Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky, chci se zeptat. Před měsícem jsem si zavedla tělísko DANA, vše proběhlo v pořádku nyní jsem měla menstruaci přesně podle doktorky, delší a silnější. Teď mám konec menstruace ale zničeho nic jsem si nahmatala v pochvě drátek z tělíska. Bojím se zda se něco nestalo, chtěla jsem jít ke své gyn, ale bohužel má dovolenou. Bolesti žádné nemám, jen možná teď trošku nepříjemný pocit… drátek mi doktorka trošku zastřihla, a říkala kdyby překážel manželovi ještě že trošku zastřihne. Manželovi nic nepřekáželo a až teď jsme ho pouhým prstem cítily.
Je to v pořádku, mám to stejně, pokud to nevadí manželovi není třeba řešit. Je to právě pro lepší manipulaci s tělískem, pokud by bylo třeba.
Může to být normální. My jsme před lety kvůli manželovi trochu zastřihovali - a to není černoch
. Ten drátek tam je z principu, a má zásadní podíl na tom, že se případně oplodněné vajíčko nemůže uhnízdit, což je podstata fungování této AK. Bez něj by to nefungovalo.
Ten drátek je tam proto, aby se za to pak tělísko vyndalo ven. Pokud to partnerovi nevadí (a já bych mu o tom ani neříkala), tak neřešit, jinak se dá zkrátit
@Dupkaa píše:
Ahojte maminky, chci se zeptat. Před měsícem jsem si zavedla tělísko DANA, vše proběhlo v pořádku nyní jsem měla menstruaci přesně podle doktorky, delší a silnější. Teď mám konec menstruace ale zničeho nic jsem si nahmatala v pochvě drátek z tělíska. Bojím se zda se něco nestalo, chtěla jsem jít ke své gyn, ale bohužel má dovolenou. Bolesti žádné nemám, jen možná teď trošku nepříjemný pocit… drátek mi doktorka trošku zastřihla, a říkala kdyby překážel manželovi ještě že trošku zastřihne. Manželovi nic nepřekáželo a až teď jsme ho pouhým prstem cítily.
ja tam taky pouhym prstem dratek citim.. pokud neobtezuje, tak nevadi:)
@Oldotter píše:
Může to být normální. My jsme před lety kvůli manželovi trochu zastřihovali - a to není černoch. Ten drátek tam je z principu, a má zásadní podíl na tom, že se případně oplodněné vajíčko nemůže uhnízdit, což je podstata fungování této AK. Bez něj by to nefungovalo.
dratek tam je jen proto, aby se telisko dalo vytahnout, kde se ti v pochve hnizdi vajicko, simte? ![]()
Děkuju holky za info, příští týden bych měla jít na kontrolu tak jsem zvědavá a doufám, že to bude vše ok
![]()
@Oldotter píše:
Ten drátek tam je z principu, a má zásadní podíl na tom, že se případně oplodněné vajíčko nemůže uhnízdit, což je podstata fungování této AK. Bez něj by to nefungovalo.