Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malý nemá v roku ani 8 kíl. rozmýšľam o odklade očkovania v roku, čo myslíte?
@zun no, můj neměl ani sedm. A byl očkovaný o trošku později, ale zdůvodu korekce nedonošenosti. Já jsem ani odkládat nechtěla. On je úplně v pohodě, očkování mu nic nedělá (ani teploty, nic).
Fakt je, že doktorka nad delším odkladem přemýšlela. ALe myslím, že když viděla, jak řádí, tak mu to dala ![]()
Mojmu práve hej, zvracal aj teploty mal.. a je taky chuducky proste, taky krehucky. mam o neho strach
@zun Obě děti měli očkování lehce posunuté. Právě z důvodů nižší porodní váhy (takže jsme očkovací schéma začali později) a pak i nějakých nemocí. Obě děti mi teda očkování snáší dobře, musím to zaťukat.
A naše dr. přes léto neočkuje, pokud na tom rodiče echt netrvají. Kvůli dovoleným, cestování, horkům.
Jestli dítě dostane vakcínu ve 1ě. nebo třeba v 15. měsících, je z pohledu proočkovanocti putna. takže klidně počkej.
Náš měl v roce 7kg a už byl naočkovaný, očkovala jsem od 5kg Pediacelem
Porodní váha 1780g
No on prave od 10 mes. nepribral, stale preferuje kojenie, ale pomaly sa rozjeda, ale je to strela, pomaly uz beha, tak neviem ci niekedy aj priberie
do pol roka priberal paradne:)
@zun váhy bych se nebála, naše nedonošená dvojčata neměli nikdy problém s očkováním a v roce měli ještě méně než tvoje, spíš jde o celkový zdr. stav
@zun a nyní jdete na jaké??Na přeočkování prevenaru? Pokud dobře snášel ta předchozí kdy byl ještě menší, tak bych se nebála
Aha já myslela že chce odkládat začátek očkování… a vy jen 4. dávky, to klidně odložte… i když píchali jste už do menšího tělíčka přece… dávka je furt stejná
@zun mám drobné děti a kvůli váze bych odkládala jenom první očkování dokud dítko nemá aspoň 5kg, další už jenom z důvodu nemoci. Malý měl být očkovaný ve čtvrtek - má 7,8kg v roceš a nevidím v tom žádný problém. Dneska teda paní doktorka očkování odložila z důvodu propuknutí neštovic u staršího sourozence.