Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Spíše než lékaře bych zkusila zkontaktovat nějakou šikovnou laktační poradkyní, ta bude vědět určitě více
Já bych se bála, jakou paseku by kojení udělalo v tom nemocným prsu - a to i kdybys z něj nekojila.
Jestli nechceš kojit, tak nekoj. Není to povinnost a hlavně musíš být ve formě pro prcka.
Jestli nechces kojit, nekoj.
Ale strach byva obecne spatny radce. A s kojenim moc nejde dohromady.
V podobnych pripadech si priroda vetsinou poradi. Proste dite to „horsi“ prso obvykle nepreferuje, laktace je v nem slabsi, to druhe to utahne samo.
Na dobry tvar prsou je dobre kojit dele a odstavovat pomalu, tj. pomalu postupne ubirat. Ono pri delsim kojeni uz ta prsa nejsou prilis nalita, ale porad dobre drzi docela hezky tvar a pri postupnem odstavu je velka sance, ze ten hezky tvar zustane.
Ahoj lidi, mám otázku, která se týká kojení. Mám asymetrická prsa nejen co do tvaru a velikosti (prostě každé je úplně jiné, jako byste dali dohromady dvě ženský), ale také na jednom mám normální krásnou bradavku a na druhém vpáčenou bradavku 3 stupně. Zároveň přes to prso, kde mám vpáčenou bradavku mi byla vedena torakoskopická operace plic, mám tam dvě zašité díry přímo přes to prso. Ty jizvy po tom jsou celkem ošklivé v tom slova smyslu, že mám pod nimi celkem velké srůsty (toto prso mám i právě menší). Většinou při změně počasí mě ty jizvy i po letech dost bolí. Jsem těhotná v 6. měsíci a mám obavu z kojení. Nevím, jestli nebudu muset kojit jen jedním prsem a taky mám samozřejmě strach, že to jedno pak budu u kolen a druhé bude v pohodě. Řešila jsem s Dr., ale ten se tváří, že jako uvidíme. No upřímně nejraději bych nekojila. Máma mě taky nekojila a nemám pocit, že bych byla nějak zaostalá a nebo k ní neměla vazbu (mámě se mléko nespustilo).