Nezvládla jsem zápočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@anonymni_chytrolinka Nic, předmět zapíšeš v dalším semestru a ten navazující až uděláš zápočet. Co by ti měli na studijním říct?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@anonymni_chytrolinka
Ahoj, také tam chodím. Nestalo se v podstatě nic moc závažného, až na to, že už jsi to mohla mít za sebou
. Ale chápu, že někdy to prostě nevyjde. Pokud to půjde, zapíšeš si znova předmět do letního semestru. Pokud ne, zapíšeš si ho až v příštím roce
.
Případně jsem slyšela, že u některého profesora se můžeš zkusit domluvit, jestli by ti nedal ještě jeden pokus. Ale to nevím na 100%, jen jsem to zaslechla při rozhovoru nějakých studentek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas si museli kolegove, taky nejake predmety pretahnout do dalsiho semestru, kdyz neco neudelali.
Jak postupovali dal netusim, protoze to si resili sami. Pravdepodobne komunikovali se studijnim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na MU v brne se dalo zazadat o mimoradny dekansky termin, vlastne ctvrty pokus. Ale jen omezene. Mozna to jde i u vas. Nebo zkusit napsat uciteli, jestli bys presto nemohla nastoupit do toho predmetu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych šla za vyučujícím, třeba ti dá ještě černý termín…
No a jinak si ho zapises znovu, navazující předmět si zapises až budeš mít zápočet. Budeš mít příští rok o předmět víc. Pokud na navazující předmět opět něco navazuje, území ti to v konečném důsledku protáhnout studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, posledním pokusem myslíš, že máš ten předmět zapsaný podruhé a už nemůžeš opakovat? Pokud ano, tak se dá na studijním podat žádost o třetí opakování předmětu (měla bys ji podložit zdravotními důvody). Pokud máš ten předmět zapsaný první rok, tak si ho jen zopakuješ a navazující předmět odstuduješ, až dokončíš tento.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymni_chytrolinka Ne je to tak, že musíš dát nejdřív zápočet a teprve potom si můžeš zapsat navazující předmět. Stejně by tě systém ani nepustil.
I když je to prerekvizita, tak pro ní platí úplně stejná pravidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav píše:
Na MU v brne se dalo zazadat o mimoradny dekansky termin, vlastne ctvrty pokus. Ale jen omezene. Mozna to jde i u vas. Nebo zkusit napsat uciteli, jestli bys presto nemohla nastoupit do toho predmetu.
Nevím, jestli děkanský termín plýtvat na zápočet v prváku. Ale záleží, jak je to důležitý předmět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymni_chytrolinka To já nevím, jak máte poskládané předměty. A kdy ho vypisujou. A taky jak budeš šikovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymni_chytrolinka píše:
@Helileli No, to mi asi nedáV mailu zdůrazňovala, že ti, kteří mají za sebou již 3 pokusy, předmět nezvládli. A dá se to tedy zvládnout i ve standardní době studia, nebo budu muset prodlužovat? Děkuju
Záleží, kolik má předmět korekvizit. Koukni do Karolinky, tam je to všechno krásně přehledné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymni_chytrolinka Už jsem psala, jak to tady máme vědět, když nikdo neví, jak máte poskládané předměty a kdy se ten opakovací vypisuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymni_chytrolinka tak holt nic no, každý není dobráček ![]()
Dá se to zvládnout, pokud to tam není provázané s dalšími předměty. Pak taky záleží, jestli ten předmět je otvírany v ZS i LS, nebo jen jednou.
Nicméně v tuto chvíli bych se tím netrápila, nenaděláš nic. Soustřeď se na další zkoušky a zápočty, pokud ještě máš, ať se ti tam toho nenakumuluje vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymni_chytrolinka ciste teoreticky bys mohla zažádat o děkanský termín, proste 4.pokus, ale musela bys mit jo dobrej důvod proc jsi to do ted nedala. Případně požádat o zapsání předmětu pro nějž byl tento prerekvizita a dělat oba souběžně. Někdy to dovolí, záleží na tom jak moc důležitá prerekvizita to byla.
- Citovat
- Upravit
@P4ja píše:
Nevím, jestli děkanský termín plýtvat na zápočet v prváku. Ale záleží, jak je to důležitý předmět.
Nebylo jasne, ze jde o prvni rocnik
To potom v klidu opakovat predmet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit