Nic nevypije

225
4.1.06 13:58

Nic nevypije

Ahoj maminy,uz som raz mala na vas dotaz ako naucit syna pit z flasky.Skusala som vsetky mozne rady co mi boli poskytnute ale stale nic.Nakonec sme prestali syna nutit z flasky pit lebo ako ste radili mozno ,ze este fakt na flasku nedozrel.Teraz uz bude mat coskoro 8mesiacov a tak sme mu zas skusili dat do flasky cajik,UM no zas neuspesne.Vobec nic nechce pit a za:,–(ne vsetko odmieta a jedine co pije je len materske mlieko.Uz zacal papat zeleninku,ovocie a sklenicky Hipp a preto si myslim,ze uz by mal aj cajik pit.Bojim sa,ze ked nic nepije ci mu len moje mlieko staci.Ci ma dost tekutin.Mate niekto podobne skusenosi,ze 8mes.mimco nevedelo pit z flasky.Ako ste to riesili vy a kedy vase deticky zacali pit(myslim iba tie co flasku najprv odmmietali)?Uz som z toho trosku zufala lebo chcem prejst na UM ale pokial odmieta flasku neviem kedy sa nam to podari.Este som zabudla napisat,ze aj dudlik(siditko)za:,–(ne nedudluje.Dakujem za kazdu radu a napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
464
4.1.06 14:04

Ahoj, jsme na tom prakticky stejně, moje malá je teď 9m. Bohužel, stále jsme na tom stejně - nepije prakticky nic jiného než MM. Flaška nehrozí, občas si lokne 1 lok z hrníčku s pítkem. Ještě se sem tam uvolí na pár lžiček čaje, ale tím jsme skončili. Taky chci přejít na UM, ale nevím jak. Soucítím s tebou. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
4.1.06 14:12

Ahoj Ziza,ja som myslela,ze to asi len moj syn je maly motacik a nevie pit z flasky :lol: starsia dcera vobec takto nevyvadzala.Cajik pila od mesiaca a dudlovala uz v porodnice.Cize sme na tom rovnako :( Hmmm a to som si fandila,ze ked zacne pit UM pojdem na par hodin pracovat.Snad nam niekto poradi nejaky funtu ako na nich :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
4.1.06 14:16

Ahoj holky,

my taky dlouho nic nepili, začala jsem aktivně v 6. měsících spolu se zaváděním příkrmů a ono pořád nic. Plně vás obě chápu, zažívala jsem podobné pocity. Ale doktorka mi říkala, že má asi dost tekutin z MM - to nezjistím, protože nevím, kolik u kojení vypije :o Časem jsem nahradila cumel na flašce pítkem, což už nám pak pít šlo (taky jsme z falšky nikdy neuměli), ale Lukášek čaj okamžitě plival, bral to jako velkou zábavu. Pak ale začal pít, postupně zvyšoval dávky a teď vypije hrnek čaje za den +- . Takže holky, chce to čas a trénovat. Teď už moc nekojím, takže možná fakt má pocit žízně a předtím mu stačily jen ty tekutiny z kojení.
Nevzdávejte to, trénujte, někdo taky zkouší víc druhů flašek. My měli avent a teď používáme Tomee tippee, posílám odkaz, ať vidíte, jak vypadá. Neteče, je super, fakt ho využíváme na 100%.

Mnoho úspěchů při pití přejí Dáša a Lukášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
4.1.06 14:16

Ahoj,

mojí Aničce bylo včera 8 měsíců, příkrmy papá v poledne a odpoledne (100 - 150 g), ale pít chce jen MM. Nevadí mi to, kojí se totiž 5× denně a 4× v noci, takže tekutin má podle mě dost. Podle chytrých knih je nutné tekutiny dávat až od 10. měsíce.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
4.1.06 14:17

Ahoj Monicku,
mně Šimon taky nechtěl pít z flašky, tak jsem mu kolem 7 měsíce dávala kojeneckou vodu do hrnečku s pítkem. Musela jsem mu v pítku trochu zvětšit dírku, takže z nekapajícího se stal kapající, ale Šimon začal postupně více pít. Dneska už kromě kojení vypije poměrně hodně vody i čaje, takže pořád přebaluju :roll:
Doporučuju zkusit ten hrneček s vodou, pořád nabízet, však on se chytí :)
UM mi nepije dodnes, s tím už jsem se nějak smířila, Sunar jsem dala kamarádce, Hamilon taky, ještě mám doma Bebu, tu asi vypiju sama :wink:
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
4.1.06 14:22

Ještě mě napadá, občas, když Lukášek vidí pít mě nebo manžela z hrnu, manžela spíš minerálku z flašky :D , tak chce taky, tak mu trochu čaje dám do hrnečku a on nás napodobuje :D
Zkuste to, jen opatrně, když pije s manželem, tak občas musím převlíkat. Ale to někdy i hrnečku, když ho popadne „plivací pití“ a on dulí a dulí a všechen čaj končí na bodynu :?

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.1.06 14:24

Zdá se mi, jako bych Tvůj příspěvek psala já.
Naše nyní už 21měsíční dcera taky nepije nic moc. Kdo má děti „pijany“, těžko pochopí, o čem je řeč, ale já jsem občas upadala až do depresí, právě kvůli nepití.
Ale popořadě. Naše dcera byla plně kojená přesně do věku 6 měsíců. Jsem tak trochu puntičkář, tak jsem toto doporučení chtěla dodržet přesně. :) Během tohoto plného kojení nedostávala nikdy nic jiného k pití, i když jsme zkoušeli, bude-li pít z flašky, ale ani náhodou. Dudlíka taky nikdy nechtěla, prostě to „gumové cumladlo“ jí nikdy nepřirostlo k srdíčku.
Po zavedení různých příkrmů jsme to taky nijak nelámali, byla stále dost často kojená, takže dle našeho názoru měla dostatek tekutin. Její nepití čehokoliv jiného než MM mě začalo znepokojovat až tak kolem 9.měsíce, kdy už jsem si říkala, že to asi není úplně v pořádku. Vyzkoušeli jsme snad 20 různých hrníčků. Kapajících, nekapajících, s různými náústky, různé obsahy (vodu, čaje slazené i neslazené, ředěné ovocné šťávy, prostě všechno). Kolem roka začala trošinku pít (vysrkala z hrníčku asi 20 ml bylinkového neslazeného čaje za den). Postupně se to začalo malinko zvyšovat, když vypila asi 100 ml čaje, byla jsem štěstím bez sebe. Pak jsem se rozhodla snížit počet kojení a to by v tom byl čert, aby se nerozpila! :wink: Kolem 18 měsíců jsem omezila kojení na ráno, po obědě, večer a v noci. Pomalu začala pít zase trochu víc, dnes vypije tak v rozmezí 440 - 550 ml čaje za den. Stále jí nejvíc chutná neslazený bylinkový čaj, střídáme několik druhů. Vím, že to s jejím pitím pořád není nijak slavné, tak se snažím to řešit polévkami k obědu ( to sní až 400 ml), ovocem (miluje šťavnaté pomeranče), jogurty (někdy sní i 300 ml na posezení) a stále dostává MM (ráno, večer, 1× v noci).
Doslova závidím těm, jejichž děti sosají jak o život a naprosto nechápu, když jim dokonce někdy v pití brání (nepij tolik, budeš moc čurat) 8O
No, trošku jsem se rozepsala, tak Tě nakonec chci uklidnit, že pokud dostává dost MM, určitě mu to stačí a časem se určitě rozpije.
Lendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
4.1.06 15:30

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.1.06 16:01

Ahoj Monicku,
ja mam uplne ten stejny problem, dudlika a flasku mala nechce ani za boha, zatim ji nedavam caj, nic, teda ze lzicky to jednou zvladla - caj na prdiky, nebo ze strikacky, ale flasku a dudlika proste na milost nevezme, cumla to chvili v puse a pak to plive… zatim to moc neresim, ale az budu prikrmovat i vecer kasicku, tak bych rada z flasky a jsem zvedava, jak ji to naucim…

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky