Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Kamaradka me poprosila o radu. Zijeme v cizine, ona je tehotna a potrebovala by vedet, jestli si muze vzit cesky paralen. Na letacku je napsano, ze pry neni vhodny pro deti, ale nic o tehotenstvi.
Poradite je? Je bezpecny pro tehulky?
Diky moc za radu!!
Já velkou část těhotenství ležela v nemocnici a tam mi ho dali, když na mě lezla chřipka. „Kolegyni“, taky těhuli, na pokoji dali Ibalgin na krční páteř.
Ahojky,
tak Paralen v těhotenství je jeden z mála léků, které se můžou. Ale nic se nesmí přehánět, myslim že tak 2 max 3 za den. A Ibalginu se raději vyvarovat, ten se nesmí ani v těhotenství, ani při kojení…jen když je nejhůř…tak jednu tabletu! Raději 200mg!
Takže Paralen bez obav!!!
Zrovna dnes v TV v pořadu Sama doma jedna odbornice říkala, že v těhotenství se Paralen může, samozřejmě nepřekračovat doporučené denní dávky.
Nila
Kačenko..
z Virtuální porodnice dr.Koucký psal,že se může denně do 8 tablet.
Takže může…
Pro všechny kdo si potřebují ověřit možnost užívání léku v těhu mám adresu http://www.safebryo.cz/ , kde si přečtete víc, ale není to tak zcela přehledné. Ibalignse může jednorázově v I a II trimestru ovšem zcela vyloučen je v III trimestru. Tak at je to k užitku papap