2,5měsíční mimčo špatně jí, co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2,5 měsíční mimčo špatně jí, co s tím?
Dobrý den,
má dcerka je zhruba měsíc na UM, zkoušely jsme Bebu, Nutrilon, Bebilon a nakonec jí nejlíp sedl Sunar, jenže… Podle toho, kolik jí je, by měla vypít 150 ml, ale ona mi vypije nejvíc 110 ml a ani ne po 2 hodinách řve hlady. Nemůžu s ní pořádně nikam vyrazit. Vůbec si nevím rady, aby mi vypila tolik, kolik má.
Podotýkám, že ani u ostatních UM nevypila víc. Máte někdo stejný problém nebo nějakou radu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
děti nejsou podle tabulek ![]()
mě syn taky jedl do nějakých pěti měsíců přes den po dvou hodinách, když má hlad, tak dostane. A ven vyraž, horká voda do termosky, studená do láhve, mlíko do pytlíčku a jde se ![]()
- Citovat
- Upravit
Ve 2 měsících 150 ? Na tos přišla kde, moje malá bude mít dva roky a nikdy vic než těch 150 nevypila. Ve dvou měsících pila tak 90ku, co 2-3 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik váží? Prospívá dobře?
Obecně se počítá, že by miminko mělo vypít 120-150 ml na kilo své váhy. Řekla bych, že ty hodnoty jsou jen orientační. Každé miminko je jiné. Nemůžou srovnávat děti, které mají 3 kila a ty, které ve stejné době mají ty kila 4, každé má jiné potřeby.
Můj syn v půl roce vypije na noc víc mlíčka, než o půl roku starší syn mé kamarádky. Prostě každý má jiné potřeby…
EDIT: Podle mé doktorky prý i bohatě stačí 100 ml na kilo váhy. Vezmi si vodu do termosky, vyraž ven a na sluníčku příjdeš na jiné myšlenky.
Příspěvek upraven 23.05.12 v 10:48
- Citovat
- Upravit
No, jestli tě to utěší, já mám holčičku podobného věku..my teda dáváme i mé mléko, ale je ho málo, takže převládá UM. Prďolka vypije někdy 100, někdy 120, někdy 90. Mně to málo nepřipadá, pokud přibývá. Nabírá ti na váze? Jo, a krmíme cca po 3 hod., v noci po 5 nebo 6. A když chceš někam vyrazit, tak si sebou vezmi termosku s vodou, odměřenou dávku UM a pak už ji můžeš nakrmit téměř kdekoli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, krm jí zkrátka těma jejíma menšíma dávkama po 2h
Ne každý se umí „našťouchnout“, aby vydržel 3h. Mě ten 2h rytmus přijde pro tak malé mimino přirozenější.
A že nemůžete ven? Na UM?
Já bych ještě chápala, že někdo třeba neumí nakojit jinak než v leže, ale s UM je přeci člověk totálně svobodný, UM do dávkovače, horkou vodu do termosky, studenou do flašky a už můžete být v tahu… Nikdy se nemusíš svlíkat, tahat kozu, namícháš jen správně teplou vodu z flašky a termosky, přidáš mlíko, protřepat a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám je 7 měsíců a vypijem nejvíc 120. Taky nejdem podle tabulky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
Kolik váží? Prospívá dobře?
Obecně se počítá, že by miminko mělo vypít 120-150 ml na kilo své váhy.
Příspěvek upraven 23.05.12 v 10:48 [/citaceTohle opravím: Je to 30 ml na kilo své váhy. Tzn. 3 kg dítě má vypít cca 90 ml, 5kg dítě cca 150 ml. Jsou to ale hodnoty orientační…jak už tady bylo zmíněno, každé dítě je jiné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAk znova (před tím se to blbě přepsalo):
Tohle opravím: Je to 30 ml na kilo své váhy. Tzn. 3 kg dítě má vypít cca 90 ml, 5kg dítě cca 150 ml. Jsou to ale hodnoty orientační…jak už tady bylo zmíněno, každé dítě je jiné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřiď se tabulkami, jak už tady ostatní maminky psaly, každémiminko je úplně jiné. A nevím, proč bys nemohla nikam jít, vždyt s miminkem na UM se nemusíš nikde vysvlékat, hledat klidný koutek, ať vás při kojení nic neruší atp. Existuje spousta vymožeností (termosky, dávkovač na mléko), tak proč je nevyužít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hellokitty28 píše:
Když se dcera narodila, měla 3,75kg, nyní má 5,6kg.
No tak to by vycházelo 160 ml na dávku. Což mi ale přijde na 2,5 měsíční mimčo hodně. Taky je důležitý počet krmení za den. Takže klidně může pít tu 110ml, jen častěji.
Vůbec bych se tím netrápila, prospívá ti hezky (vím o čem mluvím, naše malá má na 8 měsících jen 7 kg, takže jsme si počítání dávek jídla užili až až. A přesto, že jí málo, tak je to nejspokojenější miminko pod sluncem
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můj půlroční klučina taky nevypije víc, než nějakou stovku (většinou ho kojím, ale občas mu šupnu i UM…)
a jak píšou holky, proč bys nemohla ven?? termosku přece kočárek uveze ![]()
já si ani s kojením moc násilí nedělám, vyhodím kozu, kdy malej potřebuje, pokud to zrovna není uprostřed náměstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá mi taky dříve nevypila kolik měla. Taky jsme krmili po 2 hodinách. Neboj, ono se to ustálí. Jak píše Mar_tanka vem si sebou termosku a v klidu jí nakrm venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janik101 píše:
TAk znova (před tím se to blbě přepsalo):Tohle opravím: Je to 30 ml na kilo své váhy. Tzn. 3 kg dítě má vypít cca 90 ml, 5kg dítě cca 150 ml. Jsou to ale hodnoty orientační…jak už tady bylo zmíněno, každé dítě je jiné…
Já myslela dávku na jeden celý den. Rozhodně ne jako jednu dávku mléka.
- Citovat
- Upravit