Ničím se psychicky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.11.22 05:51

Ničím se psychicky

Dělám asi měsíc v Domově pro seniory a pořád se zaučuji tím myslím že vše neumím dokonale a během dne udělám spoustu chyb.. občas mám problém třeba přebalit silnější a nebo až moc hubené lidi tím myslím že mám strach že jim ublížím protože s nimi neumím pořádně manipulovat a tak dále… teď je třeba 6h ráno a za hodinu mám být v práci a opět mám myšlenky typu co když to podělám a kolegyně budou naštvaný (tím pádem mě budou pomlouvat) a budu prodělávat práci.. hodně kolegyň na mě řve že po měsíci bych už měla umět dokonale přebalovat a že je to dost ubohé že mi to pořád nejde.. přiznávám že občas jak jsem nervózní tak delám úplně zbytečný chyby a že bych to už měla umět ale já se vždy tak vystresuji a vydeptám že mi to nemyslí a prostě dělám hovadiny.. kéžbych vše už uměla a hlavně kéžbych se furt neničila psychicky.. nejhorší je že vždycky už den předtím přemýšlím nad prací jak to bude na prd a bůh ví co a zničím si ten den volna. Práci změnit nechci protože mě to baví a opravdu se snažím.. jen jsem prostě tele. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4937
6.11.22 06:13

Jsi tam teprve měsíc a na zaučení potřebuješ svůj čas. Důležité je, že tě práce baví. Nenech si kolegyněmi práci znechutit. Za měsíc už budeš se zkušenostmi zase dál. :kytka: Lidé, které práce baví, o to víc na tvé pozici jsou velice potřeba. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.11.22 06:24

Kolegyne jsou zapskle vyhorele slepice a takove nemaji v dome pro seniory co delat!!
Zamer se na ty lidi, o ktere se staras. NE na kolegyne. Mluv s nimi, vysvetli jim, ze se zaucujes, ze to musis jeste natrenovat, ptej se jich, jak se citi, jestli jim je to takto pohodlne, jestli je neco netlaci, jestli potrebuji jeste neco upravit, posunout… Mluv s nimi, bud mila.

Vuci kolegynim se nauc ohradit. Zacala bych slovy „nekricte na me!“ nebo „tak mi to reknete normalne!“ nebo „jestli na me budete rvat, tak se tady na to cely vykaslu a nebude vas mit kdo stridat pres dovolenou“.
Normalne se jich vecne zeptej, co presne jsi udelala spatne, jestli by ti to jeste neukazaly, chovej se mile, normalne, nepanikar.
Ano, jsou starsi, zkusenejsi, jsou tam dele, ale to je neopravnuje k tomu byt na tebe hnusne a presne takhle se vuci nim musis vymezit.
Pokud si nechas vse libit a budes mekka, budou se po tobe vozit, i kdybys byla pak uz sebesikovnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16964
6.11.22 06:26

Mas muj obdiv, ze ses na tuhle praci dala..Mam jedinou radu, kterou asi nepotrebujes ani..ver mi, ze kdyz budes hodna na starousky a treba s nimi budes mluvit o tom, proc si nervozni, ulevi se ti - proste v tu chvili kasli na kolegyne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
6.11.22 06:30

Jestli se kolegyně takhle chovají, není to vůči nové pracovnici fér. Člověk, který je v práci měsíc, nemůže podávat takové výkony jako roky zaběhnutá síla. Těžko se zlepší pracovní výkon u lidí, nad nimiž někdo stojí a říká k m, děláš pomalu, neděláš to dobře. To znejistí každého nového. Mě by to hodně vadilo a snad i úplně odradilo. Ale přebalování je snad jedna složka z těch všech úkonů. Můžete být na klienty milá, krmit je, povídat si s nimi, ochotně jim něco donést, vyvětrat jim, umýt je…můžete toho udělat pro ně hodně. Je taky možné, že Vás klienti mají už radši teď, lidi poznají, kdo svou práci dělá rád, a kolegyně se zato po Vás schválně vozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20826
6.11.22 07:29

V tomto oboru je obecně nedostatek lidí a proto mě fascinuje přístup tvých kolegyň, které té chtějí vystipat. Ale asi jim nedochází, že pak budou dělat u tvou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8304
6.11.22 07:42

Vůbec se tím netrap. Jsi tam měsíc, teprve se všechno učíš, na začátku každý dělá chyby. Uvidíš, že další měsíc těch chyb bude mnohem méně a budeš se cítit jistější :palec: na kolegyně kašli, ony se taky musely všechno učit a pochybuju, že vše uměly dokonale hned v první den nástupu. Soustřeď se na sebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.11.22 08:04

Dělala jsem v domově p s rok, v přímé obslužné péči.
Napiš mi sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
6.11.22 08:46
@Anonymní píše:
Dělám asi měsíc v Domově pro seniory a pořád se zaučuji tím myslím že vše neumím dokonale a během dne udělám spoustu chyb.. občas mám problém třeba přebalit silnější a nebo až moc hubené lidi tím myslím že mám strach že jim ublížím protože s nimi neumím pořádně manipulovat a tak dále… teď je třeba 6h ráno a za hodinu mám být v práci a opět mám myšlenky typu co když to podělám a kolegyně budou naštvaný (tím pádem mě budou pomlouvat) a budu prodělávat práci.. hodně kolegyň na mě řve že po měsíci bych už měla umět dokonale přebalovat a že je to dost ubohé že mi to pořád nejde.. přiznávám že občas jak jsem nervózní tak delám úplně zbytečný chyby a že bych to už měla umět ale já se vždy tak vystresuji a vydeptám že mi to nemyslí a prostě dělám hovadiny.. kéžbych vše už uměla a hlavně kéžbych se furt neničila psychicky.. nejhorší je že vždycky už den předtím přemýšlím nad prací jak to bude na prd a bůh ví co a zničím si ten den volna. Práci změnit nechci protože mě to baví a opravdu se snažím.. jen jsem prostě tele. :roll:

Jsou to krávy, panebože, navic hloupe, kdyz se jim na to vykašleš, tak budou mit vic prace 8o

Nikdy nepochopim, co lidi pudi si delat ze života a času v praci peklo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.11.22 08:49

@FlorenceF Jenkins jsou to krávy a jiné nebudou. Tyhle kolektivy bývají peklo na zemi.
Proč si to neudělat normální, když si můžeme že života udělat peklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.11.22 10:02
@Cenarius píše:
V tomto oboru je obecně nedostatek lidí a proto mě fascinuje přístup tvých kolegyň, které té chtějí vystipat. Ale asi jim nedochází, že pak budou dělat u tvou práci.

Zaroven je to casto obor, kde se se zlou potaze kazdy, kdo to dela poctive. Protoze pak jsou najednou videt vsechny, co to flakaji.

Znama kdyz nastoupila na urad, taky ji bylo naznaceno, at sakra zvolni.

Tohle je potreba si umet ustat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7519
6.11.22 17:48

Obdivuju všechny, co tu práci zvládají.
Drž se. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek