Pes a nevykastrovaná fena

133
29.12.24 19:57

Pes a nevykastrovaná fena

Hezký den. Je tu někdo kdo má dohromady psa a nekastrovanou fenku pohromadě? Jak probíhá pak období hárání? Oddělujete? A na jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
29.12.24 23:01

Otázkou je, proč je nevykastrujete? Pokud teda nemaře chovnou stanici a psi nejsou papíroví. Ale pak by asi pářeni bylo, předpokládám, chtěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
29.12.24 23:05

Pokud bych je takto měla doma, tak jedině vykastrovat. Moje a našich fena hárají skoro současně. Letos to vyšlo přes svátky. Bratra přítelkyně má psa a když jsou u našich, je to peklo, hlavně pro něj. Není to dlouholetá přítelkyně, tedy „problém“ nastal až letos.

Čuby už kastrovat nebudem, jedný je 13 a druhý 10. Já jsem v poho, páč se můžeme vyhnout. Ale našich fena je tam furt a pes pak brečí a furt pobíhá, je neklidnej. A tři týdny, to nechceš. Dvakrát ročně.

Já fenu kastrovanou nemám, páč v paneláku mi to přišlo zbytečný, ale pokud budu mít ještě někdy jinou, pak to udělám, protože je to praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
29.12.24 23:06

@klarka05 já mám jen feny a jo kdo má nekastrované tak odděluje ideálně psa mít u příbuzných. Jinak se to hlídá blbě, dokáží překonat nepřekonatelnou překážku :lol: Proto bych obě pohlaví mít nechtěla, navíc dost trpí když nemůžou k sobě a pak stačí chvilka nepozornosti a je průser :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
29.12.24 23:11
@Azeretereza píše: Více

Ještě bych to promyslela. Já dala fenu kastrovat kvůli faleškám, ale od nějakých 8 let začla být inkontinentní :? dožila se 15. Takže o té praktičnosti by se dalo debatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
29.12.24 23:19
@nanting píše: Více

Moje má taky falešky. Řešila jsem to s doktorem, taky říkal, že ideál by bylo vykastrovat, ale že ta anestezie už prostě je riziko. A já to nechci podstupovat, ne teď, měla jsem dřív.

Asi oboje má něco, těžko říct. Ten panelák má výhodu, že si člověk pohlídá, fena nikam neuteče, hlídám jí jak oko v hlavě. Mít fenu na zahradě, neváhám vůbec. Tam je to moc velkej risk. Slyším u našich venku jak psi vyšilujou, mají tam všichni sousedi psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
30.12.24 00:30

Tyjo dvakrat rocne mesic hlidat/oddelovat… to bude narocny…
me stacilo harajici fenu vencit, tahne smykem, nebo se snazi vyvleknout z obojku… a klacek s sebou na pripadneho vlezleho ctitele…
ti dva se k sobe budou snazit za kazdou cenu dostat, udelaji vam z toho kulnicku na drivi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
30.12.24 10:22
@nanting píše: Více

Jenže z falešek by mohla mít nádory a pojít mnohem dřív. Ta inkontinence vážně nešla nijak řešit? Kastrovali jsme dvě feny a žádná tím netrpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
30.12.24 10:30

Vykastrovat psa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.12.24 10:31

No, jako chudák pes… jak to prožívá fenka nevím… naši psi neměli nikdy ve společné domacnosti fenku, ale stačilo aby nějaká sousedova na vesnici harala,..proste to citili ve vzduchu. a fakt to pro ne bylo utrpeni… i skakali na sebe, aby se navzajem obstastnili 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
30.12.24 11:00
@lucad77 píše: Více

my kastrovali taky dve (prave prvni mela zdravotni potize), prvni inkontinentni az ve stari, druha okamzite po zakroku a s vekem se to jen horsilo… ono taky zalezi jak je veterinar sikovny, jak se zakrok povede, druha nam prisla rozrezana mnohem vic… treti fenu uz jsme nekastrovali, mame ji kam schovat kdyz to na ni prijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
30.12.24 11:09
@maminaAJ píše: Více

To je fajn, ale pro její zdraví to opakované hárání bez zabřeznutí není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.24 11:20

Měli jsme společně nekastráta a háravé feny, byla to dost otrava. A to byl krycí pes, takže bezpečně poznal krycí dny a mimo tyto ho feny nijak zvlášť nevzrušovaly. Vozila jsem holky k našim vždycky tak na týden. Teď už jsou staré a kastrované, máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
30.12.24 11:32
@lucad77 píše: Více

to mi je jasny, jenze stenata od ni by nikdo nechtel (sama je nechtene stene, krizenec velkych plemen), tak bud je riziko problemu z harani nebo riziko problemu z operace, ani jedna moznost neni dobra… snad jsme se rozhodli spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
30.12.24 12:16

Máme a tedy krycí pes prudí jen v určité dny :) Dělíme a tedy fakt hlídáme. Feny v okolí tak nějak normálně, jako že by nám demoloval domácnost ne. Ale jinak bych do toho nešla a jednu stranu nechala kastrovat, je to jednodušší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný