Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
muzete me poradit, cim perete fleky od ovoce, uz ,ame tolik flicku:))
dekuji hezky den
Ahojky,
ted jsem neco podobneho resila, ale byly to flicky od mixu mleko+zeleninova presnidavka. Nevypralo se to v pracce ani na 60 stupnu, takze jsem to zkusila preprat rucne mnutim o sebe detskym mydlem Johnsons (to bylo nahodou po ruce) a k memu velikemu udivu jsem vyprala i stary flek, ktery jsme zdedili na tricku po predchozim miminku. Zrejme pomaha (alespon u upletu) fyzicky vlakna od sebe pranim vic oddelit a dostane se z nich i zaprana spina. Pracka je na ne asi moc jemna. Doufam, ze tak pujde dolu i ovoce, ale mozna bych to hned po nehode namocila.
Marki
No…já bych řekla,že se to prostě nevypere…bohužel
Pokud jsi teda zkusila různé prostředky na skvrny a nic…hrůzné jsou fleky od mrkve, natožpak pomeranč nebo mandarinka…ble. Nejlepší je SAVO (přímo na flíček), to je 100%, ale to se dá použít jen na bílé prádlo. Jinak peru bez úspěchu a chodíme flekatí… ![]()
Ahojky.
Jo,v jedné diskuzi jsem četla o Kronstaru,sprej před praním. Zkusila jsem to,nic se nevypralo,ba co hůř, malej se mi osypal,snažila jsem se dát o jedno máchání navíc a přesto,to tam nějak potvora podráždilo kůžičku. Raději už budeme flekatí než zase nové pupínky a nedej aby se mu přihodilo něco horšího. Nějak se mi nezdařilo přihlásit. Pa věrka přezdívka veverka + míša 8 m.
Já používám žlučové mýdlo na skvrny. Dá se běžně koupit v drogerii.Nejdřív potřu flíčky mýdlem a předeperu v ruce a pak to dám do pračky a vyperu s ostatním prádlem.Třeba ti to pomůže i na skvrny od ovoce.Petra
Ahojda maminy, taky muzu doporucit zlucove mydlo. Pusti s tim i to, co jsem ostatnimi pripravky nevyprala. Od skvrn od ovoce, caje, po „bile puncochace“ ze skolky
Stoji asi 45korun ale vyplati se. A taky to neni zadna drasticka chemie. Ale da se zit i s flekama ![]()
Ahojky,
tak žlučové mýdlo mi funguje na vše kromě mrkve
![]()
Když se jedná o zásah mrkví, jediná možnost (alespoň co jsem zatím zjistila) je okamžitě namočit, namydlit a skvrna je pryč… Jinak zatím drží ![]()
Ahoj.
Ja doporucuju prat v Arielu. Asi do 8.mesice veku Anie jsem prala v Lovele a ta nevyprala fakt nic. A ted - pohoda!!! I mrkev, boruvky, fakt vsechno. No, mozna zalezi i na vode (ja jsem z Prahy a vodu mame pomerne mekkou). Radeji machat vickrat a prat v kvalitnejsim prasku (i kdyz agresivnejsim) nez Lovelu!!!
Jo a v minulosti na tohle tema uz diskuse probehla…
Hromix
Mne Lovela prisla vhodna tak akorat na miminkovske veci pro kojene nebo mlekove deti, pac ty kdyz si ubliknou tak maji maximalne nazloutly flek. Na prikrmovane deti Lovela neni - skrvny nepusti. Ja peru v detskem Arielu Kids a detskem Silanu Sensitive a skvrny jakz takz pousti. Pokud je naka urputna tak ji pred pranim poleju nakym pripravkem na skvrny, ktery bohuzel nevim jak se jmenuje nebo pridam k prasku trochu Vanishe.
Nevim co to je zlucove mydlo, ale neni to to klasicke mydlo s jelenem? jinak si taky dost chvalim Lanza mydlo, hned s nim namydlit flek a vetsinou mi s nim vsechno pustilo.