Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, zajímá mě, jestli to mate někdo taky takhle.
Mám šesti týdenní berušku a dělá mi problém ji někomu půjčit byť jen pochovat. Natož když se cítí dotčeně, že jim malou nechci půjčit do kočárku ven. Nevadí mi snad jen moje mamka a její sestra, ty mi hodně pomáhají. Jinak babičky, tety, přítelova rodina a tak dále nepřichází v úvahu.
Vím, že samozřejmě malá má právo na celou rodinu, nechci ji nikomu brát, jen mi to prostě tak nějak nejde přes srdce.
Máte to někdo taky tak, že vám vadí, když se vašeho drobečka dotýká kromě vás a manžela ještě někdo jiný, nebo jsem blázen? Děkuji za všechny odpovědi
Tak jsi jeste v sestinedeli, ono se to utrepe. nam v porodnici spis rikali, at to v sestinedli neprehanime s navstevama a pujcovanim deti. netreba byt ve skleniku, ale zas neni treba dat dite „kolovat“ ![]()
ja to teda mela naopak, v sestinedeli jsem byla spis ve stresu, kdyz jsem mimino nemela komu delsi dobu predat
za to ted jsem nervni, kdyz jsem hodinu z domu… ![]()
Mám roční a taky jsem ji ještě nikomu nepůjčila. V dohledné době to ani neplánuju. Proč? Nemám důvod, zvládám ji sama s manželem ![]()
Myslím, že to tak má hodně mamin…taky miminka nepůjčuju
Tak max pochovat pod mým dozorem.Ale já je mám zpočátku skoro nonstop u prsu, tak nějaký kočárkování nikdo ani nenavrhl
Časem to přejde, až malá povyroste, už se o ni nebudeš tak bát a třeba si tu hodinku ráda odpočineš ![]()
Nejsi blázen, vždyť ti teprve končí šestinedělí a hormony dělají svoje. A já to měla stejně, nejsem příznivec toho, aby se malé miminko tahalo jak kočka. Rodina si samozřejmě pochovala, ale tak nějak s rozumem. Kočárek jsem si vozila nejraději sama, to se ani nikdo nějak přehnaně nehrnul, prarodiče jsou pracující…
@PHV To, že Ti vadí, že si ji někdo chová, je trošku mimo. To, že ji nechceš nechat zatím vozit, vcelku cápu. Ono až se Ti uklidní hormony a dítě přestane být slaďouš, tak pak budeš ráda, když si ho někdo vezme.
Jen pozor, aby jsi teď nepřestřelila a až u pomoc budeš potřebovat, tak aby někdo vozit chtěl.
Ahoj, máš na to právo, ale být přítelem nebo jeho rodinou, jsem uražená. Buď půjčuj malou všem zodpovědným z nejbližší rodiny, nebo ji nepůjčuj nikomu. Myslím, že tenhle stav je dočasný a časem se všechno srovná.
@PHV píše:
Dobrý den, zajímá mě, jestli to mate někdo taky takhle.
Mám šesti týdenní berušku a dělá mi problém ji někomu půjčit byť jen pochovat. Natož když se cítí dotčeně, že jim malou nechci půjčit do kočárku ven. Nevadí mi snad jen moje mamka a její sestra, ty mi hodně pomáhají. Jinak babičky, tety, přítelova rodina a tak dále nepřichází v úvahu.
Vím, že samozřejmě malá má právo na celou rodinu, nechci ji nikomu brát, jen mi to prostě tak nějak nejde přes srdce.
Máte to někdo taky tak, že vám vadí, když se vašeho drobečka dotýká kromě vás a manžela ještě někdo jiný, nebo jsem blázen? Děkuji za všechny odpovědi
Měla jsem to stejně. Hlavně s provorozeným. Ale když už jsem dala povozit, tak jsem dělila rovným dílem mezi mou matku a manželovu matku. Pokud nemáš problém se svou mamkou a sestrou, pak bys měla stejnou měrou dopřát užít si miminka i druhé straně.
@PHV nemám to tak. Ale jako takhle malé mimčo si u nás nikdo nepůjčoval
ale jako čim starší, tím víc uvítáš, když si ho nachvíli někdo vezme ![]()
@Tableta píše:
Mám roční a taky jsem ji ještě nikomu nepůjčila. V dohledné době to ani neplánuju. Proč? Nemám důvod, zvládám ji sama s manželem
Tady přece vůbec nejde o to, že bys to nezvládala. Dítě je společenský typ, uvádíš ho do života, a i ono potřebuje kontakty druhých. Pak s ní uděláš závisláka na sobě a těchto dětí je mi upřimně líto. Dítě není majetek.
Hlasuju pro blázna, ale ještě jsi v šestinedělí. Myslím, že za pár týdnů se to upraví ![]()
Docela ti rozumím
Máš první dítě a zatím jsi na něj hodně fixovaná. Není na tom nic špatnýho. Taky jsem byla nervózní, když se babička vrátila z procházky o 15 minut později (venku krásně a mimino spalo, babičce bylo líto ho budit). Časem se to určitě srovná a pak budeš jetě ráda, když si dítě bude chtít někdo vzít
![]()
Nejsi blázen, známá to tak taky měla, za dva tři měsíce už ji to přešlo ![]()
Je to normální ![]()
@PHV taky to tak mám a to už mám 3 děti, tak nějak cítím, že miminko patří ke mě a manželovi a nerada dávám z ruky. Ono se to utřepe, neboj. Vozit kočárkem někým z rodiny nechávám až později. Důvodem je taky to, že jsem všechny kojila a miminka nevydržela dlouho spát a nechtěla jsem, aby s nimi někde jezdili se řvoucími, takže až byli schopni spát v kočárku tak 1,5 hodiny, tak mohli jet ![]()
Větší dítka už nemám problém dát na pochování, později na pohlídání (to až nejsou závislé jen na kojení) a tak od 1,5 roku mi nevadí ani když někde přespí beze mě ![]()