Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem. Mám poslední dobou takové šílené stavy. Z ničeho nemám radost, nic mě nebaví, nic mě nezajímá. Vůbec nevím, co s tím mám dělat
.
@METLIKA mám to taky tak, je ted takové depresivní období, bude líp
, taky to může být začínající deprese, pokud ti to hodně znepřijemnuje život navštívila bych psychologa, psychiatra…
@METLIKA píše:
Ahojky všem. Mám poslední dobou takové šílené stavy. Z ničeho nemám radost, nic mě nebaví, nic mě nezajímá. Vůbec nevím, co s tím mám dělat![]()
.
Až vysvitne sluníčko, bude líp.
Kdyby se Ti podařilo občas jít na procházku, bude to fajn. Čerstvý vzduch a pohyb pomáhá.
Taky teplá přikrývka, příjemná hudba, voňavý čajík a tak🙋♀️
@Mayaa007 píše:
@METLIKA mám to taky tak, je ted takové depresivní období, bude líp, taky to může být začínající deprese, pokud ti to hodně znepřijemnuje život navštívila bych psychologa, psychiatra…
Prostě bych byla nejradši sama… abych s nikym nemusela komunikovat a prostě nic neřešit ![]()
@Dlouhá punčoška
No doufám, že máš pravdu… jinak mi asi hrábne ![]()
Ty kráso, tak se něčím zabav…třeba tu můžeš začít radit ostatním zoufalcům co ze životem a hned se budeš cítit děsně užitečná. Nebo aspoň zjitíš, že zoufalců je hodně a někteří jsou i větší zoufalci než ty.
Ostatně třeba já teď v zimě v koroně a s pupkem taky moc jiných věcí, čím se zabavit, nemám. ![]()
@METLIKA píše:
Prostě bych byla nejradši sama… abych s nikym nemusela komunikovat a prostě nic neřešit
Mam totez. Jsem uz nejaky rok na AD. Po prakticke strance funguju. Ale presne jak pises, temer nic me netesi, touzim jen po samote a tichu.
@Dlouhá punčoška píše:
Až vysvitne sluníčko, bude líp.
Kdyby se Ti podařilo občas jít na procházku, bude to fajn. Čerstvý vzduch a pohyb pomáhá.
Taky teplá přikrývka, příjemná hudba, voňavý čajík a tak🙋♀️
To mas pravdu, svetlo a slunce pomaha, alespon u mne. Do prochazky se nutim, musim „si to naridit“, protoze chut mam jedine zalezt do postele a byt sama.
Letos o svatcich jsem odrekla nekolik setkani, mam z toho hruzu, i kdyz ty lidi mam rada. Ale nechci s nikym mluvit.
@Anonymní
Takže bereš antidepresiva? Těch se trochu bojím… ale jak tak koukám, asi mi nezbyde nic jiného, než zajít k nějakému lékaři. Je to hrozný. Téměř se doma vyhýbám dětem, příteli… v práci se moc nekomunikuje a to mi vyhovuje…
@METLIKA píše: @Anonymní
Takže bereš antidepresiva? Těch se trochu bojím… ale jak tak koukám, asi mi nezbyde nic jiného, než zajít k nějakému lékaři. Je to hrozný. Téměř se doma vyhýbám dětem, příteli… v práci se moc nekomunikuje a to mi vyhovuje…
Ale k AD se přidává ještě psychoterapeuticka podpora. Není dobré spoléhat jenom na prášky. ![]()
@METLIKA píše: @Anonymní
Bez nich to neslo. Takhle funguju, i ldyz ne idealne.
S muzem nemam problem komunikovat, s detmi uz nekdy jo, ale nejsou male, takze to neni tak intenzivni. Mam praci, kde delam mezi hodne lidmi a podstatou prace je komunikace, zvladam to, ale pak chci po praci jen to ticho.
Booože lidi… řešit vše antidepresivy? To si snad děláte srandu ne? Je tolik věcí, co dnes můžete dělat. Je to všechno způsobeno jen leností a přemírou podnětů okolo nás.
Tohle vážně nechápu a ještě k tomu, když už máš i děti a rodinu.
Akorát tuhle byl článek na seznamu, že lidé antidepresiva zbytečně nadužívají. Je dobré se přestat sebelitovat a začít na tom pracovat po malých krůčcích, pokud opravdu není nějaký problém. Ono totiž ta práce na sobě bolí a je jednodušší sáhnout po nějaké „pomoci“. Prostě se seber a začni žít. Jsi mladá a máš pro koho a pro co, děti můžou být tvůj hnací motor.
@Malineka píše:
Booože lidi… řešit vše antidepresivy? To si snad děláte srandu ne? Je tolik věcí, co dnes můžete dělat. Je to všechno způsobeno jen leností a přemírou podnětů okolo nás.
Akorát tuhle byl článek na seznamu, že lidé antidepresiva zbytečně nadužívají. Je dobré se přestat sebelitovat a začít na tom pracovat po malých krůčcích, pokud opravdu není nějaký problém. Ono totiž ta práce na sobě bolí a je jednodušší sáhnout po nějaké „pomoci“. Prostě se seber a začni žít. Jsi mladá a máš pro koho a pro co, děti můžou být tvůj hnací motor.
Kamarádka skončila s takovými potížemi na psychiatrii, protože dlouhodobě prehlížela, že se necítí psychicky dobře. S dětmi a partnerem. Po hodně dlouhé době se sesypala a akutní hospitalizace.
Tyto problémy bych neignorovala. Lepší je to řešit hned v začátku. Alespoň psycholog.
@Malineka píše:
Jo tak kdyz to bylo na seznamu, tak to musi byt pravda.
Pokud ma pani deprese (ne „depku“), tak ji takove to kecy fakt nepomuzou.
@jejjej Určitě s tím souhlasím, ale člověk by si nějaké braní léků měl připouštět až opravdu na konci a né sotva na začátku nějakých „problémů“, které třeba opravdu ani problémy nejsou.
Jak říkám, dnešní doba přestimuluje tolik lidí, že to nejsou schopni unést.