Nikotinové sáčky a děti

Anonymní
29.9.25 08:00

Nikotinové sáčky a děti

Zdravím. Prosím anonymně.
Náš syn 12 let včera přišel z venku a bylo mu špatně a bolela ho hlava. Po delším naléhání přiznal, že mu jeden kluk nabídl nikotinový sáček. Jsem z toho úplně na prášky. Synovi jsem to vysvětlila a řekla, že s tím klukem ven prostě chodit nebude. Jenže jsem z toho úplně vyklepaná. Co teď? Informovat jeho rodiče? Školu? Mám strach, že se to bude opakovat :,( asi jsem to nečekala tak brzy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
29.9.25 08:11

Ja bych rekla, ze decka si musi lecos vyzkoušet. Synovi bylo zle, to je asi největší trest. Prober to s ním, ale asi nebude mit chuť si to zopakovat ne? Se školou bych to neřešila, ty těžko uhlídají co dělají děti ve volném čase :nevim: možná bych to probrala s temi rodiči, pokud je nejak znáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35909
29.9.25 08:19

Školu to nezajímá, bylo to ve volném čase. Pouč syna o škodlivosti atd když mu z toho bylo špatně tak se nejspíš poučil sám dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
29.9.25 08:29

A vy jste se synem do teď o drogách a kouření nemluvili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
29.9.25 08:33
@Anonymní píše: Více

Co má škola společného s tímto???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
29.9.25 08:35

Driv by v podobnem veku nejspis zkusil cigaretu :nevim: Dobre, ze mu bylo zle, to ho snad vytrestalo dost. Rodicum toho kamarada bych to rekla - treba bude kamarad na syna pak nastvany a o to spis se spolu nebudou bavit :think: Navic nikotinove sacky osobne fakt nesnasim, jsou silne a vznika na nich silna zavislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
29.9.25 08:54

Nedělala bych z toho aféru, prostě to kluci zkusili. Ta nevolnost je nejlepší zkušenost, lepší než tisíc vysvětlování. My jsme si taky v podobném věku kupovali kusovky a chodili tajně kouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.25 08:58
@Limi123 píše: Více

Samozrejme, že mluvili. Ale nemůžu ho držet doma na řetězu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.25 08:59
@MartinL45 píše: Více

Třeba že by to mohl kluk roznášet ve škole? Minimálně může kontaktovat rodiče a na kluka si dát pozor.

• Citovat
  • Upravit
8507
29.9.25 09:29

Já se jen ptám… Tak zase dobrý, že to přiznal. Asi by bylo dobré znovu probrat, že teď k takovým situacím docházet prostě bude a na něm je, jestli do toho spadne, nebo ne. Ptala bych se, proč to chtěl zkusit. Rodičům bych také dala vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
29.9.25 10:28

Je to normalni vek na experimenty :nevim: Pouc hlavne svoje dite, pokud ho ta nevolnost neodradila dostatecne. Ve skole nevim, jestli mas zkusenost, jak se k těmto věcem staví…pokud se to neděje na půdě skoly, klidne od toho můžou dat ruce pryč, ale nasi mívají diskuse o různých rizikových věcech, tak by to klidne mohli zařadit. Nicmene bych si trochu dávala bacha na to, abys treba ze situace, kdy dite potáhlo 2 pytlíky nekde doma a rozdělilo se s kamarádem neudělala aféru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
29.9.25 10:40

a ty víš, že to roznáší po škole? nevíš, syn to dostal venku. Spíš se zaměř na své dítě a prevenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
29.9.25 10:41

To je naivní…skola nebude resit, co deti dělají ve volném case a kontaktovat kvuli tomu rodice :nevim:
Navíc to cele stavíš tak, ze jen to druhé dite je spatne…tvoje dite si to vzalo a vyzkoušela, nikdo mu to nenacpal do krku nasilim :nevim: Víš, co mu kdekdo bude nabízet? Ja jsem možná jeste stará skola „otlucena“ sídlištěm, kde nektere deti kourily od 6 let, takze tohle by me vubec nezaskocilo :nevim: Ja si treba nevzala nikdy, moji brachove vim, ze oba vyzkoušeli…ale meli jsme z domova natlucene do hlavy, ze je to hnus, ani jeden z nas se nechytl. Zaklad je, aby syn vedel, co to je za hnus.

Příspěvek upraven 29.09.25 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
29.9.25 10:42

Uklidni se a chovej se tak, aby ti příště ještě něco řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.25 10:50
@Okta píše: Více

Jojo, příště ho pochválim a koupím mu další. Fakt díky za radu :potlesk: :potlesk: tebe to nikdy nepotká snad, abys to nemusela řešit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi