Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny! Měla bych na vás všechny takový dotaz. Jsem poměrně maličká, měřím 156 cm a vážím okolo 46 kilo. Jsem hrozně hubená a drobná a taky mi to všichni při jakékoliv příležitosti říkají. Někomu by to možná lichotilo, ale poslouchat neustále jak jste „příšerně vyhublá“ nebo „kost a kůže“ a jak jednou budu mít problémy až budu chtít mít děti. Ano, nejím nějak moc, řekla bych spíše podprůměrně, ale říkám si, že je to prostě tím, že jsem drobná a nemůžu jíst jako někdo, kdo je prostě jinak stavěný (má větší kostru) než já. A rozhodně nedržím dietu a ani se nějak omezuju… Má to někdo taky tak? A jak to u vás bylo v těhotenství a porod? Moc děkuji za názory a odpovědi, jen se tak nějak potřebuju ujistit, že je to normální a že mě straší všichni zbytečně. S doktorem jsem o tom mluvila (gynekologem) a ten mi řekl, že jsem v pořádku a dělohu mám velkou normálně
Ale to víte, myšlenky mě stále hlodají…
@Fushionka
Mám 154cm a momentálně asi 43 kg, chvilku to bylo i o dvě kila méně, teď mám dokonce i špíček na břichu.
Podle mě dělá hodně i celková stavba těla, i při této výšce a váze mohou dvě ženy vypadat naprosto rozdílně.
V těhotenství mi bylo řečeno, že mám kvůli vyhublosti dráždivou dělohu, neustále mi tvrdlo břicho, miminko bylo jen potažené kůží, no ale zvládlo se to.
Připadám si normální, zase o moc víc bych vážit nechtěla, možná tak těch 45kg, víc už ne…
@Fushionka Jsem pro změnu vysoká a hubená, otěhotním, jen se na mě chlap podívá, 3 děti jsem donosila, přirozeně porodila a dlouho kojila. Jídlo si hlídám, jím hodně a stejně to nestačí, nemám zásoby, musím jíst stále, zvlášť v těhotenství a období kojení nebo při sportu. Řeči o své postavě poslouchám už několik desítek let, je to otrava a někdy to zabolí, lidi kolikrát nepřemýšlí, co z pusy vypustí. Na druhou stranu jsem za své děti svému tělu vděčná, naučila jsem se mít ho ráda.
@Fushionka Na 170 cm vážím 48 až 49 kilo, obě děti počaty na „první dobrou“, první porod rychlý, druhý super rychlý, těhotenství bez problémů, mladšího kojím skoro 2,5 roku.
Ahoj, já osobně tě můžu uklidnit. Bylo mi 23 let, když jsem otěhotněla. Moje výška 158cm a váha 48kg. Těhotenství naprosto v pořádku, rodila jsem normálně v termínu, bez komplikací. Malý měl teda nižší porodní váhu 2540g, ale byl a je naprosto zdraví. Za celé těhotenství jsem přibrala 10kg, takže když jsem šla rodit, tak jsem měla 58kg. Po návratu z porodnice jsem měla 50kg a tak jsem na tom dodnes. Jsem 3 měsícce po porodu. A to já jsem teda pořádný jedlík ![]()
Tak vzhledem k výšce se mi nezdá tvoje váha nějak nízká. Já měřím 175 a vážim jen 50 kilo, takže hubená jsem fakt dost, ale mám to daný geneticky. Nemohla jsem dlouho otěhotnět, porod strašný, přála jsem si císařský řez, přání nevyslyšeno. 4 roky po porodu jsem nebyla schopná sexu. Nechci nějak strašit, každý to má jinak ![]()
Podle poměru výška/váha jsem rozhodně hubenější než ty.
Mám dvě děti, porody v klidu, bez komplikací. Těhotenství taky v pohodě, poprvé trochu dráždivější děloha, ale tu má kdekdo.
Řeči neposlouchám, co už, stejně nemá cenu nějak reagovat.
Urcite se neboj. Ja mam 166 a 50kg. Coz mi prijde akorat, jsem mensi..a taky jsem mockrat slysela at se najim atd. Tehotenstvi super, kojeni obou deti do 1roka. Ted jsem 2roky po druhem diteti a mam bohuzel odrovnana zada
maly se chce porad nosit a dr. rikala ze pry je to tim, ze jsem moc hubena a taham denne ted uz 11kg. Ale me to neprijde, bude tam jiny problem.
Tak to se mi docela ulevilo
Ono v dnešní době, když má skoro každý nadváhu, tak asi já, takový hubeňour, je přímo biju do očí
Všem gratuluju k ratolestem a děkuji za odpovědi! ![]()
Ahoj, já mám 164/50. Taky jsem pořád poslouchala ať se najím, že jsem hubená, i řeči o anorexii byly
Jenže mě přibrat nešlo. Zkoušela jsem to po „prasácku“ a cpala se nutelou, brambůrkama a jiným svinstvem. A ani to s váhou nehlo. Pak jsem na to šla zdravěji přes pravidelnou stravu a popíjela jsem Nutridrinky. Taky bez výsledku. Jediný kdy jsem přibrala, bylo v těhotenství. A to rovnou 20kg
Po porodu to bylo za půl roku dole a zase poslouchám, že jsem hubená
Asi mám rychlý metabolismus a nic neukládám. Takže pokud jíš vyváženě, tak se na řeči ostatních vybodni. Ať si každý řeší svoje kila. To je stejně zvláštní, věta ty jsi hubená se říká úplně normálně, ale říct někomu jen tak ty jsi tlustá, tak si pomalu za nevychovance.
Podle me a znamych hubenejsi zeny maji rychlejsi a lepsi porody
clovek by rekl naopak ale neni to tak. Me silnejsi kamarádky mely dlouhe porody s komplikacemi a vsechny hubenejsi mely krasne, rychle porody.
Ja to mam taky geneticky, moje maminka ma asi 160cm a je taky vyzabla
ja jsem nastesti trosku vyšší po tatovi.
Jinak si davej pozor po porodu kdyz budes kojit. Strasne rychle jsem zhubla a asi jeste o 4kg min nez je ma vaha
@Fushionka ještě přidej věk
… při výšce 162cm jsem vážila 50kg- první dítě ve 21 letech, druhé ve 23 letech. DO 3m po porodu jsem byla na své váze, tchyně mi pořád říkala, že jsem jak skolačka, jen aktovku na záda
. Do svých 30let jsem vážila max 54kg…pak jsem začala nenápadně přibírat na 60kg (pravda- rozvod, sama, pak nový partner) prostě stres rozhodil metabolismus a po 30 se zpomaluje- což mne spousta starších kamarádek varovala
. No a dalších dvou dcerách ve 38 a 40 mám „svých“ 68kg a ne a ne s tím hnout. Taky je pravda, že mladší ještě kojím a nějak moc se o hubnutí nesnažím… a upřímně by mi 6kg dolů stačilo.
Jinak 19letá dcera má 160cm a 46kg- je drobný hubeňour, ale já jsem jiná nebyla
Proto si z lidí moc nedělá…
Já měla před otěhotněním 160/51…otěhotněla jsem za 3 měsíce po vysazení HA…teď jsem ve 34 tt, mám 58 kg a problémy žádné…
Taky sem měla ke svym 165 cm asi 53 kg a těhu v pohodě
akorát to na mě nebylo dlooouho znát, jinak sem přibrala asi 7 kg, z toho většina zmizela hned při porodu takže za mě bych řekla že je spíš výhoda bejt hubenější
![]()
To znam
mam 165/50. Navic po trech detech. Pripadam si normalne, tak akorat, ale nekteri lide to maji potrebu komentovat. Vsechny tri deti donosene a prirozene porozene, sice zadni cvalici, ale kolem tech prumernych 3 kil mely vsechny. Jo a je mi 31, moji mamce 53 a vazi stejne, taky po trech detech ![]()