Podpora laktace po cs

petisimi95
5.12.23 23:10

Podpora laktace po cs

Ahoj maminky. Porod se mi blíží a jdu sem pro radu. Opět mě čeká císařský řez a s prvním synem se mi nedostavilo dostatek mléka, jen v porodnici přišel skoro o 700 gramů. Ráda bych kojila a laktaci si rozběhla. Máte prosím nějaké ověřené tipy, vitamíny, doplňky stravy, které by tomu napomohly? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
5.12.23 23:16

@petisimi95 psala jsem si tady paní kvůli stejnému dotazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
5.12.23 23:16

Mě pomohl hlavně klid a zbytečně se nenervovat xyz nevyžádanými radami. Prostě dělat si to podle sebe a své intuice.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.12.23 00:41
@petisimi95 píše:
Ahoj maminky. Porod se mi blíží a jdu sem pro radu. Opět mě čeká císařský řez a s prvním synem se mi nedostavilo dostatek mléka, jen v porodnici přišel skoro o 700 gramů. Ráda bych kojila a laktaci si rozběhla. Máte prosím nějaké ověřené tipy, vitamíny, doplňky stravy, které by tomu napomohly? Děkuji :kytka:

Jak to probihalo u prvniho?

Zasadni je prikladat, prikladat, prikladat. Zadny „mimino u sester, nemame cas vam ho vozit, kdyztak ho dokrmime“.
Idealne nadstandard, chlapa s sebou, at ti ho da pri kazdem zaknourani.
Rozmasirovat tvrda prsa, at se mu dobre prisava.
Klid, srovnat hlavu a nastavit se na „mleko je a jde to“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11807
6.12.23 03:05

Mě nejvíce pomohlo že jsem po druhém císaři šla z jipky na nadstandart kam mi nikdo nelezl a kojila jsem tak jak chtělo mimčo..resp. jak už bylo psáno při každém zaknourani jsem přikládala. prikladala přikládala…sestry po mě samozřejmě chtěly kojení po 3 hodinách a vážení před a po…no po zkušenosti u prvni -kdy jsem se nerozkojila -jsem jim na to dlabala a u vážení sem si prostě vymyslela…Chtěly aby bylo minimálně 20 ml. Jinak bude dokrm a ještě tam proběhla i hláška: jo vy ste nakojila 20ml..tak to další kojení za 2h dřív ne..-proste co 10ml to hodina pauzy…když jsem jim řekla že malý se naji pak třeba na půl hodinky schrupne a pak se ještě docune tak prý no to ale nesmíte takhle… :roll: no prostě měly úplný hovadiny..a právě po zkušenosti s první sem je neposlouchala a jela tak jak to malému…jo a ještě když jsem byla první noc na jipce tak malého měly sestry…ale druhy večer když si pro něj přišly tak sem řekla že ne, že nepotřebuju děkuju pěkně…u malé jsem tohle neudělala…a to byla myslím jedna z věcí které pak způsobily se se nepřidávala -sestey totiž přesně jak bylo psáno místo toho aby mi ji přinesly k nakonec i když plakala tak ji souply láhev…mléko jsem měla..to nebyl problém..ale ona se hůře přidávala, navíc se jí pak rozjela celém silná žloutenka a když už se přidala tak si vytáhla málo..a právě to jejich buzerovat i že 10 minut z jednoho pak z druhýho a pak Ende a co nevypije za tu dobu tak dokrmime…no já blbá a nezkušená sem jim na to skočila… :roll: taky jsem teda s první ležela celou dobu na jipce (jinde nebylo místo - hodně se rodilo…) No a hlavně teda měly péči abych zvládla koupání ale s kojením, přidáváním, technikou, polohou atd při kojení mi nikdo nepomohl a nikdo mi vlastně ani malou nepřišel zkusit přiložit za první den a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24220
6.12.23 06:10

Mám za sebou tři sekce. Pomohlo mi- prvně myslet trochu víc na sebe. Hned po probuzení nebo odeznění anestezie se začít hýbat. Tím ti bude mnohem líp. Ale samozřejmě, že to bolí. Ale začít nohama a pak otočky na bok. Pak se klidně v noci vyspat a dát s čistým svědomím dítě sestrám na noc. Chce to nabrat sílu. Opravdu :hug: jinak mít samozřejmě v rámci možností dítě co nejvíc na prsu, mazlit se. Nemusí se kojit, ale stačí když bude u tebe u posteli :hug: třeba třetí se opravdu odmítal kojit skoro tři dny. Musel mít i příkrm. Nešlo to jinak. Ale tím, že jsem s tím počítala tak jsem se hodila do klidu. V porodnici jsme dali příkrm, aby nabral a šli jsme domů. Doma se ta laktace rozjela hned :dance: mě se prostě rozjíždí až pátý den. Můžeš samozřejmě zkusit homeopatika, kojící čaje. Není na tom nic špatného. Ale opravdu ty první dvě noci může být pár hodin u sester přes noc, aby jsi měla sílu pečovat přes den :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.12.23 06:28

U první dcery jsem vůbec netušila, že by po CS mohl být s kojením problém a to mi pomohlo asi nejvíc :mrgreen: nic jsem nečetla, nepřemýšlela nad tím. V porodnici mě stresovaly sestry, to bylo peklo, malá měla dokrm. A doma to šlo skoro hned. U druhé dcery jsem si rovnou ml vymýšlela, chodila si pro dokrm dle potřeby, a doma to pak taky šlo samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
6.12.23 07:41

Já můžu poradit masážní olej od Weledy. Před kojením jsem si vždy tím olejíčkem namasírovala prsa a ono to tak krásně povolilo.
A hlavně hodně pít.
Už v porodnici jsem hodně odsávala. To taky určitě pomohlo. Malej měl první 3 dny dokrm. U nás v porodnici dokrmují mateřským mlékem.
Pak už to šlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
6.12.23 07:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petisimi95
6.12.23 10:04
@Lucie_Sx píše:
Jak to probihalo u prvniho?Zasadni je prikladat, prikladat, prikladat. Zadny „mimino u sester, nemame cas vam ho vozit, kdyztak ho dokrmime“.
Idealne nadstandard, chlapa s sebou, at ti ho da pri kazdem zaknourani.
Rozmasirovat tvrda prsa, at se mu dobre prisava.
Klid, srovnat hlavu a nastavit se na „mleko je a jde to“.

No u prvního to probíhalo tak, že byl akutně císařem, sekl se mi na 9 cm. Porodila jsem ho v půl 9 ráno, přivezli mi ho ve 3 odpoledne. Nemohl za mnou na JIP po cs ani manžel protože musim spát. Pak mi ho vozili každé 3 hodiny. Když jsem byla na nadstandartu a bojovala s kojením v noci, přišla sestra a vzala mi ho, že moc brečí a budíme ostatní maminky. :roll: Já byla ve stresu hrozně, furt vážení špatný, nikdo mi nebyl schopný poradit co mám dělat, poté u dětského když nás pustili na kontrolách za týden a za dva týdny nepřibral ani deko, nutili mě do um rovnou v nemocnici, ještě jsem to zkusila ale nešlo nám to. Mám z toho strach, fakt mě to odrovnalo. Teď budou potřeba asi ostré lokte v nemocnici, jako prvorodička jsem věděla kulový :?

• Citovat
  • Upravit
1781
6.12.23 10:25

@petisimi95 důležité je hlavně psychická pohoda a nestresovat se. S miminkem se mazlit a přikládat ho. Prvních 48 hodin dítě hlad nemá, takže pokud pláče, tak to není hlady. Já hodně pila čaje a vodu a cca po týdnu jsem měla mléka dost. Jinak dítě ti sestra bez tvého svolení vzít nemůže. Taky jsem zažila jednu sestru, která mi oznámila, že si malého na noc vezme. Bylo to 5.den po porodu a odmítla jsem. Ten kyselý výraz v obličeji si pamatuji doteď, ale odešla bez malého.
Jo a když jsem byla v porodnici, tak tam děti prostě řvali celý den i noc, je to normální, jsou to miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.12.23 13:26
@petisimi95 píše:
No u prvního to probíhalo tak, že byl akutně císařem, sekl se mi na 9 cm. Porodila jsem ho v půl 9 ráno, přivezli mi ho ve 3 odpoledne. Nemohl za mnou na JIP po cs ani manžel protože musim spát. Pak mi ho vozili každé 3 hodiny. Když jsem byla na nadstandartu a bojovala s kojením v noci, přišla sestra a vzala mi ho, že moc brečí a budíme ostatní maminky. :roll: Já byla ve stresu hrozně, furt vážení špatný, nikdo mi nebyl schopný poradit co mám dělat, poté u dětského když nás pustili na kontrolách za týden a za dva týdny nepřibral ani deko, nutili mě do um rovnou v nemocnici, ještě jsem to zkusila ale nešlo nám to. Mám z toho strach, fakt mě to odrovnalo. Teď budou potřeba asi ostré lokte v nemocnici, jako prvorodička jsem věděla kulový :?

Precti si co pise @Vladusxx, moc hezky to vystihla.
Ostre lokte jsou prvni zasadni vec.
U vas teda bylo u prvniho spatne uplne vsechno.

Nastav si v hlave, ze proste budes kojit, pujde to, neni duvod proc bys nekojila.
Holt budes muset nejake kra*vy odlifrovat, to zvladnes!!

Kdyztak poucit chlapa a mit ho po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna