Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A reknes mu, ze se ti uprimne nechce? Jestli nemluvis narovinu, tak si jen muze myslet, ze jsi unudena sucharka. Zaklad je komunikace a kompromisy..
Podle mne bys to hlavně měla manželovi říct. Prostě a jednoduše, že nechceš pořádat oslavu proto, že tvoji povedení přátelé se na tebe vybodli, v tobě to pořád je a nemáš prostě na oslavu náladu… Jak má on vědět, jak se cítíš, když mu to neřekneš.
Zároveň si myslím, že tím ublíženým postojem k věci si odřezáváš cestu k přátelům novým… Ber ty staré prostě… jen jako známé. Evidentně to přátelé nejsou! Přátelé totiž takovéhle věci nedělají!
Kdybys to manželovi řekla a vyrazili jste například ven s přáteli jeho… tak je docela možné, že se budeš cítit rozhodně líp, než kdyby ses doma litovala a možná se jeho přátelé stanou i tvými přáteli…
![]()
Já sem mu včera říkala jestli je to nutný pořádat oslavu že bych to chtěla oslavit jinak, ale nedostali jsme se k tomu ani jak bych to chtěla já oslavit, prostě ne u něj neexistuje když něco chce, já jeho kamarády znám a mam ráda snad jen dva kteří mluví na rovinu a nechovají se jako svi… on taky moc ukázkový kamarády nemá ale přechází to asi z toho ohledu aby nějaký měl, občas mu řeknu že se mi nelíbí jak ho využívaj a pomlouvaj ale dostanu spíše já, a já to nemam řešit a podobně…nevim jak na něj jinak jít a jak mu to říct ale přemýšlela sem že mu řeknu buďto silvestr nebo oslava, obojí nechci se stejnýma lidma
@Anonymní píše:
Já sem mu včera říkala jestli je to nutný pořádat oslavu že bych to chtěla oslavit jinak, ale nedostali jsme se k tomu ani jak bych to chtěla já oslavit, prostě ne u něj neexistuje když něco chce, já jeho kamarády znám a mam ráda snad jen dva kteří mluví na rovinu a nechovají se jako svi… on taky moc ukázkový kamarády nemá ale přechází to asi z toho ohledu aby nějaký měl, občas mu řeknu že se mi nelíbí jak ho využívaj a pomlouvaj ale dostanu spíše já, a já to nemam řešit a podobně…nevim jak na něj jinak jít a jak mu to říct ale přemýšlela sem že mu řeknu buďto silvestr nebo oslava, obojí nechci se stejnýma lidma
Takže problém je spíše někde jinde, než v minulosti.
U mě je to v minulosti a u manžela je to že u něj neexistuje ne
@Anonymní píše:
Stalo se vám to někdy? já si přišla jako úplná nicka v tu chvíli, je to už několik let ale každou svojí narozeninou oslavu na to vzpomenu, měla jsem kulatiny a dělali jsme oslavu no a nikdo z mých přátel nepřišel, šli spolu pít do města(což mi potom jedna kamarádka vyprávěla) no tak sem si snědla kus dortu a s brekem šla spát, nicméně mě to trápí teď protože manžel chce oslavit moje narozeniny ve velkým kruhu a já mu tohle říct nechci, připadam si divně má hodně přátel a já nemam nikohodocela mi to vzalo a letos se mi nic pořádat nechce, nerada něco slavím, omlouvám se za anonymitu
Tu špatnou zkušenost hoď za hlavu
Oslavu neslav.
Jestli je to pro tebe nepříjemné mu říct, že ti na oslavu nikdo nepřišel, tak to nezmiňuj. Argument, že je ti slavení narozenin a svátků s cizími lidmi nebo známými nepříjemný, by měl stačit ![]()
@Anonymní píše:
Promin, ale vy máte tedy zvláštní „kamarády“ a „přátele“
Aby mě nikdo nepřišel na mojí oslavu a raději šli všichni společně popíjet někam do hospody
Asi bych takové lidi nenazývala kamarády ![]()
Taky už je kamarády nenazývám, kdysi se mi hrozně líbil i jeden kluk z té party a chtěla jsem s nim chodit a ze začátku dobrý, pak jsme spolu i něco měli no a na silvestra mi řekl že mě nechce že nejsem pořádně vzdělaná a že spolu můžem jen spát jako kamarádi s výhodama a pak vlastně nastali narozeniny a dopadlo to jak to dopadlo takže se nevídam s nikým, když někoho z nich potkam tak dělají jací jsou velký kamarádi..je to děsný zrovna dneska mam hodně velkou depku, sem pořád doma a manžel má každej pátek nějakej večírek, přijdu si jak služka uvařim, vyperu, vyžehlim a uklidim a sedim a čekam až se vrátí domů takže dneska sem na něj naštvaná už dost, sám se doma o nic nepostará