Ztratila jsem mléko ?

14
9.12.23 17:00

Ztratila jsem mléko ?

Dobrý den, mám dotaz už 3 den se mi pořádně nenalily prsa ani nemam pocit že tam jakoby něco je, drobečkovi ještě nejsou ani 3 měsíce přichytí se ale saje chviličku a pak se odklání a nechce spát brečí. Denně piju kojící čaje 2/3 L vody a stále nic myslíte že už nemá cenu se snažit o rozkojeni už jsem bezradná dnes jsme dali Nutrilon ale pořád se snažím přikládat jsem bezradná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
9.12.23 17:03

To je normální, prsa se časem nalevat přestanou. Produkce mléka se stabilizuje a mléko se dělá v závislosti na poptávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.12.23 17:18

@Villanelle a měla bych teda dávat i ten Nutrilon aby nebrečel? Bojím se že bude mít pořád hlad protože brečí když mu ho nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11815
9.12.23 17:34

Může být naštvaný protože mu mléko teče pomaleji, musí více sát než když se prsa naléhaly a byly nacpaný k prasknutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
9.12.23 17:34

Taky může mít růstový spurt, pak má hlad pořád. Spíš než Nutrilon, zkoušela bych ho přikládat třeba co půl hodiny. Tím UM se dostaneš do začarovaného kruhu: dáš mu UM - nebude chtít tolik kojit - s nižší poptávkou po mléku se ho bude tvořit míň - budeš dávat víc UM - bude ještě míň mléka.
Nepomohlo by mít ho v šátku/nosítku, aby byl u prsa pořád a mohl se kojit jak bude potřebovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.12.23 17:41

@aanysek žádný šátek nemám 😩 asi budu muset pořídit co nejrychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
9.12.23 18:31

To je v tomto veku normální :) tělo přestává vytvářet nadbytky mléka a laktace se přizpůsobuje poptávce, nejvíce se mléko tvoří prave přímo při kojení, takže kojit kojit.
Kdyz se zlobí, je dobrý vysvleknout ho do plenky a sebe do podprsenky a kojit v kontaktu kůže na kůži, ideálně tak trávit co nejvíce času, na spánek dítěte atd.
Ať má miminko neustale přístup k prsu, je dobrý využívat i polospanek/spanek, to mu vadit nebude, ze se musí více snažit :) nebo zkusit nakojit například na balonu, při pohybu, šátek/nositko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.12.23 18:43

@PepiKo určitě skusim děkuji snad to pomůže 🥹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.12.23 18:54

Vyhod ten Nutrilon a nech ho na prsu jak potrebuje.
Mliko mas, jen uz to cely funguje jinak a chvili trva, nez se situace stabilizuje.
Urcity hlad je v tomhle normalni, dokrm to akorat pokazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.12.23 18:55

Kdyz se vzteka a odtahuje, u nas zabralo kojit za chuze s pohupovanim a trochu bloknout hlavu, at se pri zaklonu nemuze pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.12.23 19:00

O „ztrate mleka“ a problemum s kojenim svedci spatne vahove prirustky ditete, ktere jiste kontroluje pediatr, a mnozstvi pocuranych plen (min. sedm denne).

Nalejvani prsou v nejakem bode skonci, dite se vztekava z cele rady pricin (napr. nejspis u vas to, ze mleko se prestalo tvorit samo, vytvari se na zaklade sani, tj. dite si musi najednou maknout). Nedavej umele mleko, pokud nechces ohrozit kojeni. Dite se ti vzteka, ze musi sat a ty mu das flasku, ze ktere to tece snadneji = zacne prso odmitat.

Chce to trpelivost, dite si zvykne a nauci se. Krome casu a trpelivosti prikladej co nejcasteji, zkus kojit v polospanku (deti se min sprajcnou), spi s miminkem v tesnem kontaktu, muzes zkusit i satek a kojit v nem. Take je fajn zkusit pred kojenim ty prsa rucne trochu „roztahat“ a behem kojeni stlacovat. Hodne sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.12.23 19:49

@Zmatka děkuji moc za rady určitě zkusím ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie