Nic mi nejí

čtverda
24.5.12 17:19

nic mi nejí

prosím o radu.malá má 16měsíců.do minulého týdne krásně papala,tento celý týden do ní dostanu maximálně mlíčko s kaší od hamé,sunaru, nebo jen sunar za celý den.ani polévky nechce ani zeleninu ani maso,nic.jogurty mi nikdy nejedla,je spíš na to zeleninové.pár křupek za den,jinak nic,prosím,co s tím.mám ji nutit?to je hloupost,že,ale říkám si,že sunar a mlíčko s kaší ji nemůže stačit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nevsik
24.5.12 18:08

nenuť jí to-stále nabízej a dávej normálně k jídlu (do židličky,bryndák,lžičku…) ale nenuť. jinak jí to zhnusíš a vztekne se a nenají. mladá mi takové stavy předvádí obden už 20 měsíců :roll:
dneska měla krom mlíka půl jogurtu a mini misku obědu. to se zase poddá,jen vytrvej,nedomlsávej sladkostma a pořád udržuj režim jídla. aby až vyhládne měla co zakousnout ;)
pevné nervy a odhodlání,já mám vzteka pořád s jejím jídlem :D

• Citovat
  • Upravit
čtverda
24.5.12 18:15

@nevsik takže je to všude stejný,chichi :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit
nevsik
24.5.12 18:31

úplně všude :mrgreen: znám teda pár světlých vyjímek které zbaští co jim dojde pod ruku ale to jsou opravdu světlé :D
mě vždycyky buchnou nervy,řvu tu ať si teda nežere a stejnak pak vymýšlím co jí udělám aby to snědla. a když to zblajzne tak se divím proč sem tk vzteklá když baští a v klidu to jde ;)

• Citovat
  • Upravit
čtverda
24.5.12 18:51

@nevsik @nevsik já se tu ted popadám za břicho,já se také vždy nervnu a říkám no tak nežer. a můj mi pak vynadá,chichi,a také zkouším dávat páté přes deváté.jednou to,za chvíli udělám něco jiného. a jak to sní,tak úplně stejně si říkám proč se tak nervuju,když tak hezky to spapá,chichi :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
141
24.5.12 20:46

Holky, jak u nás doma :mrgreen: ..taky se vždycky na.. ru, pak tu řvu tak teda nežer , manžel mi vynadá jak se to vyjadřuju o dětičkách milovaných. Ale místo toho, abych s tim flákla, tak běžim pro něco jinýho. To si dá a já jen chválim a zářim jak sluníčko, že mám šikovnou holčičku :potlesk: :dance: ..všude stejně :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
29.1.14 09:00

Ahoj. Můj malý, který má 8 měsíců mi nic nechce jist.. vůbec nic. Vzdy to byl jedlík, vse mu chutnalo.. ted do nej stěži dostanu 3 lžičky. At už příkrmů nebo přesnídávek.. a když mu místo toho dam mlíčko tak vypije sotva polovinu.. nikdy nebyl nějaký hodně baculaty i když jedl normálne takže kdyby mi zhubl vypadal by jako kdybych mu ani nedala najíst :-( nevím co dělat, zoubky mu myslím nerostou (ma už 4), natekle dasnicky nemá, nijak citlive myslím taky ne..
Nevím co s nim.. poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.14 09:02

@AnneettkkA vydržet… a nabízet.. není třeba po nemoci, nebo nastydlý? může být tisíc příčin. Pokud to trvá krátce, není to tak hrozné.. některá dítka jsou prostě nejedlíci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
29.1.14 09:09

Nic. Nabízet, nenutit, zkusit dát do ruky lžičku nebo nějakou pevnou potravinu, kterou se může krmit sám. Klidně to můžou být ty zoubky, nebo začínající nemoc… Může to být cokoli. Mladší syn začíná trochu jíst až teď kolem roku - a to jen jídlo do ruky, jogurt a ovocnou přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
29.1.14 09:10

@AnneettkkA vydržet, zkoušet, dávej mu věci o kterých vis, ze mu chutnají. Zuby to klidně byt můžou ač nemá žádné vnější příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
29.1.14 09:47

Hlavně se nenech dostrkat do stavu, že za ním budeš běhat s jídlem, hrát u jídla divadýlko a za snědení čehokoli nabízet odměny.. To máš lepší, když bude nějakou dobu jíst hůř, než že pak bude zlobit s jídlem půl dětství. Vydrž, srovná se to :-) V tomhle věku zkusili nejíst oba moji kluci. Jeden to vydržel den, druhý dva(nejíst vůbec nic). Když zjistili, že mě to zas až tak nebere, brzy se to spravilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EBI
29.1.14 09:55

My máme 21 měsíců a také nechceme jíst. už to začínám řešit s dr, objednala jsem z Justu nějaké vitamínky se železem, počkám ještě tři týdny a pak to budeme řešit s dětskou doktorkou.Teda pokud se to nezlepší. ted byl skoro měsíc marod a zhubnul. U vás bych to ale tipla na zoubky, i když žádné dásně nateklé nejsou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10141
29.1.14 10:08
@Agáta13 píše:
Hlavně se nenech dostrkat do stavu, že za ním budeš běhat s jídlem, hrát u jídla divadýlko a za snědení čehokoli nabízet odměny.. To máš lepší, když bude nějakou dobu jíst hůř, než že pak bude zlobit s jídlem půl dětství. Vydrž, srovná se to :-) V tomhle věku zkusili nejíst oba moji kluci. Jeden to vydržel den, druhý dva(nejíst vůbec nic). Když zjistili, že mě to zas až tak nebere, brzy se to spravilo :hug:
Tohle si můžeš dovolit do doby pokud ti dítě nezačne více hubnout :?
@AnneettkkA píše:
Ahoj. Můj malý, který má 8 měsíců mi nic nechce jist.. vůbec nic. Vzdy to byl jedlík, vse mu chutnalo.. ted do nej stěži dostanu 3 lžičky. At už příkrmů nebo přesnídávek.. a když mu místo toho dam mlíčko tak vypije sotva polovinu.. nikdy nebyl nějaký hodně baculaty i když jedl normálne takže kdyby mi zhubl vypadal by jako kdybych mu ani nedala najíst :-( nevím co dělat, zoubky mu myslím nerostou (ma už 4), natekle dasnicky nemá, nijak citlive myslím taky ne..
Nevím co s nim.. poradíte?

Můžou to být zoubky, začínající nemoc či jen období. Dásně u zoubků nemusí být nateklé a můžou ho trápit. Pokud to bude trvat krátce, nenutila bych ho.
Jestli to bude trvat delší dobu, hlavně pokud ti začne hubnout, zajdi se poradit k doktorce, vezme mu krev jestli není někde nějaký problém. Pokud aspoň trochu něco jí, zkusila bych to do něj dostat, ale ne nutit, aby se nepozvracel a nedostal k jídlu odpor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
29.1.14 17:34

@meduzza vždyť jo :-) Když mi začne hubnout víc, nebo nebude jíst dlouho, půjdu k doktorce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
5.7.15 09:52

Ahoj.
Koukam, ze resim co ostatni :-D
Mam temer 16ti mesicniho. Jeste pred 10ti dny jedl krasne. Uz vic nez tyden neji. A to opravdu neji nic. Pije jen mliko. Jakmile se priblizim se lzici dostane takovy amok, ze malem spadne ze zidle. nechce krmit, nechce jist sam. Ani neochutna. Kdyz mu nasilim nacpu jidlo do pusy, plive, krici, kope me… Zuby mu nerostou. Ma trochu rymu (posledni 2 dny) ale to nebude tim. Uz jsem zoufala, v utery jdeme k dr, mam pocit, ze zhubnul.
Nemate radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko