Nikdo mi nevěří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3459
21.8.22 22:16
@Anonymní píše:
Hezky večer všem.
Před rokem jsem začala běhat. Abych si vycistila hlavu. Musím přiznat, ze jako dítě jsem dělala atletiku a chodila do sportovní třídy. Pak jsem po maturitě hoooodne (40kg) pribrala. Teď mám vse dole. Ziju normálně. Mám přítele. Postarám se. Pracuji v IT, takže práce fyzicky nenáročná.
Přihlásila jsem se na maraton. Půlmaraton jsem absolvovala loni. Příklad dnes: Uklidim doma, uvarim, pak si jdu zabehat 15-20 km v trailu, kopecky, bahno a tak. A pak udelam večeři a nic mi není.
Myslela jsem si, ze na to mám. V květnu jsem běžela VltavaRun, za víkend jsem naspala asi tak 3 hodiny a ubehla 35km. A v pohodě. Jenže na mě většina, které to řeknu, kouká přes prsty. Ze jsem magor, ze si ničím tělo, že to nechápou, ze mám radši čas investovat lépe. Je mi to lito. Zajímá me proto názor širšího spektra, než jen rodiny a známých kolem me. Díky moc.
Anonymně, nebot je to pro me citlivé. Děkuji :kytka:

Jestli jsi uběhla Vltavarun, a běháš to co píšeš a cítíš se dobře, tak nevidím důvod proč bys nemohla maraton zkusit. Jsi dobrá, že to vše zvládáš. Fyzičku máš určitě výbornou a maraton je dost o psychice a tu máš taky, dle popisu, v pohodě. Tak se nenechej odradit. Kdyby měli blízcí strach, zajdi třeba na nějaké základní lékařské vyšetření. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.8.22 22:21

A tebe běhání těší? Protože jestli ano, tak proč řešíš názory gaučových povalečů, co umírají při dobíhání autobusu? Ber si k srdci jen názory těch lidí, ke kterým by sis šla pro radu. Ostatní tě zajímat nemusejí.

Pokud máš strach a respekt, zajdi si na prohlídku k Dr a zeptej se na zátěžové EKG - bicyklovou ergometrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lejla105
21.8.22 22:24

Co to je zas dnes za temata? dalsi tema obdobneho razu… https://www.emimino.cz/…usta-472969/ … to je zas nejake vikendove tema od adminu? co jako chces slyset? poplacani po ramenou, taky chodim behat, taky ubehnu kolik chci a to jsem samozivitelka s malyma detma (25km davam 1× tydne, 40 km na inline 2-3× tydne) a v zivote by me nenapadlo zakladat takto trapne diskuse… a vis proc? protoze to delam pro sebe a nazor okoli me pramalo zajima a pokud nejsi copywriter, ten maraton nedas, protoze ten je hlavne o hlave…

• Citovat
  • Upravit
4164
21.8.22 22:28

Je celkem nepodstatné, že ti nikdo nevěří, důležité je, aby sis věřila ty, a to můžeš, natrénováno máš.
Já ti - v dobrém - závidím, běhala bych, až bych brečela, ale po kovidu mi to už nejde.
Držím palce, kdy tě to čeká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
21.8.22 22:29

Mam za sebou spoustu maratonu (bezeckych i lyzarskych, nejake triatlony). Pred prvnim mym zavodem si taky lidi tukali na celo. A pokud si netukali, tak se vetsinou ukazalo, ze si mysli, ze zeny maji maraton kratsi :mrgreen:. Jestli mas natrenovano - to vis nejlepe sama. Jen natrenovani na maraton teda moc nesouvisi s tim, ze zvladnes spousta veci, aniz by ses poradne vyspala :think:. Beham rada, pri behu si nejlepe odpocinu, taky pracuju hlavou. Reci ostatnich me nikdy nezajimaly, max jsem se zamyslela nad pripominkami partaku, kteri uz meli nejaky ten maraton za sebou - vetsinou radili dobre.

Příspěvek upraven 21.08.22 v 22:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.8.22 22:30

Ono jde taky o to, jak moc to dopadá na rodinu a okolí. Některým lidem jejich koníček vymaže vše ostatní, soustředí se jen na to a každy hovor stáčí k tomu, čím aktuálně žijí. Což je pro ostatní zúčastněné solidní opruz.

A logicky z toho pak po čase nejsou zrovna odvareni.

Tak to třeba s ostatními moc neřešit a jinak si jet svoje. A k tomu maratonu - no tak maximálně nedobehnes ne? Nedělala bych si z toho těžkou hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
21.8.22 22:30

Tak ono to může být třeba i malinko jinak. Když se na to člověk podívá z více úhlů pohledu:

1. zastávám názor, že žádný extrém v jakémkoliv lidském konání (a to i sportu) nepřináší nic dobrého
  1. je to ale čistě a jen tvoje věc, co děláš, pokud nikomu nevadíš, neubližuješ, nic nezanedbáváš, mělo by být každému prd do toho, jestli denně běháš 5 kilometrů nebo 25, nebo ležíš na gauči
  1. se vrátím obloukem k bodu 1. Pokud se z vášně stane posedlost a tu posedlost pak okolí tak nějak ráda a často prezentuješ (i to založení diskuze trochu bez pointy tomu napovídá, že ty kilometry asi ráda prezentuješ, ale nechci ti křivdit), může to být zkrátka jen jejich obrana.

Nevím přesně, co znamená „nikdo mi nevěří“, nechápu, co ti kdo nevěří… Že uběhneš maraton? Tak jim to nevykládej a až ho uběhneš, uvěří ti. Ale jestli mluvíš od rána do večera o běhání plus co všechno k tomu zvládáš, nedivím se, že už to lidi kolem moc nebaví a pak dávají najevo nějaký despekt a reagují třeba vymlouváním té aktivity, i když ta sama o sobě je úplně v pohodě a neškodná… Takže bych si dala pozor na to, jak často a jakým způsobem ten koníček prezentuji.

Samozřejmě je to jen úhel pohledu, který by mě možná nenapadl, nemít kamarádku, která se před 3 lety zbláznila do určitého sportu (nebudu konkrétní), stala se z toho posedlost, kdy v podstatě prudí okolí, velice nepříjemně staví její koníček nad aktivity ostatních a chvílemi to je hrozná otrava. Už jí to naštěstí opouští…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.8.22 22:46

Do kecu ostatnich ti nic neni, na druhou stranu - naspat za vikend 3 hodiny a ubehnout 35 km - tak ANO, opravdu si huntujes zdravi.
Nic se nema prehanet.
Mas za sebou aspon sportovni prohlidku?
Kolik ti je?
Aby ti tu stopku necekane nevystavilo vlastni telo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.8.22 22:49

Já ti věřím že jsi to uběhla nebo na co se ptáš?

• Citovat
  • Upravit
26569
21.8.22 22:50

Ja moc nechapu, co je tady za problem. Co ti jako neveri? Popisujes tak nejak muj normalni den, ale mne se tedy nestalo, ze by mi nikdo neveril. :nevim: Co jako? No tak beham dalkovy traily, na tom neni nic k nevereni. Nebo jako, ze nedas maraton? :think:

JInak pokud te to bavi, doma ti to nikdo nevytyka, tak snad neres, co na to ostatni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
21.8.22 22:52
@Lucie_Sx píše:
Do kecu ostatnich ti nic neni, na druhou stranu - naspat za vikend 3 hodiny a ubehnout 35 km - tak ANO, opravdu si huntujes zdravi.
Nic se nema prehanet.
Mas za sebou aspon sportovni prohlidku?
Kolik ti je?
Aby ti tu stopku necekane nevystavilo vlastni telo.

Tak ja svuj prvni ultra odbehla po ctyrech hodinach. Jinak to neslo, jela jsem od deti brzo rano. Jednorazove nevyspani neni zadna hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
21.8.22 22:53

Já ti fandím :palec:
Jsi skvělá, chtěla bych mít tvou vůli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lejla105
21.8.22 22:57
@Lenka_Hal píše:
Tak ja svuj prvni ultra odbehla po ctyrech hodinach. Jinak to neslo, jela jsem od deti brzo rano. Jednorazove nevyspani neni zadna hruza.

pro lidi, co behaji, tak zadna traga, co… osobne si myslim, ze je to vycucane z prstu, je to uplne stejne napsane, jako tema o te tloustce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1046
21.8.22 23:10

Je mi to ukradeny asi tak, jako tobe to, ze ja dneska drepakovala po dlouhy dobe u telky. A presne tak by to podle me melo byt ukradeny i ostatnim. Delas to pro sebe nebo pro ostatni? A kdyz uz me ma neco na ostatnich zajimat, tak co budes treba zitra varit? Dej mi ispiraci… :) pro me fakt zajimavejsi, nez kde a jak behas nebo nespis :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.22 23:28

Dělej, co tě činí šťastnou a co tě naplňuje. Na názory jiných lidí se neohlížej. Oni nejsou ty a jejich život není tvůj život. Tak se moc nezadýchej na maratonu a zvedni ruce ve vítězném gestu, až budeš probíhat páskou na konci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze