Nejde mi odsávat mléko

68
9.12.23 17:59

Nejde mi odsávat mléko

Ahoj maminky, prosím o radu 🙏
Musím v lednu na operaci a plně kojim syna 3,5m.
Rozhodla jsem se, že mu budu mléko odstříkávat a už teď budu zkoušet dávat.
Ale je problém… nejde mi to odsát.
Zkusila jsem ruční odsávačku, koupila jsem si Medelu swing maxi… nic. 15 minut odsávám a mám tam tak 10ml. Odsávám nejde to, zkusím dat prso miminu a hltá.
Měl někdo podobný problém?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32894
9.12.23 18:02

Jo, měla jsem. Nikdy mi nešlo odsát, ani odstrikat víc než 50 ml. Přesto jsem kojila všechny tři děti, 1-3 roky.
Jak dlouho nebudeš moct kojit? Flašku si vezme? Šlo by zkusit um a pak se vrátit ke kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.12.23 18:02

Měla jsem. Taky jsem se mučila kvůli operaci - odsavacka, odstrikavani a nic z toho. Přitom mléka jsem měla az moc.

Nakonec jsem se na to vykaslala, malý dostal na tech par dnu, kdy jsem nemohla kojit, nutrilon a bylo. Na následný návrat ke kojení to žádný vliv nemělo.

Takze zpetne viděno bych to nehrotila vůbec a dala um na tu chvíli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
9.12.23 18:13

Nahrivas si před odsáváním prsa? To udělá hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.12.23 18:14
@Juliia21 píše:
Ahoj maminky, prosím o radu 🙏
Musím v lednu na operaci a plně kojim syna 3,5m.
Rozhodla jsem se, že mu budu mléko odstříkávat a už teď budu zkoušet dávat.
Ale je problém… nejde mi to odsát.
Zkusila jsem ruční odsávačku, koupila jsem si Medelu swing maxi… nic. 15 minut odsávám a mám tam tak 10ml. Odsávám nejde to, zkusím dat prso miminu a hltá.
Měl někdo podobný problém?
Díky

Ta operace je akutní? Nemůžeš ji přesunout na dobu, kdy už bude na příkrmech?
Odsávat umím ruční i elektrickou odsávačkou, ale chce to cvik. Navíc už jsi propásla období, kdy jsou prsa nalitá. V tomto období se už vyrovnává nabídka poptávce a mléko se tvoří při sání. Nepřijde mi to extra pomalé. Nejvíc jde odsát v šestinedělí.
Osobně bych nechtěla narušovat mikrobiom plně kojeného dítěte UM, má specifickou střevní mikroflóru, která se pozitivně podílí na rozvoji imunity, už to nejde nikdy vrátit. Na příkrmech už to je jedno.
Pokud to není akutní operace, přesunula bych. Dále teď existují odsávačky i do podprsenky, se kterými můžeš fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
9.12.23 18:28

Mně šlo nejlépe odsat, když jsem kojila. Dítě spustilo tok mléka, kojilo se na jednom prsu, z druhého jsem odsavala. Za par minut jsem měla 100 ml a víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.12.23 18:57

Jo, nikdy jsem nic neodsala.

Nejde to absolvovat na nadstandardu i s miminem?
Nemocnice by ti to mela zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
9.12.23 18:57

Já mám tedy elektrickou medelu. Na ruční bych se vyprdla :mrgreen:
Prsa namasíruju olejem na kojení od Weledy a tak za 10 min začnu odsávat. Odsaju kolem 100ml za cca 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.12.23 19:05

Měla sem to stejně u všech dětí, jak se laktace ustálila (po sestinedeli) neodsala sem vůbec nic, to už sem nemohla třeba cely den kojit, abych vyzdimala par ml. Ale kojila sem do 15 měsíců bez problému. Někdo proste neodsaje nic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.12.23 19:06

@1Pears1
Zkoušela jsem to posunout, ale další termín by byl až v černu. Mám nezhoubny nádor v tl. střevě a s tím spoustu problému.
Um se mi dávat nechce, potrebuju aby zvládl tak 12h. co budu na Jipu. Premyslim i o nějaké dárkyni MM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.12.23 19:06

@kavenka ten olejicek mám taky a nic 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.12.23 19:08

@Lucie_Sx
To by asi šlo, ale potrebuju zajistit ten čas co budu na sále a pak na jip.
Tak 3h narkoza a pak 12h na jip. Prý bych po narkoze neměla minimálně 12h kojit 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.12.23 19:08

@PepiKo to zkusím 🙏 dobrý tip děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.12.23 19:10

@Juliia21 Pokud ho hodne nakojis predtim a po, tak si myslim, ze ve 4.5 m prezije 12 hodin v pohode. Postupne to odstrikavej do mrazaku, za mesic se to nastrada. Vsak 10 ml denne je za tyden 70 ml.

Na 12 hodin to mas tak tri kojeni a mozna ani ne (spanek). UM budete mit v zaloze a bude :) Zadny stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.12.23 19:11

@Juliia21 Jo a fakt si over, jestli po te narkoze nemuzes kojit. Protoze ja uz slysela tolik nesmyslu od lekaru a lekarniku, po cem vsem se nemuze kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová