Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj…
Už nevím, co se sebou.Jsem kadeřnice na půl úvazku, abych měla čas na děti. Po covidu mi ubylo hodně lidí a mám hodně volna. Ale mě se nic nechce dělat. Včera jsem proseděla dopoledne u televize a internetu. Všude v bytě je práce až nad hlavu, ale ja se nemůžu dokopat.
Mám to dost podobně. Vzala jsem si 3 dny volna s tím, kolik udělám práce. Neudělala jsem vůbec nic. Strašný. Lemra líná.
@Anonymní píše:
Mám to dost podobně. Vzala jsem si 3 dny volna s tím, kolik udělám práce. Neudělala jsem vůbec nic. Strašný. Lemra líná.
Já vůbec nevím, jak se nakopnout. Nejhorší, že to trvá už několik měsíců. ![]()
Stanovuj si malé cíle na každý den a pak v klidu odpočívej. Ono si tělo řekne, když se mu nechce. S dětmi je každý den spousta činností, které se udělat musí.
Mně se doma taky nic nechce
Dřív mě to bavilo, udržovat domácnost uklizeno. Ale jak jsme se byly dlouho doma, takže mi to jedno. A vlastně už si říkám, že to nemá smysl.
Tak se snažím donutit aspoň 15min denně něco uklidit.
Když mám takové stavy, tak si píšu „to do“ list, kde si napíšu činnosti co musím ten den udělat. Třeba dneska: Navařit, vysát podlahy, vyprat prádlo.
Na všechno ostatní se třeba vyprdnu ale ty tři věci ten den MUSÍM udělat. A tak pak jedu každý den, dokud mě ty stavy nepřejdou. Během týdne je ten byt furt čistý, věci vyprané, uklizené a pod. Nějaký sem tam bordel s hračkama mě moc netankuje ![]()
Jednou jsem tak každý den umyla jedno okno
Protože jsem fakt neměla na to se crcat s celým barákem najednou.
Režim, to je jediné, co pomáhá mě. Taky vědomí, že když se dokopu a i přes odpor tu nechutnou koupelnu konečně vydrbu, budu pak mít ze sebe super pocit a s klidem si můžu hodit nohy na stůl u seroše ![]()
@Anonymní píše:
Já vůbec nevím, jak se nakopnout. Nejhorší, že to trvá už několik měsíců.
Podívej se na výměnu manželek
to vždycky nakopne mě, když jsem líná. Pak vidím ten jejich čurbes a úplně mě svědí ruce jak musím něco dělat.
@LilyJane tak vaření a praní je činnost, kterou teda dělám denně. Syn nechodí na obědy tak vařím a prádla haldy, tak to taky denně. A většinou denně i nacpu myčku. Ale prostě to okolo. Prach, zamést, všude se něco válí, vydrbat koupelnu, tři měsíce se chystám přebrat skříně a vyřadit malé oblečení… ![]()
@Anonymní píše:
@LilyJane tak vaření a praní je činnost, kterou teda dělám denně. Syn nechodí na obědy tak vařím a prádla haldy, tak to taky denně. A většinou denně i nacpu myčku. Ale prostě to okolo. Prach, zamést, všude se něco válí, vydrbat koupelnu, tři měsíce se chystám přebrat skříně a vyřadit malé oblečení…
Tak si zkus určit jeden den, kdy to uděláš. Třeba si řekni, že v pátek vytřídíš to malé oblečení a rovnou obměníš šatník, páč už začíná být zima a letní hadry se moc neosvědčí. A pak si dej za odměnu nějaký seriál. A pak si urči, že v neděli vydrbeš koupelnu.
Další den utřeš prach. Další den zameteš/vysaješ. Prostě si to roztřídit. Každý den něco a všechno je hotovo ![]()
@Anonymní píše:
@LilyJane tak vaření a praní je činnost, kterou teda dělám denně. Syn nechodí na obědy tak vařím a prádla haldy, tak to taky denně. A většinou denně i nacpu myčku. Ale prostě to okolo. Prach, zamést, všude se něco válí, vydrbat koupelnu, tři měsíce se chystám přebrat skříně a vyřadit malé oblečení…
tak s oblečením je to jednoduché. Teď už se stejně vytahuje zimní, tak to udělěj v jednom. Já to jednou dělalala na etapy. Vyházela jsem věci ze škříně, rozdělila na hromádky - tričky, kalhoty… A pak každý den přebrala jednu hromadu
Oblečení po dětech osobně vyřazuji průběžně. Hned, jak vidím, že něco už je ťip ťop, vyperu a šoupnu do tašky na dně skříně. Když je plná, dávám kamarádce nebo do Klokánku. Stejně tak průběžně doplňuji nové kousky. Takhle mě to „bolí“ nejméně
Horší je to s mou skříní ![]()
@unuděná píše:
Oblečení po dětech osobně vyřazuji průběžně. Hned, jak vidím, že něco už je ťip ťop, vyperu a šoupnu do tašky na dně skříně. Když je plná, dávám kamarádce nebo do Klokánku. Stejně tak průběžně doplňuji nové kousky. Takhle mě to „bolí“ nejméněHorší je to s mou skříní
To je dobrý tip na to třídění. Zkusím zavést, já vždy zase soupnu zpět do skříně jen to pak furt předáváme. A ještě mám problém že hromadim oblečení malé. Holce je 7 a já mám krabice od mimina. Dát nemám komu, musím zkusit ten klokánek nebo darovat.
Ahoj…
Jsem kadeřnice na půl úvazku, abych měla čas na děti. Po covidu mi ubylo hodně lidí a mám hodně volna. Ale mě se nic nechce dělat. Včera jsem proseděla dopoledne u televize a internetu. Všude v bytě je práce až nad hlavu, ale ja se nemůžu dokopat. 
Už nevím, co se sebou.