Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám už třetí Mirenu a bez problémů.
Jak se vždy vyměnil kus za kus, tak fungovala bez problémů dál.
Leda že by změnili „složení“ přijde mi divné že by se ti najednou z mireny udělalo bl.be když ti to fungovalo do teď. Ale zřejmě to tak bude, protože to co popisujes je vše vlivem hormonů…já mám Levosert, a doufám že za pár let po výměně bude stejne tak dobrej ![]()
Nejdřív si zajdi k praktikovi a nech si udělat vyšetření. Štítná žláza, ledviny, játra. Třeba je ten pes zakopaný někde jinde…
@mackA159 no právě - kdybych měla první, řeknu hned, že je tím. Jenže tím, že jsem s první neměla špatné zkušenosti, mi to příjde divné.
Leda že by to byla pro mě zrovna špatná šarže nebo tak něco
a nebo jsem zestárla a začala na mě působit jinak
![]()
@Anonymní píše:
@mackA159 no právě - kdybych měla první, řeknu hned, že je tím. Jenže tím, že jsem s první neměla špatné zkušenosti, mi to příjde divné.
Leda že by to byla pro mě zrovna špatná šarže nebo tak něcoa nebo jsem zestárla a začala na mě působit jinak
![]()
A co na to gynekolog? ![]()
@Anonymní píše:
Nene, je mi píše: Více
Tak to jsem starší než ty a tu třetí Mirenu mám teď necelých 2,5 roku a bez problémů ![]()
Prosím má to někdo podobně?
Před 4 měsíci mi byla zavedena Mirena kvůli silnému krvácení, pro zmírnění menstruací.
Ke zmírnění sice došlo, ale menstruaci mám o to delší- až 11 dní…
.
Děkuji
Holky, kdo máte Mirenu, nemáte někdo zkušenosti s tím, že by Vám způsobovala nadměrný růst ochlupení? Mám ji 2 roky, začali mi na krku pod bradou růst „vousy“ a je jich čím dál tím víc, už celé kolo, je to šílené a nechutné a nevím, jestli to nedělá Mirena, v příbalovém letáku o tom zmínka je ![]()
Ahoj, mela jsem 3 roky nehormonalni tesliko. Posledniho pul roku jsem lehce krvacela i 20 dni z mesice. Slo ven, jeden cyklus a dobre, menstruace strasne slaba, spis jako vetsi spineni. Nasazena Mirena. 4 dny super nekrvacela jsem a pak jsem postupne zacala spinit/krvacet (trva to uz 3 dny a zesiluje to). Omlouvam se za popis, ale je to krvavy hlen, pri velke mam misu celou cervenou, jinak to tolik netece. Hodne mi to pripomina stav s nehormonalnim teliskem. Jdu k dr., zeptam se, ale nema nekdo zkusenost? Bojim se, ze jsem vyhodila 7000,– z okna a bude zas porad krvacet.
Dobrý den. Mně pan primář po zavedení několikrát opakoval, že Mirena má tři měsíce než si s tělem „sedne“, že můžu menstruovat kdykoliv a jakkoliv. Tak uvidíte. Věřte, že si to sedne.
@zlabard píše:
Dobrý den. Mně pan primář po zavedení několikrát opakoval, že Mirena má tři měsíce než si s tělem „sedne“, že můžu menstruovat kdykoliv a jakkoliv. Tak uvidíte. Věřte, že si to sedne.
Ja si ji musela nechat vyndat. Pritel pri prsteni s ni hnul jinam, strasne to bolelo, krvaceni, gynekolozka koukala jak se to povedlo
no nemohu ji mit. Tyto aktivity mame radi. Takze telisko ne.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s antikoncepčním tělískem Mirena. První Mirenu jsem měla 5 let a všechno bylo naprosto v pořádku. Po zavedení (výměně) druhé začaly problémy - za dva roky od výměny jsem přibrala 25 kg, jsem neustále podrážděná, unavená, mám stavy úzkosti, jsem bez zájmu o cokoliv. V létě mi dost otékají nohy. Je možné, že by se to opravdu mohlo týkat té výměny?
Vzdávat se mi ho moc nechce, protože je to mnohem pohodlnější, ale na druhou stranu mi vše ukazuje chybu v něm.
Máte někdo stejnou nebo podobnou zkušenost? Děkuji