Průjem u kojeného novorozence

Anonymní
24.1.25 14:27

Průjem u kojeného novorozence

Dobrý den syn má už od včera řídký až vodový průjem žluté barvy, je plně kojen. Hodně tlačí až z toho zrudne, ale vykakat se problém nemá, nebrečí furt a klidně usne ale ze spánku tlačí, je plně kojen. Je i trochu více žlutý než obvykle. Nevíte co by to mohlo být? Případně je to normální že má kojené dítě průjem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36080
24.1.25 14:29

Kolikrát denně kaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 14:34

@JancaS84 už měl 3 krát v plínce průjem za dnešek, a jindy tam mívá stopu průjmu po prdu, jinak vždy když tlačí tak šíleně brečí opravdu brek který jsem ještě neslyšela ale trvá to pár vteřin pak zase vše v pořádku a pokračuje ve spánku :?

• Citovat
  • Upravit
10073
24.1.25 15:09
@Anonymní píše: Více

Syn, dva mesice - spustil se prujem z niceho nic, skoncili jsme na pohotovosti a ukazala se salmonela..syn byl kojen plus UM takze tezko rict odkud to chytl..nerikam, ze Vas syn ma salmonelu…nicmene, mozna by neskodilo zajit za lekarem a udelat kultivaci stolice na pripadne bakterie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
24.1.25 15:17

Vodnatý by mohl být infekční. :think:
Vodnatý zpěněný by byl nestrávenou laktózou, tam by pomohla laktáza v kapkách.
U nás byl strašlivý křik při čurání. Vypadalo to jako křeče a nechápali jsme proč. V plence se blbě poznává, že miminko pláče, protože ho zrovna bolí čurání. Pak se přidala horečka a doktorka naštěstí nabrala moč a bylo to jasné. Hned se to léčilo a nezasáhlo ledviny.
Někdy taky u zánětu moč. cest může být jako vedlejší "produkt "průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
24.1.25 19:40

No já ti nevím, přece u novorozeně častá stolice je normální. Syn to měl vodový než jsem začala s prikrmy, vždyť pije jenom mléko tak nemůžeš očekávat, že to bude jako u dospělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.1.25 19:56

Zavolala bych pediatrovi, jestli je to oproti normálu změna, průjem u novorozence není sranda, nemá rezervy. U nás byl průjem žlutý, zapáchající, začal jedním zvracením, plakalo se, a já to řešila laxněji, než jsem měla - protože jsem byla zvyklá u dospělých, že to není až takový problém (nebo tolik akutní). Ale malé děti rychle dehydratují. U nás to bylo u kojence virové, jestli si dobře pamatuju, dostali jsme Tasectan duo kids, normálně kojit a po vyléčení pokračovat s probiotiky. Už si tedy přesně nepamatuju, v kolika měsících to bylo.

Ale za sebe bych určitě zavolala, je to přeci jen úplně maličké miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 22:46

Tak se u nás stala změna syn ma do toho ted zelený průjem. Vůbec si nevíme rady, uz se uklidnil neni tak plačtivý a spinká v pohode papa taky v pohode ale proste zelený průjem, nic zeleného jsem nejedla

• Citovat
  • Upravit
334
25.1.25 18:39

A volala jsi na pohotovost, zeptat se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.1.25 22:28

Infekční onemocnění pokud si nejedla nic zeleného.. jela bych za lékařem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí