilo.
U nas dost zabrali take tie viac ochutene veci od nas z taniera.
U vas ale ked nechce papat, tak kym nebude jest normalne jedla, tak by som vynechala akekolvek sladkosti (aj ked to zvadza ustupit, ked sa clovek boji, ze malo vazi a hladuje :-((
Hm, tak teraz pozeram do tabulky a vy ste presne v primere vo vahe!!!!
takze ziadna panika, to mozes byt este rada, my sa uz blizime von z tabulky ;-(( pre 3 roky a 6m je priemerna vaha u dievcat 14,8kg a 96cm, minimum je 11,7 a 88cm, a maximum je 18,5 a 103cm.
takze ako sama vidis, ste na tom fakt dobre,
Sem pripajam odkaz na tu tabulku, http://www.mamaaja.sk/index.php?…
ak by ti to neslo priamo otvorit, tak tam sa zadava vek a pohavie a vyhodi ti to udaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.06 07:32

Hlavne to neprehanej s nucenim, ja sice deti nemam, ale jako kdyz mluvis o me, pamatuju si z de¨tstvi, jaky bylo pro me jidlo trauma, nechutnala mi ani cokolada, nejradsi jsme mela 10 dkg sunky. Brala jsem prasky na chut k jidlu, byla v ozdravovne, tam jsem jeste zhubla.
Ale nemocnost s tim asi moc nesouvisi, jako dite jsem vzdycky, kdyz onemocnela skoro cela skola na chripku, byla ve tride skoro jedina, kdo nezustal ani den doma.
Je fakt, ze stihla postava mi zustala, muzu celkem jist co chci a nepribiram ani v dospelosti, asi to bude tim, ze se mi neudelaly zadne zasoby tukovych bunek.
Predpokladam, ze se svym ditetem si taky uziju, kdyz bude po me, ja jsem jeste do tri let vsechny noci probrecela a jist poradne jsem zacala asi az na gymplu a v lete u babicky, ktera to do nas cpala cele prazdniny, byly jsme takovehle tri, divim se, ze to prezila :)
Mozna by fakt pomohl ten Nutridrin, lepsi nez sladkosti…je v tom na doplneni vsechno, davali jsme ho babicce, ktera nemohla jist a jestli je pro deti se zeptej v lekarne, ale myslim, ze ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.8.06 08:55

Bubino ja bych to neresila, pokud je mala zdrava tak co. Mimochodem ja nezrala jako dite a bylo to pry se mnou ohledne jidla hrozne. No a ted? Mam par, dle mne dost kilo navic a musim se hlidat. Navic jsem jeste prcek, takze kazde kilo je videt. Oproti moje segra byla zrava, jako dite vzor vsech babicek a jejich idealu buclate ditko s faldikama. Ted v dospeli zere furt a je jak lunt - 50 kilo. Koza vyzabla :lol: :D 8O

• Citovat
  • Upravit
5532
17.8.06 09:53

Jéje, holky, to já vám neporadím. Občas bych dokonce byla ráda, kdyby bylo moje dítě stejné, jako to vaše. My jsme totiž pravý opak. Marťa pořád žere a žere . Ve dvou a půl letech má téměř 18 kg 8O .
K obědu i k večeři sní stejnou porci jako manžel a v průběhu dne má asi tak dvacet svačinek. Babičky si z nás dělají srandu, že za chvíli sní kocoura, potom tátu, mámu a nakonec celý barák :D . Má hodně pohybu, takže není žádná koule ale občas už mi fakt leze krkem, když každou půl hodinu poslouchám: „Mami, já chci papat“ - dochází mi inspirace, už nevím co mu mám dávat - to dítě je horší než kyselina. To když vidím jak jedí moje neteře, ve všem se nípou a u oběda sedí víc než hodinu, tak je potom sranda sledovat toho mého žrouta, který právě dojedl, jak jim mlsně kouká do talířů a nejradši by jim to všechno snědl 8) :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
17.8.06 10:12

TTERKO teď jsem zase ráda, že v tom nejsem sama já :) Jířa taky žere a žere… a vy jste proti tomu šůvix, teď ve třech letech má 107 cm a 23 kg!!! Ve 2,5 měl 1m a 19 kg… a taky- maminko, já ci hamat… ci aspoň jablíčko, ci aspoň sýr, ci aspoň johlíček, ci ještě trošku kedlubny - bude jíst COKOLIV jen když to je k jídlu.

Holky jinak s nejedlíkama se netrapte, ono je pro ty děti lepší, když jsou štíhlejší :) a dobrovolně hlady určitě neumřou. Kolikrát třeba stačí, že pijou něco sladšího a to je zaplácne, takové případy máme kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
17.8.06 10:51

Ahoj Bubino,
ostatní příspěvky jsem jen tak zběžně prolítla takže možná budu opakovat, co už jiné napsaly.
Mám dva nejedlíky a sama jsem byla jako malá taky. Dodnes mám v paměti teror ze strany otce, učitelek ve školce a občas i ve škole… Tak dlouho mi tloukli do hlavy, že se dojídá VŠE z talíře, jíse VŠE, i když mi to nevímjak nechutná (hrachová kaše :evil: ), že dneska mám problém přestat jíst dokud je ještě něco na talíři přestože už můžu prasknout.....
Míša vážila ve 3 letech 13 kg, samá ruka, samá noha, na místě neposeděla, jídlo ji zdržovalo od mnohem zajímavějších činností. Ale nenutím ji, když i podle mého mínění nemůže po pár lžičkách, zkusím navrhnout, že ještě 3× a pak už nemusí. Obvykle teda ještě 3× strčí něco do pusy, občas i víc a občas už opravdu nechce vůbec nic. Nekrmím ji už dávno, snad od 1 roku chtěla jíst „šama“ a já ji nechávala. Myslím, že tak od 2 let se najedla a od 2,5 už to kolem ní nevypadalo jak u korýtka :lol: Ve školce se to zlepšilo, prostě v kolektivu dětí jí chutná líp. I když byla u babičky se sestřenkami, vždycky jedla líp než sama. Teď je jí 4,5 roku a váží skoro 18 kg, mám z ní radost, je úplně akorát. Babičkám teda musím dodnes opakovat, aby jí nenutily a „nehrály divadýlko“, když řekne, že už nechce jíst. ŽÁDNÉ DÍTĚ NEUMŘELO HLADY U PLNÉHO TALÍŘE.
Vítek je na tom s jídlem úplně stejně. Je mu 22 měsíců a váží s bídou 11 kg. Ale taky je jak pytel blech a na jídlo nemá čas. Teˇv létě s námi byli na chalupě známí se „žravou“ holčičkou a to jsem koukala jak rychle moje děti baštily :lol: Holčička totiž svoje vždycky rychle snědla a pak se klíďo pouštěla do jejich. Schválně jsem ji nechala, aby ti moji kulihrášci viděli, že kdo zaváhá - nežere :)

Takže bych se nebála, že holčička bude ve školce strádat, spíš se naopak víc rozbaští. Ale fakt je hlavní, že je zdravá, že nemá z jídla trauma pokud by jí někdo nutil.

Jo, a ještě dodám, že u Vítka už nejsem tak striktní co se týče např čokolády. Několikrát se mi totiž osvědčilo, že po malinkém čtverečku se s mnohem větší chutí pustil do hlavního jídla. A taky se někdy čertí aniž by vzal cokoliv do pusy, takže první sousto je násilím, ale pak už jí dobrovolně.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ika
1679
17.8.06 11:31

:-) co sa len moja mama natrapila so mnou. Jedavat som tiez nechcela a nic mi nechutilo. Pamatam si ako ma nutili jest (vsetci), ako ma mama nahanala po zahrade s rozslahanym zltkom s cukrom, ako kupili kozu, aby som pila aspon kozie mlieko, ako mi pichali injekcie B12 do zadku :-)

V skole som byvala vzdy najmensia a najchudsia. Take fifipierko, ktore by silnejsi vietor odfukol. Stara mama hovorievala „do toho decka chodieva smrt spavat“, a potom ? Ani neviem ako, ale v puberte sa to spravilo. Uz som nebola z tych drobuckych. Mam 1,68, stabilnych 55 kilo a vsetko lubim, zozeriem, co mna nezozerie :-)

ika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
17.8.06 18:05

Hplky díky moc za rady, prostě je to těžký, vím, že jí nemám nutit, ale i tak se ve mě ozve to hnusné zodpovědné já a nutím jí. Ona má teď navíc novinku, že když jí dávám přes moc (např. poslední lžička malého jogurtu) tak se začne dávit a vypadá to že bude každou chvíli zvracet… Prostě pořád něco.

Gothic dík za tu tabulku - teď jem v klidu !!!

Tak ahoj a ať vám „žerou“ !!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
18.8.06 14:37

Ahoj můj syn patří do skupiny nežravců, je to s ním strašný, už od novorozence nechtěl, dělali jsme vše možné… a nic. Vůbec nejí maso, ovoce jen banány, jablko a hrozno. jo a meloun. Zelenina max. v polévce, rajče, okurka,občas se dá přemluvit na kedlub…
Doktorka t neřeší, protože naší prací není podvýživený, jen hubený. Jsou mu 3 roky a má 13,5kg.
Ted v létě mu zachutnali sladké kendlíky, tak je dělám pořád skoro.

Je fakt, že pomáhá kamarád, to jí víc a nebo když ho dám ke kamárdce na hlídání tak mi pak referuje, co vše snědl, asi jí budu platit a ona mi ho vykrmí :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.8.06 16:30

Já byla jako malá nežravec a strašně jsem si s tím užila, dodneška nemám normální vztah k jídlu. Všichni měli pocit, že do mě to jídlo prostě natlačit musí, ve školce i doma. Z každého jídla jsem už předem měla nervy, protože jsem nevěděla, jestli ho dokážu sníst, a když jsem nedokázala, byly scény, tresty (seděla jsem v chodbě za trest hodinu nad studenou polívkou, máma mě ukazovala bráchovi jako odstrašující příklad, ve školce jsme zase měli takovou důru, která do dětí cpala jídlo přes moc a když se někdo pozvracel, tak ještě ječela a dělala štítivé obličeje). Takže já jsem rozhodně proti nucení, někdo holt jí hodně, někdo málo - zavést pravidelný režim pěti jídel denně a mezi nimi nic. Když máš hlad, najez se, když nemáš, nejez, další šance bude u dalšího jídla.
Mimochodem teď jsem četla v Reflexu, že v Číně je dojídání do posledního sousta vrcholně nezdvořilé, musí se něco nechat, jinak hostiteli naznačujete, že vám toho dal málo a to je pro něj hrozná ostuda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí