Nízká váha kojence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Co prestat dokrmovat tim UM (davat treba jen rano a vecer) a zavest i pecivo, kvalitni sunku, syr, testoviny, ryzi atd.
do ovoce pridat trochu jahlove kase, do jogurtu pridat ovoce a kousek zdrave susenky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje B má 6,91 a 72cm
A jí
7 - 230ml UM
10 - 200g jogurt
12:30 - 220 - 250g masozel
16 - 200g ovoce
18:30 - 230ml kaše
(Pro srovnání A má 9,54kg a 78cm a jí jen o malinko víc)
Takže bych zahodila stres a užívala si mimča co už za chvíli nebude mimčem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chybí mi tam sacharidy: kaše, pečivo, přílohy typu rýže, brambory apod. Nechápu ty půlky masozelenin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, máme s malou problém. Je jí 12 měsíců (kor.10) a má stašně malou váhu. Před týdnem jsem s ní byla u doktora a má 68 cm a 6,75 kg.Když se narodila měla 1240 g…
Po čem nejvíc miminko nabírá?
Jídelníček máme takový:
7:00 UM 200hm
10:00 masozeleninová přesnídávka (půlka) a UM 50 ml
12:00 Ovocná přesnídávka a 150ml UM
15:00 masozeleninová (půlka) a celá ovocná
18:00 UM 200 ml
20:00 Lipánek a bilej jogurt
nedonošené děti se prý s vrstevníky srovnají kolem 3 roku života ![]()
můj prcek je na ttom taky tak. nyní mu jsou kor. 2 roky )normálně 2r 3měs) má cca 10kg a 80cm. V roce měl taky kol 6 kg a 70cm cca. S příkrmem jsme začli v jeho kor. 7 měs., sní všechno. Miluje ovoce. kojen byl do 15 měs. Um nikdy moc nedal a teď už ho nepije vůbec. Ale jogurty a jiné mléč. výrobky jí rád
. Řešila to jen neuroložka, dle grafu je malej na spodní hranici růstového grafu. Ale důležité je že roste a přibírá
. Takže je to ok. Jinak je to malé hádě, neposedí ani chvíli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jí přestala krmit jako miminko jakoby, čili určitě ráno pečivo, pak místo těch příkrmů začni vařit, tudíž pořádný masový vývar se zeleninou + druhé, zelenina, brambory, rýže, kuskus, těstoviny + maso, maso samozřejmě ne úplně každý den. Jinak jogurty a lipánek je super, pečivo mazej třeba lučinou, nebo máslo + kvalitní šunku, nebo máslo +rajče, plátkový sýr. A taky bych přidala syrovou zeleninu, něco co pokouše, třeba salátovou okurku, rajče. Každý den bych dala banán.
Jinak, byla prostě menší, tak je holt menší i teď, žádný stres, hlavní je zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mému malému teď byl rok korigovaně má 9m a má něco málo přes 9kg a 75cm. Když se narodil měl 1160gr a papá už všechno.
Ráno má 240ml mlíčka
okolo 10h ovoce
na oběd sní to co máme my- špagety s masem, omáčky.. těstoviny.. občas rybu
na druhou svačinu chleba se sýrem nebo šunkou nebo má přesnídávku
a na večeři má zase 240ml mlíka
U tebe bych asi přehodila jídlo v 10 a ve 12 a dala bych celé jídlo a nedávala mlíko už.. a přidala bych chleba… těstoviny atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda popravde takovy jidelnicek mel syn, kdyz byl o dost mensi…ted ma 14m a ji v podstate to, co my akorat upravene pro jeho vek nekorenene, minimalne solene atd. na obed polevku+druhe…toto mu dat, tak me posle nekam
my uz UM nedavame od 10m vubec, odmital ho, tak mame kravsko mleko, jinak my u vas chybi pecivo, sunka, syr…podle me prestat krmit, jako miminko a dat neco „poradneho“
nas syn je zase vas opacny extrem v roce 13,2 kilo a 87cm
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má rok 78,5 cm, 9,25 kg, takže žádný drobek. Jí 4-6× denně.
6:00 180 ml UM
9:00 ovoce, přesnídávka (kupovaná i domácí) cca 200 g
12:30 oběd - různé masozeleninové kombinace (odebírám mu už od nás) s přílohama a sní toho 250 g
16:30 kaše, jogurt, ovoce - cca 200 g, nebo třeba kus chleba.
19:00 210 ml UM
Někdy má v noci ještě 1× UM a někdy naopak spí celou noc až do 8 a to nám odpadá dopolední svačina.
Zkusila bych dát třeba kaši, tou jsem vykrmovala já, když kvůli nemoci hubnul, domácího lipánka, domácí oběd s rýží, kuskusem a hlavně s masem, tím jsem vykrmovala prvního syna. Ve skleničkách toho masa tolik není, jako když to uděláš doma. A skvělé jsou různé omáčky a těstoviny - třeba špagety s mletým masem, rajská, svíčková…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, máme s malou problém. Je jí 12 měsíců (kor.10) a má stašně malou váhu. Před týdnem jsem s ní byla u doktora a má 68 cm a 6,75 kg
.Když se narodila měla 1240 g…
Po čem nejvíc miminko nabírá?
Jídelníček máme takový:
7:00 UM 200hm
10:00 masozeleninová přesnídávka (půlka) a UM 50 ml
12:00 Ovocná přesnídávka a 150ml UM
15:00 masozeleninová (půlka) a celá ovocná
18:00 UM 200 ml
20:00 Lipánek a bilej jogurt