Nezvládla jsem kojení

Anonymní
13.12.23 11:21

Nezvladla jsem kojení

Ahojte, jsem strašně smutná, nezvládla jsem kojení ani při prvním ani druhém dítku…
U prvního jsem téměř neměla mléko, díte strádalo, málo žloutenku, musela jsem přikrmovat UM, kojení i když to spíš bylo asi jen ožužlávaní prsu jsem nakonec vydržela 10 měsíců.
U druhého jsem se na to více připravovala, mléka bylo více, ale stejně to nestačilo, pomalu se mi rozbíhala laktace, dítě bylo stále na prsu a i tak řvalo hlady, zase dlouho žloutenka..do toho manžel stále do mně šel, že máme dát UM, že tohle není normální, že pořád brečí, nikam jsme se nedostali ven z bytu, protože dítě bylo stále na prsu, jinak řvalo… A aby toho nebylo málo mnělo i koliky..ja už jsem skoro nic nemohla jíst, ze všeho mnělo bolavé bříško již od porodnice..Manžel mi dokonce zakazoval kokení, tak jsem od 10 dne zase dala UM s tým že budu jenom dokrmovat.. jenomže manžel když mne viděl kojit stále mněl poznámky a zlobil se…já jsem to prostě pak psychicky nezvládala, dítě to určitě vycítilo protože se odmítalo přisát k prsu, brečelo…Vím, že jsem si mněla víc trvat na svém, aj som jednou manželovi řekla, že nech od nás jde někam pryč, nech nás nechá, že si to sadne, ale pak jsem to stejně nezvládla…Po 4 měsíci jsem úplne přestala kojit, dítě vůbec nechtelo, špatně prospívalo, musela jsem začít dle doporučení doktorky s příkrmi. Ted jsem z toho hodně špatná, že jsem to nezvládla alespoň půl roku, alespoň kým nezačali příkrmy. Dále mám obavy zda když mněl potíže s bolavým bříškem bylo vhodné začít s příkrmy tak brzo… Vím, že teď je pozdě řešit, ale bojím se, že bude mít díte alergie, intolerance, střevní a nevím jaké ještě hrozné nemoci.. Je tady taky někdo kto nekojil a co deti, jsou zdravé? Nemají alergie a jiné nemoci? Zavádel někdo příkrmy tak brzo i kdyz mnelo dítko koliky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44194
13.12.23 11:28
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem strašně smutná, nezvládla jsem kojení ani při prvním ani druhém dítku…
U prvního jsem téměř neměla mléko, díte strádalo, málo žloutenku, musela jsem přikrmovat UM, kojení i když to spíš bylo asi jen ožužlávaní prsu jsem nakonec vydržela 10 měsíců.
U druhého jsem se na to více připravovala, mléka bylo více, ale stejně to nestačilo, pomalu se mi rozbíhala laktace, dítě bylo stále na prsu a i tak řvalo hlady, zase dlouho žloutenka..do toho manžel stále do mně šel, že máme dát UM, že tohle není normální, že pořád brečí, nikam jsme se nedostali ven z bytu, protože dítě bylo stále na prsu, jinak řvalo… A aby toho nebylo málo mnělo i koliky..ja už jsem skoro nic nemohla jíst, ze všeho mnělo bolavé bříško již od porodnice..Manžel mi dokonce zakazoval kokení, tak jsem od 10 dne zase dala UM s tým že budu jenom dokrmovat.. jenomže manžel když mne viděl kojit stále mněl poznámky a zlobil se…já jsem to prostě pak psychicky nezvládala, dítě to určitě vycítilo protože se odmítalo přisát k prsu, brečelo…Vím, že jsem si mněla víc trvat na svém, aj som jednou manželovi řekla, že nech od nás jde někam pryč, nech nás nechá, že si to sadne, ale pak jsem to stejně nezvládla…Po 4 měsíci jsem úplne přestala kojit, dítě vůbec nechtelo, špatně prospívalo, musela jsem začít dle doporučení doktorky s příkrmi. Ted jsem z toho hodně špatná, že jsem to nezvládla alespoň půl roku, alespoň kým nezačali příkrmy. Dále mám obavy zda když mněl potíže s bolavým bříškem bylo vhodné začít s příkrmy tak brzo… Vím, že teď je pozdě řešit, ale bojím se, že bude mít díte alergie, intolerance, střevní a nevím jaké ještě hrozné nemoci.. Je tady taky někdo kto nekojil a co deti, jsou zdravé? Nemají alergie a jiné nemoci? Zavádel někdo příkrmy tak brzo i kdyz mnelo dítko koliky?

A do jiných věcí Ti ta kreatura, které říkáš manžel, taky nepřiměřeně zasahuje a rozhoduje za Tebe? Prokojené šestinedělí je normální, koliky taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
13.12.23 11:35

Nechápu proč baby tak lpí na kojení… obzvlášť, když žádný mlíko nemají, nebo málo, děcko hodinu cucá ničeho se nenapije, stejně pak bulí a neprospívá. Ty laktační poradkyně bych nakopal do koulí, žvaněj nesmysly a stejně když není mlíko, tak ho nevykouzlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
13.12.23 11:49

Kolem mě je spousta holek, co měli nebo mají děti na UM a spokojené dítě i matka. Nechápu, proč to některé berou jako vlastní selhání. U prvního jsi to zkoušela 10 měsíců a nepovedlo se. U druhého jsi to nezvládla psychicky ani ty ani manžel. Možná je opravdu problém v tom, že prostě toho mléka nemáš dost. Někdy to tak je a je zbytečné se tím trápit. Hlavní je, aby dítě prospívalo a matka se nestresovala. Moje máma nekojila ani jedno ze svých 3 dětí, prostě mléko neměla a to zkoušela všechno možné, ale děti přes 4 kg při narození a pořád hladové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
13.12.23 11:56

Ja jsem nekojila.. Proste zadne mliko.. Obe holky naprosto zdrave.. Zadne alergie nebo slaba imunita… Mladsi bude mit rok a pul a jeste nemela ani rymu.. Starsi (7) let byva obcas nachlazena ( kolektiv deti no) ale nikdy nic vazneho.. V zivote nemela antibiotika.. Ja jsem taky nekojena a jsem naprosto zdrava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.23 12:05

Já jsem zvládla kojení až u třetího dítěte a to jsem si to taky doslova vybojovala. Teď ho kojim už přes 2 roky a naopak nevím, jak přestat :zed:

První dvě jsem kojila maximálně šestinedělí.

První byl jak ty tvé. Neprospíval. Pořád jen spal, byl nespokojený. Musela jsem ho pravidelně budit, ale stejně to bylo k ničemu. Přijde mi i, že se nedokázal pořádně přisát. Na umělém byl najednou úplně jiné, spokojené miminko.

Druhý sice přibíral ukázkově, dokázal se přisát, ale kojit se chtěl neustále a první dítě neuvěřitelně žárlilo. Ubližovalo si. Dělalo scény. U něj mě to mrzí, že jsem nezatla zuby, nenavázala ho do šátku, že jsem to vzdala tak brzy.

Dělali jsme, co jsme mohli :) Ono s odstupem času to člověk vidí jinak, než když v té situaci zrovna je. Ty pocity zoufalství a beznaděje, když ti dítě řve hlady. Musíš si říkat, že si do toho dala maximum a holt se nepovedlo. Teď si vezmi, kdyby to umělé mléko nebylo. Díky bohu za něj :lol:

K tvé otázce. Obě dvě první děti nebyly kojené, nemají žádné alergie, ani intolerance a s příkrmy začali ve 4 měsících :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15496
13.12.23 12:07
@1Pears1 píše:
A do jiných věcí Ti ta kreatura, které říkáš manžel, taky nepřiměřeně zasahuje a rozhoduje za Tebe? Prokojené šestinedělí je normální, koliky taky.

Proč kreatura? :roll: Já ho naopak chápu. Ženská na prášky, děcko uřvaný, hladový, neprospívající. :roll:
Nejlepší rozhodnutí co mohla udělat.

Co to je za módu tohle? Kdo nekojí selhal, kdo porodí císařem selhal, kdo nevaří a kupuje skleničky, tak selhal…. Všechno špatně pořád :roll:

Zakladatelko to není o tom, že jsi to nezvládla. Prostě to nešlo. Um není jedovaté, ani podřadné. Na blbé kecy se z vysoka vys.er 8)

Jinak já nekojila vůbec. A příkrmy jsem začala dávat mezi 4-5měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
13.12.23 12:13
@1Pears1 píše:
A do jiných věcí Ti ta kreatura, které říkáš manžel, taky nepřiměřeně zasahuje a rozhoduje za Tebe? Prokojené šestinedělí je normální, koliky taky.

To jako fakt? jestli nedělala nic jiného, než, že dítě prso v puse, přesto ječelo, hladové, vůbec se chlapovi nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
13.12.23 12:19

Manžel ti zakazoval kojit? Nejakej divnej ne.. Teď už si nic nevycitej, nemá to smysl, jak tu čteš, spousta matek nekoji dobrovolně a děti mají nejspíš zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
13.12.23 12:23
@Alušáček píše:
Manžel ti zakazoval kojit? Nejakej divnej ne.. Teď už si nic nevycitej, nemá to smysl, jak tu čteš, spousta matek nekoji dobrovolně a děti mají nejspíš zdrave.

Chlapi mají kolikrát víc rozumu, jak ty baby. :roll:
Nechat děcko řvát hlady, jen proto, abych si řekla: jo! Zvládla jsem kojení. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
13.12.23 12:48
@Alušáček píše:

spíš viděl řvoucí hladový dítě, vypsychovanou ženu, tak navrhl řešení, které je nasnadě

to strašení a děšení matek, že když nebudou kojit, bude dítě nenávratně poškozené je strašný, strašný, hloupý, krutý, dembilní, zlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
13.12.23 12:50

Největším zabijákem kojení jsou příbuzní s blbými radami, nemístným nátlakem a představou, ze dite řve vždy a jen proto, ze má hlad 8).

Kojení hod za hlavu, to je fuk, ale spis bych se bála, ze nastane situace, kdy budu potřebovat od manžela opravdovou oporu a nedostanu ji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.23 12:58

Můj manžel je opravdu dobrý manžel, stará se o děti, dokonce mu nedělá potíže vstávat k dítěti v noci abych si aspoň trochu odpočinula..máme opravdu hezký vztah..on prostě jen nezvládl celou tu situaci, do toho starší díte, které vyžaduje taky hodně pozornosti..

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
13.12.23 13:03

Tak 10 m kojení fakt není málo. 4m možná není optimálný, ale tak úplně málo taky ne. Zbytečně se bičuješ. Já čekala, že napíšeš 10 dni :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
15095
13.12.23 13:04
@Anonymní píše:
Můj manžel je opravdu dobrý manžel, stará se o děti, dokonce mu nedělá potíže vstávat k dítěti v noci abych si aspoň trochu odpočinula..máme opravdu hezký vztah..on prostě jen nezvládl celou tu situaci, do toho starší díte, které vyžaduje taky hodně pozornosti..

A co se divíš, takový blázinec kvůli kojení. :? kdo by takovou situaci zvládnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová