Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JancaS84 už měl 3 krát v plínce průjem za dnešek, a jindy tam mívá stopu průjmu po prdu, jinak vždy když tlačí tak šíleně brečí opravdu brek který jsem ještě neslyšela ale trvá to pár vteřin pak zase vše v pořádku a pokračuje ve spánku ![]()
@Anonymní píše: Více
Syn, dva mesice - spustil se prujem z niceho nic, skoncili jsme na pohotovosti a ukazala se salmonela..syn byl kojen plus UM takze tezko rict odkud to chytl..nerikam, ze Vas syn ma salmonelu…nicmene, mozna by neskodilo zajit za lekarem a udelat kultivaci stolice na pripadne bakterie..
Vodnatý by mohl být infekční. ![]()
Vodnatý zpěněný by byl nestrávenou laktózou, tam by pomohla laktáza v kapkách.
U nás byl strašlivý křik při čurání. Vypadalo to jako křeče a nechápali jsme proč. V plence se blbě poznává, že miminko pláče, protože ho zrovna bolí čurání. Pak se přidala horečka a doktorka naštěstí nabrala moč a bylo to jasné. Hned se to léčilo a nezasáhlo ledviny.
Někdy taky u zánětu moč. cest může být jako vedlejší "produkt "průjem.
No já ti nevím, přece u novorozeně častá stolice je normální. Syn to měl vodový než jsem začala s prikrmy, vždyť pije jenom mléko tak nemůžeš očekávat, že to bude jako u dospělého.
Zavolala bych pediatrovi, jestli je to oproti normálu změna, průjem u novorozence není sranda, nemá rezervy. U nás byl průjem žlutý, zapáchající, začal jedním zvracením, plakalo se, a já to řešila laxněji, než jsem měla - protože jsem byla zvyklá u dospělých, že to není až takový problém (nebo tolik akutní). Ale malé děti rychle dehydratují. U nás to bylo u kojence virové, jestli si dobře pamatuju, dostali jsme Tasectan duo kids, normálně kojit a po vyléčení pokračovat s probiotiky. Už si tedy přesně nepamatuju, v kolika měsících to bylo.
Ale za sebe bych určitě zavolala, je to přeci jen úplně maličké miminko.
Tak se u nás stala změna syn ma do toho ted zelený průjem. Vůbec si nevíme rady, uz se uklidnil neni tak plačtivý a spinká v pohode papa taky v pohode ale proste zelený průjem, nic zeleného jsem nejedla
Infekční onemocnění pokud si nejedla nic zeleného.. jela bych za lékařem..
Dobrý den syn má už od včera řídký až vodový průjem žluté barvy, je plně kojen. Hodně tlačí až z toho zrudne, ale vykakat se problém nemá, nebrečí furt a klidně usne ale ze spánku tlačí, je plně kojen. Je i trochu více žlutý než obvykle. Nevíte co by to mohlo být? Případně je to normální že má kojené dítě průjem?