Přepsal si známku

Anonymní
28.9.25 21:50

Přepsal si známku

Holky, jsem z toho trochu rozpačitá, proto anonym.
Mám dítě v první třídě, takže ve škole ani ne měsíc. Objrktivně ho hodnotím jako zlobivého (spíš teda tam, kde si to může dovolit :mrgreen: ), ale šikovného. Do školy nešel nijak extra napřed, ale zvládal vše, co by dítě před nástupem do školy mělo zvládat a zatím nosí samé jedničky.
Jeden den jsem mu takhle projížděla sešity a koukám, že má nějakou zvláštní hvězdičku u jedničky :lol: na jednu stranu mi to přijde vtipné, ale ono to moc sranda není, falšování známek je vážná věc a může končit i dvojkou z chování. No a celkově mi jde o ty možné následky, kam by to mohlo vést..
Dostala jsem z něj, že paní učitelka to viděla, vynadala mu, ale adi to nijak dál řešit nechce, když mi ani nic nenapsala.
Dítěti jsem to vysvětlila, slíbil že už to neudělá, ale bojím se, že se hned zkraje blbě zapsal.
Mám to nějak dál řešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13895
28.9.25 21:53

Ne, myslím, že je to prkotina. Takhle čerstvý prvňáček zřejmě ještě nevnímá, že známky jsou „tak“ důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66574
28.9.25 22:05

Když to učitelka neřeší, tak s tím nic nedělej. Musí se naučit, že je to známka a nesmí s tím nic dělat. Prvnaci si ty známky někdy obsahují, kreslí si k tomu srdíčka, kytičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
28.9.25 22:15
@Anonymní píše: Více

Prkotina, až to bude důležité, tak to škola bude mít v nějakém evidenčním systému, typu Bakaláři a s falšováním bude konec.

• Citovat
  • Upravit
Císařovnamama
28.9.25 22:15

Buď v klidu, nic se neděje a v první třídě se to neřeší. Naše dcera si už i sama napsala jedničku 😂 a ne jednou. Prý nechce mi jen samolepky. Jsou to děti a prkotiny.

• Citovat
  • Upravit
69142
29.9.25 00:36

Paní učitelka to řeší v pohodě - dítěti vysvětlit, že takhle ne, ale aféru z toho nedělá. Dítěti bych to znovu připomněla, zdůraznila, že ty i učitelka to beztak poznáte, a opět z toho aféru nedělala. Je to prvňák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23201
29.9.25 06:46

My tohle taky řešili v první třídě. Dcera dostala 2 a její kamarádka 1, dceru to mrzelo a tak kamarádka vzala sešit a přepsala na 1 :lol:
Doma jsem to samozřejmě zjistila, pořešila s dcerou, dala vědět i té kamarádky mamce a poslala na WhatsApp paní učitelce.
Dcera měla velký strach, co paní učitelka druhý den, ale vše se to v klidu a rozumně dětem vysvětlilo, paní učitelku to i pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
29.9.25 07:11

Já jsem v první třídě podepsala maminku.. chyběla mi tam písmenka…byla jsem malá a nic jsem o škole nevěděla… Ty děti se musí napřed naučit být školákem. Dobrá učitelka pochopí… 🥸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32202
29.9.25 07:22

Hvezdicku z minusu (1* misto 1-) si muj expert taky jednou udelal. Pocitam, ze to dite vylozene laka. Tak jsme si vysvetlili, ze je to podvod, a dal uz nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10114
29.9.25 07:32

Některé děti zkusí. Mají dětské vnímání. Myslí si, že vše projde, nikdo si nevšimne. Ale všimne. Vždy dětem opakuji (mám krapet starší třídy), jak je krásně od tabule vidět, že někomu ujíždí oči, když se píše třeba test. Stejně znovu zkusí. Na tvém místě bych maximálně doma navedla výchovnou debatu. Víc bych neřešila. Učitelka si s dítětem vyjasnila. Víc řešit nechce. Nezasahovala bych ji do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12469
29.9.25 07:49

Toho jeste bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
29.9.25 09:19

Bože já podobne věci také dělala. I treba vygumovaní poznámky. A mam VŚ s červeným diplomem a moje morálka je snad v normálních mezích.
Pani učitelka i ty jste udělaly správně: vyhubovat, vysvětlit proč je to špatně a nechat být. Jsou to ještě bobíci hloupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19259
29.9.25 10:46

Kolik omluvenek jsem si napsala a podepsala… Prtata jsou tam sotva mesic. Vysvetlili jste si to a tim bych to uzavrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1868
29.9.25 12:50

Ukazuje to spíše to že dítě je posedlé známkami, že na to je u vás v rodině kladen velký důraz.

My u neteře od první třídy jedeme v režimu že žádná známka není špatná, a ti lidi co hlásají samé jedničky tomu nerozumí, na vyšším stupni jsme ji už jasně vysvětlili že prostě takoví lidi jsou hloupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19259
29.9.25 12:53
@HornyHippo píše: Více

8o vazne si myslis, ze sotva odrostly skolkacek je zmanipulovany posedlosti rodicu :lol: chtel taklky jvezdicku, tak si ji domaloval a jeste nevi, ze se to nedela. Maminka ted vysvetli a zivot frci dal. to jsou ty zkusenosti co prtata ve skole ziskavaji postupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí