Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můžete zkusit změnu krmiva. Hodně u nás frčely N&D, ty psům fakt chutnaly. A jinak navštívit veterináře, nechat zkontrolovat zuby, krevní obraz, vyšetření bričha. Nám starší pes takhle přestal žrát a byl problém v zubech.
A určitě krmivo dávkuj dle tabulky. Kvalitních granulí se nedávají žádný extra kvanta.
@Asta135 jsme po koprologii, má gardie a ATB. Ale ta nezravost je dlouhodobá.
Pes je predevsim masozravec, tak bych to zkusila jinak: zapomenout na granule, ale dat mu syrovou hov nebo veprovou kost na ktere je i maso, nebo udelat masovy vyvar trebas s ryzi a vejcem nebo jim zalit ty granule. Jestli nema pejsek neco se zaludkem, zauzleni strev apod. ![]()
A jake granule jste zkouseli? Brit Care mi ani jako nouzovku nechtel zrat ani pazravy pes, kdyz si zvyknul na superpremiovky. A s vybiravymi psy to bylo vzdycky tezsi. Ted mi jedna fajnovka zere nejlip bud jehneci ND nebo Orijen. Dalsich asi 15 jinych se ani nedotkla a dalsich asi 5 jedl, aby se nereklo.
Mame 18 mesicni GR a ma to s jidlem taky sileny
zkusili jsme kde co..vzdy treba 2 mesice ji a pak konecna
ted fakt jedla od zari pekne, konecne neco lribrala..vypada furt jak stene, ale uz ma aspon 25 kg.Ale byli jsme na ockovani, odcerveni a od te doby ji zase premlouvam
nejhorsi je, ze z kazde zmeny ma hned prujem ![]()
@gargamelinka píše: Více
A měníte postupně? Granule se nemají měnit ze dne na den, ale vždy přimíchávat do původních granulí a poměr nových postupně zvyšovat. Z mé zkušenosti jsou fakt hodně chutné a i kvalitní ty ND. Můžete zkusit, ale nestalo se mi, že by mi je nějaký pes nežral.
Asi to chce zkusit jiné granule, šetrné jsou MARP. Nd ani jednomu psu nesedí takže to chce fakt zkusit. brit je hodně nic moc. Pa pak nabídnout a když nic tak sebrat a dát až večer, žádné pamlsky.
@gargamelinka furt? Já to čela ještě když to bylo štěně, a co převést na maso. Třeba to není granulový pes
Já to u nás taky někdy nechápu, před půl rokem granule úspěch a teď když sem vzala ty samé tak nic moc, nejmladší je žere s konzervou
tak musí sežrat 6kg balení a dostanou jiné ![]()
@Asta135 jo jo vzdycky, kdyz se menilo, tak postupne, i presto je vzdy prujem
@Markéta80 bohuzel furt
strasne me to ubiji, ted fakt od zari jedla ukazkove a bez prujmu.Ma Ellbeville s kapsickou Ontario, jedla fakt furt to samy, nac ji to menit, kdyz ji to sedelo, ale ted tu mam veliky pytel, ke granulich muzu primichat co chci a stejne nic nesni. cichne a odejde. Nikdy sem nezazila takhle vybiravyho psa
barfovat nechci - z toho mam strach
jedine varit, ale to by mela furt jen kure s ryzi, testovinami nebo jatra s ryzi ![]()
@Anonymní píše: Více
Kupte mu Pangamin a dávejte tabletu denně, podpoří to chuť k jídlu - je jich víc druhů, tak si vyberte, které se vám budou zamlouvat. Taky je dobré přidávat lososí olej + kapsli pupalkového nebo brutnákového oleje. Jednak jsou to důležité mastné kyseliny, a pak taky zvýší příjem energie. S těmi oleji ale musíte pomaličku, od malého množství, aby nedostal průjem, a taky se musí podávat s jídlem, aby mu nebylo špatně.
Granule budete muset vychytat takové, které mu sednou. Nežravému psovi někdy pomůže zalít granule trochou horké vody nebo vývarem a přidat ohřátou konzervu, aby mu to zavonělo. Můžete klidně přimíchat i vařené těstoviny/rýži, prostě mu udělat takový voňavý mišmaš. Ale jsou psi, kteří granule prostě nebudou žrát, nechutnají jim. Takže pak spíš krmit vařeným a granulí jen trochu jako doplněk. Co jsem slyšela, tak nežravkám docela jedou Yoggies, je tam nějaká zvláštní receptura. Tak koupit malé množství a vyzkoušet, jinak to prostě nepůjde, musíte najít, co mu bude chutnat.
Děkuji všem za odpovědi, koukám, že je to na spoustě míst stejné. Mě to tak nervuje, on to podle mě ví… ale jsem ráda, když je najedený a můžeme jít v klidu ven. Je mi jasné, že hlady neumře, ale když vidím okolo sebe ty žravé pejsky a ten náš hlad vlastně snad vůbec nemá… zkoušela jsem ty granule zalít vodou, přidat maso, konzervu, vše žere chvilku a třeba po 5ti krmeních se otočí a nechce… rýže s masem také chvilku fungovala. Heště si řáíkám, že třeba nejí že má ATB, snad bujde lépe…
@Mosie ty tablety zní zajímavě, ráda zkusím…
@Anonymní píše: Více
Po ATB může být taky špatně, to někdy nežerou ani ti žravci. Když jsem ještě měla psy, docela jsem používala vitamíny a ostatní doplňky od firmy Canvit, občas jsem starouškům něčím udělala třeba měsíční vitamínovou kúru a opravdu to na nich bylo vidět. Zkus mu koupit Canvit Probio, po těch antibiotikách by mu to mohlo spravit mikroflóru.
V tomhle věku jsou v pubertě a zkouší, co vydržíte. Cavyky s jídlem jsou typické. Zkouší, zda nedostane něco lepšího. Dostal. Pamlsek, konzervičku a třeba bude ještě něco lepšího
… Zkusila bych postupně přejít na jinou značku granulí, jak psali výše. Dát misku a když do deseti minut nesežere, tak pryč. A zas až večer. Podle toho, kolikrát denně krmíte. Pokud je jinak čilý, hravý, bez průjmu nebo zácpy, bez zvracení, nejspíš to veterinární problém nebude.
Já mám též nežravce, už dospělého (pudla). Někdy myslím, že je to prostě dílem autista a dílem anorektik. Já teda krmím barf, protože okolo granulí odmala chodí obloukem a radši by pošel hlady, po konzervách má srágoru (a nežere je stejně)… Navíc má dost citlivý žaludek a každý výkyv odnese blitíčkem nebo průjmem. Takže se držím pár osvědčených kombinací a stejně občas řeším období, kdy nežere nebo má trávicí potíže. Horší jak mimino.
@Mosie píše: Více
@Mosie Jo, Canvit Probio je fajn.
Zkoušela jsem i vychvalovanou Fortifloru, ale po ní měl jen větší srágoru.
Prosím o každou radu, máme psa 11měsíců a strašně špatně žere. Máme granule Brit care, prodávala jsem pamlsek, po té konzervu… teď už nechce ani toto. Nevim si rady…. Dnes snedl hrsticku jídla….