Nitě do overlocku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nitě do overlocku
Ženy, silně uvažuji o koupi overlocku. Když už ho budu objednávat, koupila bych rovnou i nitě. Nikdy jsem na něm nešila, nemám žádnou zkušenost. Používáte pouze základní barvy nití (třeba bílá, černá), nebo barvu nitě volíte stejnou jako má látka? Dívala jsem se na ceny, nitě nejsou 2× nejlevnější, tak ať nekupuju zbytečně něco, co stejně ani vlastně nejde vidět. A kupujete jen ty velké špulky? Ty malé asi ani nemá cenu kupovat vzhledem ke spotřebě nitě, že? Jestli se tam vůbec dají dát ![]()
Díky moc za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já se snažím aby mi niť aspoň trochu ladila, takže mám v konách doma základní řadu barev. Naštěstí mi stroj bere v pohodě Hardy, tak ty nitě byly levnější. Někdo dává do barvy jen levou jehlu, ta občas prosvítá někdo jede černá, bílá. To je jen na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám černé, bílé, šedé a světle béžové, z těch vyberu nejméně rušivé a případně do levé jehly navléknu barevnou, na domácí šití mi to zatím stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky. Taky si myslím, že mít od každé barvy něco je luxus. Kde nitě kupujte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám teda barev víc, ale šiju hodně. Velké kóny mám asi v pěti barvách, které nejčastěji šiju a pak mám malé 1000m. Podle mně pokud budeš šít jen pro vás, tak pořid kóny třeba bílé a tmavé (nebo růžové, prostě co budeš nejčastěji šít) a pak stačí 1000m. Nitě nakupuji ve velkoobchodě. Nejlevnější jsou Hard a pak Aspo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FikuLenka Nite je lepsi vyzkouset na konkretnim overlocku, abys nevyhodila penize. Levne nite (nekdy i nelevne) se trhaji a neusijes nic. Nektere delaji po vyprani zmolky a sev pak neni tak hezky, tak spis nesetrit na nitich. Mam nekolik barev, kupuji naviny 1000m/40,– Belfil S, Saba C a obcas i Aspo 100m/8,–, kdyz chci opravdu ladit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit