Nezvládám vztek 9. měsíčního mimča

Anonymní
24.1.25 20:45

Nezvládám vztek 9.měsíčního mimča

Ahoj holky,
dceři je 9.měsíců a je čím dál víc strašně vzteklá. Uprimne to uz psychicky fakt nezvládám. Pořád řev, jenom na ruce neřve. Je to nějake období?? Když jí to chytne tak pomůže jedině prso a být u mě, ale pak to stejně přijde, když potřebuji jit třeba uvařit. Mám ji všude u sebe buď v židličce na chvilku a nebo je na podložce - ještě nesedí ani neleze. Dneska už jsem fakt bouchla, protoze jsem mela strasny hlad a ona prostě řvala a řvala, tak jsem se opařila a musela odejít na zahradu na chvili - vydychat se. Malou jsem řvouci dala do postylky.
Je to fakt náročné.
To samé teď dělá u uspáváni přes den - uspavam kojením. 4× se pustí a šileně se vzteká, otáčí, máchá rukou, oči jí už šmidrají. Takže řev a přicucne se a už usíná.

Jinak na fyzio chodíme od narození - začala jsem chodit skrz jizvu po císaři a malou brala ssebou. Takže je pod dohledem i co se týče vývoje.

Jak zvládáte vztek vy?? Já mam vzdycky takovou chuť ji seřezat🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
24.1.25 20:54

Okolo 9. mesice to může byt cokoli - spánková regrese, zuby, separační úzkost… Je to takový prima období. Drž se :srdce:

Já bych začala uspávat jinak než kojením. Sami jsme to teď rušili a je to blaho oproti tomu kojení..

Jo a chápu tvoje pocity, ale ber to tak že je to furt malé miminko, které něco trápí. I když jsi jen o místnost vedle, má třeba pocit, že ho maminka opustila :) Pevné nervy (ale fakt tě chápu, nerýpu, znám to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
24.1.25 20:57

Jen zhluboka dýchej….
Přesně v 9m začala takhle řvát i moje dcera.
Nepomáhalo absolutně nic.
Pamatuji si, jak chtěla na procházce míček, co byl za plotem. Lehla si na chodník a řvala a řvala. V tu dobu už jsem byla odolná.
Takhle malému dítěti ještě nic nevysvětlíš, nepomáhalo chovat, nepomáhalo být rázná, nepomáhalo nic!
Ve 2 letech to přešlo jako lusknutím prstu. Ale kolem toho 1 roku to bylo fakt nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 21:00

@Brbra ona právě jinak než kojením nebo v nosítku uspat nejde víš😵‍💫. Je kontaktní a v postýlce ji neuspím to už zkoušíme od 4.měsíců.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.25 21:02

@Markéta188 a co mám dělat? Já jsem fakt zralá na tabletky 💊. Už jsem ji 2× lupla po plíně, ale to je k ničemu a dělat to nechci, ale ujely mi nervy. Já už přemýšlím i nad psychologem.

• Citovat
  • Upravit
1729
24.1.25 21:04
@Anonymní píše: Více

Chápu :hug: My to změnili díky spánkovému poradenství, ne jen tak sami, to nam taky neslo. Ale tim nechci dávat nevyžádané rady :lol: Já jen, že tě fakt chápu.

Mně když teď po očkování v noci vřískal, já nespal prakticky celou noc, taky jsem mela chuť ho vyhodit z okna (ano, vim, že je to za čarou, ne, nikdy bych to neudělala - to jen tak pro rýpaly), ale vždycky si říkám, “buď ráda že máš zdravý dítě, ono pláče protože chce maminku” :srdce:

Hele bude líp. Fakt jo. Říkej si “je to období”, “je to období” :mrgreen: A myslim si že tvoje pocity měla / má každá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 21:06
@Brbra píše: Více

Aha, taky jsi uspávala kojením? A co ti tam poradili? Teda jestli to není tajné :-)

• Citovat
  • Upravit
1729
24.1.25 21:06

To nemá cenu, to lupnuti. Ona si z toho nic nevezme a ty budeš mít výčitky akorát. Prašť treba do plysaka příště :D ja takhle flákla nedávno polštáři, blbě na tom gauči sedel a vyloženě čuměl :mrgreen: když obě děti řvaly a ja už byla úplně v pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
24.1.25 21:11

Jj jen kojením, celých 8 měsíců. Tim pádem se a noci budil a hledal prso. Tajný to určitě není, ale je to na dlouho. Ve zkratce - změnili jsme spánkové asociace (místo kojení jsme zařadili usinacka, zároveň s dalšími SA). Takže teď usíná sám, vždycky se povrtí, pohryže si usínáčka a je za pár minut tuhej. Za mé přítomnosti, kdyby začal plakat tak ho tiším (žádné vyplakání tedy), ale ne prsem - hlazením třeba. Ale je to fakt daleko, daleko komplexnější :) Jinak to byl Lepší spánok babetiek.

Příspěvek upraven 24.01.25 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
24.1.25 21:13

No ono se moc dělat nedá. Některé děti jsou prostě vzteklé a uřvané a musí si to prožít.
Víš kolikrát jsem měla chuť ji někam zavřít? Častokrát jsem něčím musela hodit, abych se uklidnila…
Později už jsem ji prostě nechala řvát a jen ji ignorovala, protože čím více jsem se snažila ji uklidnit, tím řvala víc.

K tomu ještě taky nechtěla spát, uspávala jsem klidně 2 hodiny a když jsem si jednou Řekla, že ji uspávat nebudu a nechám ji, aby odpadla sama, tak sice odpadla, ale ve 2 v noci….
Do toho se začala stavět k nábytku a neuměla padat na zadek, takže padala jak kláda na hlavu.

No když si na to vzpomenu, byl to fakt očistec.
Za týden mám TP s druhou, tak se těším, co mě čeká tentokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
24.1.25 21:14

Ahoj, mě pomohlo nosítko a pak i slečna na hlídání, co občas malou vzala ven. Prostě jsem potřebovala chvíli oddych od toho věčnýho řevu a kňourání. A v tu dobu bych za uspavani kojením byla ráda, u nás zabíralo jedině nosítko a chození… Mimochodem vyrostlo z ní citlivé, empaticke, ale veselé fajn dítě. Chce to vydržet a mazlit no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 21:24

@Brbra ano tak malá spí se mnou od 4.měsíce, protože už nešla odložit od prsa - jinak se hned vzbudila. V noci se budí několikrat a hledá prso. Kolikrát fakt spí celou noc na prsu a to je něco. Takže když naspím trhaně 3-4 hodiny jsem ráda.
Podívám se na to díky. Za jak dlouho se to upravilo? A spi uz v postylce sam? A kojíš, nebo jsi tim i přestala kojit?

• Citovat
  • Upravit
1729
24.1.25 21:28

Jezis to znam. Jsem si říkala že ani nemusim nosit na spaní triko, muzu mít kozy venku furt :mrgreen:

Zlepšení přišlo fakt rychle, nejdriv jsem studovala materiály a delala takovou přípravu (to by ti vse řekli) a uz snad 1. den usnul relativně v pohode, celkove se to ladilo tak týden? Ale každopádně usinal hned od začátku sám. Kojím dál :) jen to prso nemam jako nástroj uspávání. Ale jasne ze nekdy v noci vytuhnu s prsem venku, ale jako je to minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
24.1.25 21:35

Devět měsíců je nádherný věk. U nás to byly zuby, spolu se separační úzkostí.
Pomáhaly mi špunty do uší, ne že bych děti nechala řvát, ale když už začali, tak to bylo jak bariéra. Tolik mě to pak nerozcilovalo a byla jsem klidnější.
Dělala jsem hodně domácí zmrzliny, jen z rozmačkaného ovoce, mléčné, nebo jsem dávala ovoce do takového toho „dudlíku“ na ovoce, to je vždy v židli chvíli zabavilo, abych mohla uvážit nebo se najíst, občas jsem do tvaru zmrzliny zarazila ovocný příkrm :lol:. Takové ty dětské priblble písničky a zvuky zvířat na telefonu. Vždycky jsem říkala, že to dělat nebudu, no ale co už :lol:
A cca devíti měsících přecházeli na tři spánky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 21:41

@Elea9 ano zuby do toho lezou už 14 dní🙏🏻 🙏🏻. Ano 3.spánky má už měsíc cca.
Separačku asi nemá, protože zvádne být s mužem když potřebuju odjet nakoupit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure