Nezvládám vysokou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nezvládám vysokou
Ahoj,
mám takový problém jsem ve třetím ročníku vysoké školy a zanedlouho mám končit. Jenže tu vysokou, co studuju na ni jsem nechtěla jít, teda na ten obor a ji celkově jsem nestála o tu školu. Šla jsem tam jen kvůli mému teď už bývalému chlapovi, abychom si byli blíž. Původně jsem chtěla jít do Brna zkusit fyzioterapii, která mě lákala, jenže to on nechtěl slyšet, že bych tady jen jezdila na víkendy a to ještě ne každý víkend. Nechala jsem se prostě přemluvit a skončila ve stejné škole jako on jen jiný obor a fakulta. Ani jsem si nepodala tu přihlášku do toho Brna.Ano teď vím byla jsem blbá a hlavně zamilovaná. první vážný vztah, tak jsem šla studovat to co jsem nechtěla. Celé tři roky jsem pilně učila aniž by mě to bavilo. Jenže právě teď, kdy u nás začíná zkouškové a poslední resty před těmi státnicemi tak už prostě dál nemůžu. Mám k tomu odpor. Skoro nejím nespím, snažím se učit, ale nejde mi to. Navíc se objevil problém s mou Bc. prací a ne zrovna malý. Jak se to dozvěděl můj otec, matka se k tomu nevyjadřovala. Tak to byl přímo brutální řev až jsem měla strach, že mi něco provede. Nejraději bych odešla z té školy a našla si práci. zatím jsem si našla brigádu. jenže teď se bojím, že mě naši z domu vyhodí a já nemám kde jít. Žádné příbuzné skoro nemám a ty které mám, tak pro ně jsem stejně lempl, který na nic nemá. No prostě vztahy nic moc. |Vím, že mě teď budete navádět a´t to nevzdávám stejně před koncem, když už to mám za pár, ale studovat něco co Vás absolutně nebaví je děs. Když skoro nejíte, nespíte a sedíte jen před tím kompem a snažíte se psát ale víc prostě nejde. ještě, jkdyž se dozvíte, že s Váma kámoška nekomunikuje a Vy vůbec nevíte proč a navíc kluk, kterým chodíte něco 4 let Vás podvede nevím jestli to byl pouze úlet nebo víc. Tak to už je i na mě prostě moc. rodiče to neví. pubertu jsem měla takovou, že jsem si hodně vymýšlela jen abych byla zajímavá. Moc kamarádek jsem nikdy meměla. Tskže by mi stejně nevěřili a já se stejně naučila mlčet hlavně poslední dobou, kdy už prostě nemůžu. Promiňte mi za chyby. Prostě jsem se potřebovala vypsat. Když to nemůžu říct nikomu z rodiny. Vůbec nevím co mám dělat, hlavně jestli dojde k tomu, že mě vyhodí. A navíc ty pohledy to mluvení ke mně, že mí sourozenci to zvládli a já jediná ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Udělala si chybu, ale ještě větší chyba by byla zahodit před státnicemi celé ty tři roky, co ses ve škole snažila. Prostě to překousni a dokonči to, pak se uvidí, co bude dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně si uvědomte, že máte omezený počet let na studium „zadarmo“. Pokud se pustíte do jiné VŠ, bude po vás chtít doplatit školné za ročníky přesčas. A co práce, kvůli které studujete, ta by vás bavila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je blbost, zahodit 3 roky, když jseš už jen krůček k tomu, abys měla hotovo. Ale znám co to je mít problémy a do toho zkoušky a práci. Zkus poprosit o přeložení termínu. Nebo si studium prodloužit o rok, pokud to jde. Srovnat si v hlavě priority a tak. Ty tu školu nepotřebuješ k životu a k práci?
- Citovat
- Upravit
Tyhle stavy znám. A studovat bez motivace je děs. Ale jsi té metě tak blízko, že ti bohužel opravdu poradím, ať se to ještě pokusíš zvládnout, zhodnotit ty roky studia. Pak si za odměnu klidně studuj tu vysněnou, ale tolik zkoušek k ničemu? Já bych si to pak vyčítala, člověk vydrží dost a ty ten cíl nemáš v nedohlednu, ale v horizontu čtvrt až půl roku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přestaň se litovat, zatni zuby a dostuduj to, až pak budeš hledat práci, tak to oceníš. Nedokončené studium v CV vypadá blbě. Chlapa si najdeš jinýho, pro jedno kvítí slunce nesvítí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta
souhlasím, dodělala bych tuhle školu a pak šla třeba na tu druhou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessie8951 píše:
Podle mě je blbost, zahodit 3 roky, když jseš už jen krůček k tomu, abys měla hotovo. Ale znám co to je mít problémy a do toho zkoušky a práci. Zkus poprosit o přeložení termínu. Nebo si studium prodloužit o rok, pokud to jde. Srovnat si v hlavě priority a tak. Ty tu školu nepotřebuješ k životu a k práci?
Ten obor mi je k ničemu. uplatnění se nachází pouze na úřadech a tam nemám šanci se dostat. Tam to funguje pouze přes známosti a i tak tam je fronta lidí. A navíc mě to nebaví, nechci se tím živit. Prostě jsem byla blbá. a uvědomila si to až teď
. Vím, že nejlepší by to bylo dokončit, jenže to mi nějak vůbec nejde. Je mi z toho úplně špatně. a když se to snažím překousnout, což se snažím poslední měsíc tím to je horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu skolu dodelej a treba mgr. Si udelej, ktere by sis prala. Hlavne to nevzdávej, litovala bys
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být zakl., dám si týden nebo 2 volno, dělala bych, co se mi zachce, zašla do hospody, jela někam atd. Odpočinula bych si a pak ten čas do konce bych se snažila kousnout a dodělat školu do konce. Pak bych šla na tu fyzioterapii. To je fajn obor
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych do toho šla, s vědomím, že když to nedostuduju, tak jsem to alespoň zkusila. Snaž se jíst, je to důležité pro tvoji psychiku a výdrž, a usínej s tím, že když státnice nedáš, svět se nezboří, ale že za pokus to stojí. Taky jsem někdy přemýšlela, jestli by mi nebylo líp, kdybych s tím sekla. Takové myšlenky má občas snad každý, kdo studuje vysokou.
Zkoušela sis promluvit s matkou? Jen mezi čtyřma očima?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite dokoncit, kdyz uz je meta tak blizko. Me blizka osoba vzdala skolu tesne pred statnicemi a dodnes s nasledky bojuje, kdyby to mohla vratit, tehdejsi problemy by resila jinak.
A pokud jsou problemy opravdu velke, probrala bych je co nejdrive s psychologem. Pohled zvenku je kolikrat velmi cenny. Navic treba poradi, jak se s tim poprat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
Tyhle stavy znám. A studovat bez motivace je děs. Ale jsi té metě tak blízko, že ti bohužel opravdu poradím, ať se to ještě pokusíš zvládnout, zhodnotit ty roky studia. Pak si za odměnu klidně studuj tu vysněnou, ale tolik zkoušek k ničemu? Já bych si to pak vyčítala, člověk vydrží dost a ty ten cíl nemáš v nedohlednu, ale v horizontu čtvrt až půl roku…
No to já právě vím. Jenže do konce dubna musím odevzdat tu bc. práci a objevil se problém v tom, že podobné/stejné téma už se řešilo a tím pádem mě obviní, že to je plagiát. A to jsem na tom makala od října.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sonrrisa Chápu tě.
Musíš si leda najít pozitiva, i když momentálně se ti zdají oproti negativům jako blbosti (peníze za delší vs. další studium, zbytečná námaha dosud vynaložená by se nezúročila, budeš mít pestřejší CV, takže doklad o trochu větším rozhledu, budeš pyšná, že ses překonala,…). Jinak se v tom budeš jen plácat bez výsledku. Vím, jaké tyhle krize jsou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit