Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím maminky. Zajímá mě, kolik dárků a a v jaké cenové relaci pořizujete dětem? a Jde mi o rodiny kde je víc dětí. My máme 4 děti, nejmenší je miminko, takže za rok bude hůř
.Něco to prostě stojí. Nekupujem desítky dárků, ale každý aby měl pár kvalitních hraček(ne tamani),knížky, oblečení, třeba i nějakou drogerii a maličkosti. Jak jste na tom vy? Na kolik vás vyjdou dárky pro děti a kolik jich zhruba máte? Resp, kolik hraček pro každé dítko? Letos jsem si totiž řekla že každému koupím tak 3-4 hračky a ted když nad tím přemýšlím, tak mě chvilkama hlodá svědomí, ani nevím proč(každému jsem splnila přání, co chtěl, dostane).
@Crystal87 dodržujem to, aby se každému splnily minimálně 3 věci z dopisu, který píšou.. víc nic.. cenovou hladinu nějak neudržujem, spí koukáme na to, jestli nechtějí kravinu za moc peněz.. mrněni dáme jen pár hraček ![]()
3-4 hračky jsou ok, tak třeba ještě dají něco ostatní? pro tolik dětí kupovat více než 4 hračky mi přijde náročné
Moja starsia si objednala pyzamo, puncosky a prsten, tak obe dostanu po pyzamku, puncoskach a po prstienku od tamana. Pretoze ta dvojrocna dala baletne predstavenie a odvtedy knuci ze kedy pojdeme zase do divadla na balet, dostanu kazda trblietkove ‚divadelne‘ puncosky. Starsia este sadu natelnikov, ma neuveritelnu spotrebu
V mojich oblubenych domacich potrebach som trafila na vypredaj kafehrnkov za 10 korun, tak este kazda dostane, minuly mesiac rozbili hadam styri, ale uz si konecne obe pamataju ze crepy ‚robia krv‘ a ze to boli.
No a z tych ‚neuzitocnych‘ po skicaku za dvacku, krabicke voskoviek za devat korun a obe dohromady spolocensku hru za stovku z levnych knih.
Vyzera toho nezriadene vela, ale hodne veci by som kupovala tak ci tak, a ‚zbytocnym vyhadzovanim‘ su nakoniec len tie trblietave silonky ![]()
Vždy cca 3-5 balíčků pro každého. Víc mi přijde zbytečné. Snažíme se aspoň jednu praktickou věc a aspoň jednu vyloženě hračku.
Mame tri deti a darky kupujeme drahe, kvalitni, ale kazdemu tak dva tri, vic ne. Bohate jim to staci, na vic darku nema naladu ani ten nejstarsi petilety, zaseknou se stejne u prvniho, druheho, a radosti je az na pudu
![]()
4 hračky nedostanou ani naše děti a to jsou jenom dvě.
Jeden „velký“ vytoužený dárek, pár menších a hotovo.
Mají teda ještě balíček u příbuzných pod stromkama (ještě 5 balíčků).
Tam „rozprostírám“ věci třeba z dopisu pro ježíška…
U nás 2-3 hračky maximálně (z toho jedna je dražší, např. lego). Za těch necelých 11 let při 9 letech je u nás hraček tolik, že bychom mohli otevřít hračkářství
Přání plníme, výčitky nemáme ![]()
Z vlastní zkušenosti vím, že i ty nejstarší chytne většinou jedna věc, se kterou „se uklidí“ a budou si s ní hrát ![]()
Mimino dostane dva dárky jen tak symbolicky. Pětiletá a dvouletá dostávají dárky dohromady, něco je dvakrát. Vychází to cca 7 dárečků na každou. Nejstarší dostane 6 dárků a asi vyjde levněji než ty mladší, ale ta zase bude mít ještě jedny Vánoce u svojí maminky
Cenově nevím, musela bych to spočítat
Já mám děti dvě a taky to nepřeháním, letos teda budem spojený s babičkou takže toho bude víc najednou ale třeba starší letos dostane aktovku, panenku co si přeje, knížku a modelínu a něco na sebe, hotovo. Mladší podobně. jen tam má ještě kolo odrážedlo po starší ségře.
myslím že to není o počtu dětí. Loni toho měli ještě míň a aprádně to pobrali a v klidu vše rozbalili, jinak je to už pak nebaví.
Letos dáváme 3 hračky - 1 dražší a 2 drobnosti + knížky. Lego dáme všem dohromady ať nejsou hádky při hraní - baví to všechny, už i ta 9 měsíční s oblibou žužlá Duplo ![]()
Loni jsme to přehnali, protože s dárky od příbuzných to bylo fakt moc. Ne, že by děti neměly radost
Letos jsem si taky dala velké omezení, až se toho bojím, jak to přijmou.
Tri deti, kazdy dostane jeden hlavni darek a dva mensi, z toho bude asi jedna knizka a druhy takova ta mala sada dupla.
Popravde receno mam pocit, ze kdyby dostali k te knizce a par kostkam jeste bublifuk, tak by si niak vyrazne nestezovaly ![]()
Dáváme 2-3 kvalitní věci, které si děti přejí (mimino letos teda dostane jen jednu hračku, aby mělo něco pod stromkem - nemá z toho rozum) a pak ještě nějaké užitečné dárky (např. trenýrky). A tohle je za mě, za manžela i za babičku, která je na Vánoce s námi. Víc věcí nemá smysl-nevyhráli by si s tím.
@fragola píše:
U nás 2-3 hračky maximálně (z toho jedna je dražší, např. lego). Za těch necelých 11 let při 9 letech je u nás hraček tolik, že bychom mohli otevřít hračkářstvíPřání plníme, výčitky nemáme
Z vlastní zkušenosti vím, že i ty nejstarší chytne většinou jedna věc, se kterou „se uklidí“ a budou si s ní hrát
U nás je to podobně. Zbytek obstarají ostatní. Jinak nám se vždycky pod stromkem sejdou rovnou všechny dárky, takže jich tam máme dost (i kdybychom nedali žádný, bude jich tam hodně
)