Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Sienim
Dala jsem Beba Comfort, alergii nemá a změnila jsem doktorku 🙃 malý je v pohodě, krasne prospívá a mliko mu chutná, stolice ob den. Navíc nám nebyla alergie prokázána, takže na pojišťovně mi rekli, ze bych neměla narok na proplacení AC mléka. Jednala sem dle instinktu a dle malého, věděla sem ze dělám dobre 🙏
@Sienim
Známa co měla prokázánou alergii u mimca ho pili a byl problém ze to mimco nechtělo prijmout a tak přešli na Digestive, pokud mate s klasickým podobné problémy, ale musím rict ze sice miminka vypiji vše, ale po tomhle to bylo silene, pořad měl hlad, sice neměl pupinky, sileny smrad stolice, ublinkava dodnes, to ale přejde. Po změně mléka se objevil po 14 dnech at. ekzem na tváři o velikosti 5ti koruny, ale vím ze to mlékem nebylo, má citlivou kůži celkove. Dodneška co si cuca ručičky má pořad něco na obličeji 😅 A doktorku jsem změnila, stala za velký h..🤦♀️
@Martina20102023 Achjo, Comfort mel, ale byl hladovy, vyrazka na obliceji. Pak jsem zkusila jeste obyc Nutrilon a zacpa, ale syty byl. Dle meho nazoru mu dela zle laktoza. Dostala jsem Nutrilon AC a sice to pije, ale strasna zacpa, to ma asi po kazdem nutrilonu. Takze pokud neni stolice dopoledne, je uz predem cely den ztraceny. Jen tlaci, mnohdy lahev ani nevypije jak place. Vecer uz je strasne unaveny, prtz si pres den neodpocine, jak ho to budi. Stve me pristup lekarky, na zadne vysetreni nas neplanuje poslat, stery nedelala, vydyndala jsem si aspon UTZ. Nutrilon mame na predpis, o zacpe jsem rikala a nic, zadna rada, rourkou zakazala, tekutiny navic nepodavat. Kdyby byl jen citlivy na laktozu mohla bych kupovat jinou znacku a problem by asi nebyl, ale takto nevim nic..
@Sienim
My máme též pupinky, ale pije stále ve 4 měsících 120 a dáváme prikrmy, stolici má dobrou i měl po Bebe, ja být vámi řídila bych se mateřským instinktem, co by vám udělalo dobre? Použijte rourku, taky jsme ji měli a miminku to nic neudělalo, nebojte se, kakat vám bude pak sám v pohodě. Zkuste kapicky Balonix med a co se tyče laktozy, to by jste museli mít v rodině a nebo je velmi vzácná, není tak častá jako na kravskou bilkovinu. Ja vyrazku a pupinky neřeším, žijeme ve vlhkém bytě a muže to mít z toho a navíc už si cpe ručičky do pusy, slinta, takže to muže být i z toho 🤷♀️ A určitě změňte lékařku. Můžete mít jen koliku, za mě určitě kapicky a rourka a uvidíte 🙏 a tekutiny? Však můžete dle věku miminka podávat hermankovy nebo fenykl čaj jen na cucnuti mezi čase krmeni. Mám první mimi a už vím a dala sem spis na sebe a rady rodiny či zkušené kamarádky, co měla to skoro same
@Sienim a určitě kupte probiotika - ProbioMaxik Baby a dávejte třeba 10 minut po jídle 1× denně, ja je davam rano
@Martina20102023 dekuji za rady, paradoxně ziji ve druhem nejvetsim meste v ČR a najit noveho pediatra, je strasny problem 😄 vsichni plno… tahle mela dobre recenze, ale jsem zklamana, po dnesku zkusim hledat dal…intoleranci ma moje mladsi sestra
@Sienim
Stačí ze to mate v rodině, bývá to dědičné 🙁 u nás to prave nikdo nemá, úplně Vás chápu, taky sem jela podle recenzi a musela sem odejít, doktorka úplně na h 🤦♀️ držím palce! A hlavně zdravicko 🙏
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Dobrý večer,
příští týden to bude 14 co malý pije Nutrilon AC, ač alergii nemá - stěr a stolice negativní, žádné příznaky. Měl jen bobky po Sunaru Bio s trochou krve a doktorka ať to pijeme dále.
Chtěla bych jiné a snad už poslední mleko.
Sice po tomto stolice ob den, ale dnes začal silene plakat před jídlem, po jídle, úplně se napne a kroutí se, zalyká..mleko ublinkava i po delší době. V noci spí hezky, ale nikdy mi takto neplakal, myslíte ze by to mohlo být tím mlékem? Koliku nemáme, po mliku prdi a když málo, dam Baby calm..
Už jsem z toho hotova a nevím jak mu pomoci..