Nezvladatelne dite?

Anonymní
26.10.10 23:54

nezvladatelne dite?

mame rocni holku a tak nejak ji nezvladame..kouse nas,mlati,taha za vlasy.vyhazuje hracky,rozbiji veci…co mame delat?poradte.pritele pri chovani kopla tak ze na zlomenou ruku..milujeme ji davame ji lasku…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
26.10.10 23:59

Já nevěřím tomu že je roční dítě nezvladatelné a že by dokázalo něco zlomit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.10 00:03

opravdu…

• Citovat
  • Upravit
1261
27.10.10 00:20

Ahoj, těžko radit, když člověk nezná rodinnou situaci. Je pravda, jak říkala Kamča, že u roční holčičky je taková revolta dost neobvyklá… Bude tam nějaký problém. Buď ve vašem vzájemném vztahu, nebo třeba i fyziologický. Pokud máš pocit, že je skutečně nezvladatelná, obrátila bych se na odborníky - na dětského lékaře, psychologa… Poradí, pomůžou. Buď může být dceřina podrážděnost následkem nějakého třeba dosud nezjištěného onemocnění (fyzického, psychického v tomto věku asi ne, nevím), nebo důsledkem narušených rodinných vztahů a vazeb. V každém případě to nebude jen tak, bez příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.10.10 00:48

a jak to resite, kdyz vas kousne nebo bouchne? Ja bych asi oplatila. Samozrejme primerene, treba si neuvedomuje, ze to boli. Nebo bych zacala brecet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
27.10.10 01:19

Roční dítě zlomilo tátovi ruku???
Anonymní promiň, ale tomu se fakt nedá věřit. A pokud to tak opravdu je, docela bych se obávala o přítelovo zdraví, co má s kostmi, že takto snadno přijde ke zlomenině??

A k dcerce - děti jsou nezvladatelné, když je nějaký problém v rodině. Jsou velmi jemným indikátorem problémů, které na první pohled třeba ani nemusejí být vidět. Nebo si je člověk za žádnou cenu nechce přiznat.
Je holčička „divoká“ od vždycky? Nebo se to v nějakém věku najednou objevilo? Chová se takto jen s rodiči nebo je úplně jedno s kým je a chová se pořád stejně?

Nouky nade mnou to napsala hezky, tím bych se řídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.10.10 06:39

Anonymní, taky se mi nechce věřit, že by roční dítě, i kdyby mělo třeba 14 kg, zlomilo chlapovi ruku 8-o

Nepíšeš, kolik přesně má měsíců. Pokud se tak projevuje občas, ve vypjatých situacích, když není „po jejím“, tak by ty projevy byly i normální. Chce to trpělivost a dát jí jasné hranice a mantinely.

Pokud se tak projevuje stále, to by mi normální nepřišlo.Co ostatní vývoj,dovednosti? Jsou úměrné věku? Nemusí jít jen o vztahový problém,může jít i o psychické poruchy - např. autismus a jemu podobné poruchy, ale pevně ho diagnostikují až mnohem později.

Obrať se na odborníky. První, co bych udělala, bych to zkonzultovala s dr. na roční prohlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.10.10 08:43
Anonymní píše:
pritele pri chovani kopla tak ze na zlomenou ruku

Tý jo, tak to je borec. Přihlašte ji do těch supertalentových soutěží 8-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8808
27.10.10 09:20

tak to čumím roční dítě zlomí ruku? 8-o no to se mi nechce věřit no nevim co radit jsem v šoku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.10 09:40

chova se tak kdyz neni po jejim,oplacime to tak ze udelame to co udelala ona nam v primerene mire,nebo dame najevo,ze nas to boli..no,pritel ma odvapene ruce:)rodinna situace je u nas da se rict nekdy i vypata,s pritelem si nekdy vjizdime do vlasu kvuli blbostem a take nase financni situace u nas neni zrovna dobra,ale dite ma vse co potrebuje a rekla bych ze i dost kvalitni.cela materska da se rict padne na jeji potreby.je ji 13mesicu,kdyz neco chce a my ji to nedame zacne silene kricet tak ji dame do postylky,tam se uklidni a je ready.myslite,ze to muze byt v dusledku rodinnych vztahu?v tehu jsem byla stale nervni,muze to byt tim?moc dekuji za odpovedi…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.10 09:43

nase lekarka nam rekla ze jeji vyvoj at uz motoricky tak i dalsi,jsouna urovni18mesicniho ditete,dokaze se svleknout,sundat si plenu a sednout na nocnik.sklada vety i kdyz nektere zatim´nejsou moc srozumitelne.

• Citovat
  • Upravit
4989
27.10.10 11:00

Tak to chce trpelivos,byt dusledni a neustupovat.
Ja treba delam casto chybu,ze neco zakazu,mala se zacne vztekat a ja abych mela klid,tak ustoupim a to je spatne, tim se to vztekani jen zhorsi a priste uz vi,ze kdyz se takhle bude chovat dosahne sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.10.10 11:50

Může na to mít vliv vaše rodinná situace, dítě velmi rychle vycítí napětí mezi vámi. Nejde o to, že sice finanční situace je špatná, ale dítě má vše. Jde o to napětí, které na ni přenášíte. Sama jsem se kolikrát přesvědčila, že když jsem v pohodě já, bude v pohodě i moje dítě :-) Na tomto bych zapracovala jako první.

Co se týče vztekání, znám to. Mám taky ve srovnání s ostatními velmi šikovnou dceru, krátce po prvních narozeninách se sama najedla a to skutečně tak, že se najedla, v 18 měsících byla kompletně bez plenek - hned na to i v noci, hned kolem roku postavila pár kostek na sebe, vkládala tvary do vkládací kostky, jen o něco později složila jednoduché dětské puzzle - např. dřevěná zvířátka, na hřišti s přehledem používala a používá houpačky, klouzačky určené starším dětem - samozdřejmě pokud jsem já uznala, že to není moc nebezpečné, že by ji někdo mohl shodit dolů.

Byla a dodnes je - budou jí 2 roky, nadměrně vzteklá a emotivní. Kouše, lehne si na zem, kope kolem sebe, urazí se.To vždy, když není po jejím nebo když musím z časových důvodů udělat sama za ni něco, co umí sama - obléct ji apod. Vysvětlovala jsem si to tak a vysvětluju, že je napřed, ale její mozek tolik podnětů ještě nedokáže zpracovat, nedokáže se s tím vyrovnat. Navíc kolem roku a půl moc nemluvila, používala jedno, dvě univerzální slova na vše. To ale není váš případ. Teď už samozdřejmě mluví, ve větách, v otázkách, přišlo to skokově před pár měsíci.

Mám ještě starší dítě, které naopak brzy a pěkně mluvilo, ale motoricky bylo spíš průměrné, ne napřed, tak vzteklé nebylo.

Vývoj je individuální, možná bude Tvoje malá na tom podobně jako naše.

Snažila bych se zapracovat sama na sobě a na rodinném ovzduší, peníze nejsou všechno a ještě nikomu štěstí nepřinesly. I když jsou samozdřejmě pro život důležité. Obrnit se trpělivostí a ohledně chování malé to probrat s dr. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí